Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Metode in vrste alternativne medicine

piše: Uredništvo
4. maj 2016    4052 ogledov

Metode, ki spadajo k alternativni medicini

 Alternativni medicinski sistem oziroma tradicionalne alternativne oblike zdravljenja

Sem sodijo stare metode in tehnike (sistemi zdravljenja), ki imajo svojo podlagi iz starodavnih tradicionalnih ve┼í─Źinah in znanjih. V to skupino lahko pri┼ítevamo npr. naturopatijo, akupunkturo, ajurvedo ter tradicionalno kitajsko medicino.

Alternativne tehnike, ki vplivajo oziroma posegajo v razmerje ┬╗um in telo

Tehnike oziroma metode so usmerjene k posamezniku, da ga usmerijo v krepitev, povezovanje ter zedinjenje uma in telesa. Posameznika spodbujajo, da pri─Źne razmi┼íljati pozitivno, da okrepi ┼żivljenjsko motivacijo, Sem lahko pri┼ítevamo vse vrste meditacij, zvo─Źno terapijo, sprostitvene tehnike, ples, afirmacije, molitve,ÔÇŽ

Alternativne tehnike in metode zdravljenja z biološki delovanjem

Tehnike oziroma metode se upirajo na biologijo, kar pomeni, da temeljijo na uporabi naravnih snovi (rastlin in njihovih produktov). Pri uporabi teh vrst terapij in metod pri─Źnemo telo uravnove┼íati in izbolj┼íamo dolo─Źene procese (npr. kemi─Źne).

Alternativne tehnike in metode manipulacije temeljijo na gibanju telesa oziroma na manipulaciji delov telesa (sklepov, mi┼íic,ÔÇŽ)

Sem sodijo terapije kot so manualna terapija in medicina, kiropraktika, osteopatija (spadajo pod ┬╗alternativno in komplementarno medicino ÔÇô ang. ┬╗CAM┬ź), masa┼ża, itd. Vse pogosteje pa v to skupino pri┼ítevamo tudi npr. tai chi chuan in jogo.

Alternativne oblike zdravljenja z energijo uporabljajo energijo za zdravljenje oziroma ponovne vzpostavitve ravnovesja v telesu in energetskem polju posameznika. K alternativnemu zdravljenju z energijami pri┼ítevamo bioenergijo, reiki, magnetoterapijo, kristaloterapijo, ponovna povezava,ÔÇŽ

Alternativne oblike zdravljenja:Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...