Jana Špeh

Zakaj so cilji sploh potrebni?

piše: Jana Špeh
10. november 2016    820 ogledov

Vsak posameznik potrebuje motiv zato, da bi u─Źinkovito deloval. Vsaki─Ź ko imamo pred seboj vizijo tega. kar bi ┼żeleli, hkrati nimamo te┼żav pri izvedbi projekta za dosego ┼żelenega. To pomeni, da imamo dovolj navdiha in idej za poiskati pravi na─Źin, kako bomo pri┼íli do cilja, prav tako smo dele┼żni energije, ki jo potrebujemo za samo izvedbo na─Źrta. Energija je stalno prisotna, energija je, kot mi, del univerzuma in se nenehno giblje v in skozi nas. Pomembno pa je poznavanje dejstva, da energija deluje, ko dolo─Źimo namen.

Cilj nam slu┼żi, da ozavestimo ┼żivljenje, za motivacijo in kot klju─Źni dejavnik pri usmerjanju!

S kraj┼íim uvodom verjamem, da je vsak v sebi lahko prepoznal smisel postavljanja ciljev. Zdaj pa vam povem ┼íe ve─Ź. Ljudje si nenehno postavljamo cilje, v vsakdanjem ┼żivljenju imamo kratkoro─Źne cilje. Srednjero─Źni cilji so tisti, ki si jih postavimo za ─Źas polletja, dolgoro─Źni cilji pa so tisti najvi┼íji motiv, za katerega izberemo delovati vsak dan.

┼áe najpomembnej┼íe je zavedanje, da so cilji nepogre┼íljivi del na┼íega ┼żivljenja, saj osmislijo na┼íe ┼żivljenje. Ljudje dosegamo rezultate na vseh podro─Źjih, ti rezultati pa so posledica zastavljenih ciljev. Rezultati, ki jih dosegamo, pa niso posledica na┼íih sposobnosti, temve─Ź tega, kar v resnici mislimo, da zmoremo. Ko verjamemo vase in v to, kar si postavimo kot cilj, si s tem omogo─Źimo doseganje bolj┼íih rezultatov.

Ko si postavimo cilj, pa moramo vedeti, da se lahko le z jasno postavljenim ciljem pribli┼żamo ┼żelenemu. ─îe boste dnevno spreminjali to, kar je va┼ía kon─Źna destinacija ali cilj, je pomembno vedeti, da to stanje nevednosti povzro─Źa le dodatno raztre┼í─Źenost.

Primer: ─îe si boste dejali, da ┼żelite te─Źi, s tem niste opredelili svojega cilja in na┼íli boste ne┼íteto izgovorov, zakaj ne bi od┼íli na stezo za tek, poleg tega pa se boste postavili v stanje duha, tisto stanje, ko si notranje nezadovoljen, ker se ne trudi┼í, da bi svoj cilj dosegel. To se dogaja le, dokler si ne postavite jasnega cilja.

Ko boste jasno dolo─Źili svoj cilj in ─Źasovni zamik, v katerem vam bo uspelo, pa se zgodba spremeni.

Do poletja ┼żelim prete─Źi 10 km brez te┼żav.

V istem trenutku, ko ste si zastavili jasen cilj, to─Źno spoznate, kje ste, in dolo─Źite to─Źko, kam ┼żelite priti. V mislih zdaj ┼że vidite sliko, kaj vse bo treba narediti. Zdaj veste, da potrebujete trening za kondicijo. Zdaj poznate dejstvo, da prej ko boste za─Źeli, bolj si omogo─Źate uspeh. Zdaj si nenadoma ┼że zami┼íljate stezo, po kateri boste dnevno tekli, in uvidite vse tisto, kar boste naredili.

Ko jasno dolo─Źite svoj cilj, se bo prikazala tudi pot!

Vir: Iz knjige MO─î MISLI - V resnici lahko uresni─Źi┼í vse, kar ┼żeli┼í
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...