dr. Kristina  Knific

Zgodba o tem kako v svojih nepopolnostih najti smisel

21. november 2020    18 ogledov

Neko─Ź je v Indiji ┼żivil vodonosec, ki je imel dve veliki posodi, ki sta vsaka viseli na svoji strani palice, ki jo je nosil na vratu.

Ena izmed posod je imela razpoko, medtem ko je druga bila popolna.
Na koncu dolge poti od izvira do gospodarjeve hi┼íe je bila druga posoda zmeraj polna, medtem ko je po─Źena posoda bila polna le do polovice.

Polni dve leti je vodonosec v gospodarjevo hišo vsak dan prinesel samo eno in pol posodo vode ...
Seveda je bila cela posoda ponosna na svoje dose┼żke, odli─Źna za namen, za katerega je bila narejena.
A uboga po─Źena posoda je bila osramo─Źena zaradi lastne nepopolnosti in nesre─Źna, ker je lahko dosegla samo polovico tega, za kar je bila narejena.

Potem ko je to dve leti ─Źutila kot bolan neuspeh, se je nekega dne pri potoku obrnila k vodonoscu.
ÔÇťSram me je in rada bi se ti opravi─Źila".
"Zakaj?" jo je vpra┼íal vodono┼ía, "─Źesa te je sram?"
"Ti zadnji dve leti sem prinesla samo polovico svoje nosilnosti, ker zaradi razpoke voda po poti od izvira do hi┼íe ves ─Źas izteka.
Zaradi moje razpoke ti moraš opravljati vso to delo, a ne dobivaš polne vrednosti od svojih naporov," mu je rekla posoda.

Vodonoscu se je stara po─Źena posoda zasmilia in ji je rekel: "Ko se bomo vra─Źali proti gospodarjevi hi┼íi, ┼żelim, da po poti opazuje┼í prekrasno cvetje. "

In res.
Med tem ko so se vzpenjali na hrib, je stara, po─Źena posoda opazila, kako sonce greje ─Źudovito divje cvetje ob stezi in to jo je spravilo v dobro razpolo┼żenje.

Vendar se je na koncu poti ┼íe zmeraj po─Źutila slabo, saj ji je zopet izteklo pol vode, za kar se je vodonoscu znova opravi─Źila.

Vodonosec ji je rekel:
"A si opazila, da je cvetje bilo samo na tvoji strani steze? To je zato, ker sem zmeraj vedel za tvojo razpoko, ampak sem iz nje potegnil nekaj koristnega.Zasadil sem seme cvetja na tvoji strani steze in vsak dan, ko smo se vra─Źali od potoka, si ga ti zalivala.
┼Że dve leti lahko nabiram to ─Źudovito cvetje in z njim krasim gospodarjevo mizo.
Če ti ne bi bila ravno taka, kot si, ta lepota ne bi mogla okrasiti njegove hiše."

Vsaka nepopolnost ima svoj višji smisel. Na vas je, da ga odkrijete.

┬áImejte se radi, taki kot ste. Bodite ponosni na vse svoje navidezne ┬╗lepotne napake┬ź, kajti zaradi njih ste ┼íe posebej lepi, ko imate sebe radi to─Źno take, kot ste.┬á

Vir: Indijska pripovedka
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...