* Izbrisan Uporabnik *

Zdravljenje neplodnosti

12. oktober 2016    549 ogledov

Ali ste vedeli, da se z neplodnostjo soo─Źa vsak sedmi par v Evropi? Nezmo┼żnost zanositve je ┼żal vse bolj nara┼í─Źajo─Źa te┼żava. Pri tem so nekateri vzroki znani, veliko razlogov za nezmo┼żnost spo─Źetja pa ostane nepojasnjenih.

Kaj je neplodnost?

Medicina govori o neplodnosti takrat, ko par ne zanosi po letu rednih, neza┼í─Źitenih spolnih odnosov. O primarni neplodnosti govorimo, ko par ┼íe ni zanosil; o sekundarni neplodnosti pa, ko je par v preteklosti ┼że zanosil, zdaj pa se to ne zgodi. (VIR: reprodukcija.si)

Zakaj pride do neplodnosti?

Nekaj razlogov gre zagotovo iskati v:

  • ─Źezmernem stresu,
  • nezdravi prehrani s ┼íkodljivimi 'motilci' v njej,
  • premalo gibanja,
  • premalo posve─Źanja sebi,
  • onesna┼żenem zraku, ki ga dihamo,
  • in ┼íe bi lahko na┼ítevali.

To je nekaj vzrokov, ki so lahko pika na i ┼że obstoje─Źim te┼żavam.

Zelo pomembno je ustrezno delovanje hormonov

Zelo pomembno je ustrezno delovanje hormonov, saj ti igrajo pomembno vlogo, in izrednega pomena je, da so v ravnovesju. ┬╗Hormonalni sistem igra klju─Źno vlogo v nose─Źnosti, neravnovesje pa lahko povzro─Źa neplodnost tako pri ┼żenskah kot pri mo┼íkih. Vse ve─Ź ljudi po svetu se soo─Źa s te┼żavo neplodnosti. Nestrokovno poseganje v nastalo problematiko pa hormonalno neravnovesje le ┼íe pove─Źa,┬ź pravi terapevtka, zdraviteljica, u─Źiteljica in ustanoviteljica mednarodne ┼íole Sorensensistem TM Lone Sorensen, med katere spadata tudi hormonalna refleksna terapija in zdravljenje neplodnosti.

Hormonsko neravnovesje ima zelo velik vpliv na ─Źlove┼íko telo in zdravje┬á

Lone Sorensen razlaga, da je med drugim hormonsko neravnovesje pomemben dejavnik pri razvoju osteoporoze, bole─Źin v kosteh in sklepih, hrbteni─Źne kompresije, migrene, vnetja sklepov, sladkorne bolezni, povi┼íane telesne temperature; nepravilnosti pove─Źajo verjetnost reakcije na┼íega telesa na tujke (strupe), povzro─Źajo motnje imunskega sistema, te┼żave s ko┼żo (vklju─Źno z encimi), luskavico, vitiligo ali pigmentne made┼że, prebavne te┼żave (tudi kolitis), vplivajo na te┼żave z astmo in alergije, revmo ter neodzivnost na zdravila. Hormonalno neravnovesje pa vodi tudi v razli─Źne sindrome, kot sta na primer Addisonova bolezen in Konov sindrom.

Hormonalna refleksoterapija kot naravna mo┼żnost re┼íevanja te┼żav

Gre za izjemno uspe┼íno┬áterapevtsko┬ámetodo pri neplodnosti obeh spolov, saj z njo uravnavamo┬ákemi─Źno ravnovesje┬áv telesu. Metoda je prav tako priporo─Źljiva pri zdravi nose─Źnosti, saj prepre─Źuje te┼żave, kot so zadr┼żevanje urina, pridobivanje telesne te┼że, kr─Źne ┼żile,┬áhemoroidi in vetrovi.┬áTerapija pripravi nose─Źnico in njeno telo na porod, izjemno blagodejno pa deluje tudi na plod.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...