Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Metode in vrste alternativne medicine

piše: Uredništvo
4. maj 2016    3779 ogledov

Metode, ki spadajo k alternativni medicini

 Alternativni medicinski sistem oziroma tradicionalne alternativne oblike zdravljenja

Sem sodijo stare metode in tehnike (sistemi zdravljenja), ki imajo svojo podlagi iz starodavnih tradicionalnih veščinah in znanjih. V to skupino lahko prištevamo npr. naturopatijo, akupunkturo, ajurvedo ter tradicionalno kitajsko medicino.

Alternativne tehnike, ki vplivajo oziroma posegajo v razmerje »um in telo

Tehnike oziroma metode so usmerjene k posamezniku, da ga usmerijo v krepitev, povezovanje ter zedinjenje uma in telesa. Posameznika spodbujajo, da prične razmišljati pozitivno, da okrepi življenjsko motivacijo, Sem lahko prištevamo vse vrste meditacij, zvočno terapijo, sprostitvene tehnike, ples, afirmacije, molitve,…

Alternativne tehnike in metode zdravljenja z biološki delovanjem

Tehnike oziroma metode se upirajo na biologijo, kar pomeni, da temeljijo na uporabi naravnih snovi (rastlin in njihovih produktov). Pri uporabi teh vrst terapij in metod pričnemo telo uravnovešati in izboljšamo določene procese (npr. kemične).

Alternativne tehnike in metode manipulacije temeljijo na gibanju telesa oziroma na manipulaciji delov telesa (sklepov, mišic,…)

Sem sodijo terapije kot so manualna terapija in medicina, kiropraktika, osteopatija (spadajo pod »alternativno in komplementarno medicino – ang. »CAM«), masaža, itd. Vse pogosteje pa v to skupino prištevamo tudi npr. tai chi chuan in jogo.

Alternativne oblike zdravljenja z energijo uporabljajo energijo za zdravljenje oziroma ponovne vzpostavitve ravnovesja v telesu in energetskem polju posameznika. K alternativnemu zdravljenju z energijami prištevamo bioenergijo, reiki, magnetoterapijo, kristaloterapijo, ponovna povezava,…

Alternativne oblike zdravljenja:Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...