* Izbrisan Uporabnik *

Zdravljenje neplodnosti

12. oktober 2016    565 ogledov

Ali ste vedeli, da se z neplodnostjo sooča vsak sedmi par v Evropi? Nezmožnost zanositve je žal vse bolj naraščajoča težava. Pri tem so nekateri vzroki znani, veliko razlogov za nezmožnost spočetja pa ostane nepojasnjenih.

Kaj je neplodnost?

Medicina govori o neplodnosti takrat, ko par ne zanosi po letu rednih, nezaščitenih spolnih odnosov. O primarni neplodnosti govorimo, ko par še ni zanosil; o sekundarni neplodnosti pa, ko je par v preteklosti že zanosil, zdaj pa se to ne zgodi. (VIR: reprodukcija.si)

Zakaj pride do neplodnosti?

Nekaj razlogov gre zagotovo iskati v:

  • čezmernem stresu,
  • nezdravi prehrani s škodljivimi 'motilci' v njej,
  • premalo gibanja,
  • premalo posvečanja sebi,
  • onesnaženem zraku, ki ga dihamo,
  • in še bi lahko naštevali.

To je nekaj vzrokov, ki so lahko pika na i že obstoječim težavam.

Zelo pomembno je ustrezno delovanje hormonov

Zelo pomembno je ustrezno delovanje hormonov, saj ti igrajo pomembno vlogo, in izrednega pomena je, da so v ravnovesju. »Hormonalni sistem igra ključno vlogo v nosečnosti, neravnovesje pa lahko povzroča neplodnost tako pri ženskah kot pri moških. Vse več ljudi po svetu se sooča s težavo neplodnosti. Nestrokovno poseganje v nastalo problematiko pa hormonalno neravnovesje le še poveča,« pravi terapevtka, zdraviteljica, učiteljica in ustanoviteljica mednarodne šole Sorensensistem TM Lone Sorensen, med katere spadata tudi hormonalna refleksna terapija in zdravljenje neplodnosti.

Hormonsko neravnovesje ima zelo velik vpliv na človeško telo in zdravje 

Lone Sorensen razlaga, da je med drugim hormonsko neravnovesje pomemben dejavnik pri razvoju osteoporoze, bolečin v kosteh in sklepih, hrbtenične kompresije, migrene, vnetja sklepov, sladkorne bolezni, povišane telesne temperature; nepravilnosti povečajo verjetnost reakcije našega telesa na tujke (strupe), povzročajo motnje imunskega sistema, težave s kožo (vključno z encimi), luskavico, vitiligo ali pigmentne madeže, prebavne težave (tudi kolitis), vplivajo na težave z astmo in alergije, revmo ter neodzivnost na zdravila. Hormonalno neravnovesje pa vodi tudi v različne sindrome, kot sta na primer Addisonova bolezen in Konov sindrom.

Hormonalna refleksoterapija kot naravna možnost reševanja težav

Gre za izjemno uspešno terapevtsko metodo pri neplodnosti obeh spolov, saj z njo uravnavamo kemično ravnovesje v telesu. Metoda je prav tako priporočljiva pri zdravi nosečnosti, saj preprečuje težave, kot so zadrževanje urina, pridobivanje telesne teže, krčne žile, hemoroidi in vetrovi. Terapija pripravi nosečnico in njeno telo na porod, izjemno blagodejno pa deluje tudi na plod.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...