3
september

Alkimija glasu in zvoka

Kdaj: 3. septembra ob 15:00 do
5. septembra 2021 ob 16:30
Kje:
Prispevek:250€
Organizira:Negovalnica - smejalnica
Kontakt:041 436 401

20 ogledov

Dobrodošel, dobrodošla na tridnevno zvočno alkimijo v objemu narave.

Posvetili se bomo delu z glasom in z zvokom na večih nivojih. Skozi čutenje telesa bomo prisluhnili zvenu naše notranjosti in ozavestili kako se lahko še bolj lahkotno izražamo.


Spoznavali se bomo preko igrivih vaj, (samo)raziskovanja, dela v parih in skupini ter zvočnega razvajanja.
Prisluhnili bomo tišini, zvečer zapeli ob ognju. Poglobili se bomo v znanja zvočne nege in se naučili kako uporabljati terapevtska glasbila in zvočila za uglaševanje sebe in drugih.


Program:
Vodeno jutranje prebujanje (dihalne vaje, zvočenje, raztezanje,...),
tri izkustvene delavnice,
zvočna kopel,
petje ob ognju in
deljenje v krogu.
Med delavnicami bo tudi prosti čas za počitek, sprehod, integracijo in samostojno raziskovanje. Skupina bo majhna, za lažje poglobljeno delo je prostih le 10 mest.


Hrana in nastanitev:
Trije organski obroki, pripravljeni z ljubeznijo, z domačega vrta. Začnemo z večerjo v petek in končamo s kosilom v nedeljo.


Na domačiji Madre Terra bosta za naše udobje in zadovoljne trebuščke skrbela srčna Lynn in Peter.
Spanje je možno v hiši iz naravnih materialov (ena soba z zakonsko posteljo, ena soba z dvema ločenima ležiščema), v velikem glamping šotoru s šestimi skupnimi ležišči ali v svojem šotoru.
Delavnice bodo potekale zunaj; pod lipo in hrastom, ob ognjišču ali v primeru dežja v notranjih prostorih.


*** Je zdaj pravi čas, da greš onkraj znanega in se prepustiš pogumu svojega glasu? ***


Prijave in cena:
Cena tridnevne delavnice in nastanitve 250€ (+15€ doplačilo za spanje v sobi)
Prijava na Enovita, društvo za veselo življenje https://forms.gle/XTLWGmVKJx5EFhVh6


Pogoji prijave in pravila odpovedi:
Prijava je potrjena s plačilom predračuna na TRR SI56 6100 0000 7701 468 (Delavska Hranilnica)
Ob prijavi se strinjate z naslednjimi pogoji prijave:
V primeru odpovedi prijave z vaše strani:
– do 14 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine..
– manj kot 14 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
– manj kot 72 ur zadržimo celotno prijavnino.
– ne glede na odpovedni rok se zaračuna strošek administracije 10€.
Prijava se lahko prenese na drugo osebo.


V primeru odpovedi iz strani društva Enovita oziroma zaradi prepovedi izvajanja dogodkov vam vrnemo celoten znesek. Vplačilo lahko uporabite tudi za druge najine dogodke v roku enega leta.


Za več informacij nama pišite na alja.petric@gmail.com, andreja.kranjc@gmail.com.


Skozi proces učenja in igranja vaju bova z navdušenjem vodili Alja Petric in Andreja Kranjc. Večletno sodelovanje in najina skupna ljubezen do zvoka je rodilo vabilo v poglobljeno delavnico Alkimija glasu in zvoka.


> Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila sem študij jazzovskega petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, sem samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.
Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarjam od leta 2013. V preteklih letih sem se udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtske uporabe glasu. Zaključila sem izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«. Od leta 2014 do 2017 sem aktivno sodelovala s Termami Banovci in izvajala vsakotedenske skupinske ter individualne zvočne sprostitve in zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami.
V zadnjem obdobju svojo pozornost namenjam predvsem predajanju pedagoškega znanja iz vokalne tehnike, pravilnega dihanja, čutenja glasu in intuitivnega petja ter koncertnemu nastopanju. Svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost povezujem na zvočnih koncertih v različnih projektih, med drugim tudi v performansu Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodelujem s skladateljico, pevko in producentko JUNEsHELEN. www.aljapetric.com


> Andreja Kranjc, kulturna antropologinja, zaljubljenka v življenje, popotnica, ljubiteljica narave in naravnega.
Že veliko let me zanimajo telesne prakse, tako gib, ples, glas kot vse energijske razsežnosti nas oz. življenja. Plešem že od srednje šole, najprej sem se učila struktur in koreografij, nato pa so krmilo prevzeli kar lastni vzgibi, boki, modrost ter igrivost v svobodnejših oblikah. Kot voditeljica joge smeha, z navdušenjem odkrivam našega notranjega otroka in veselje, ki potrpežljivo ždi v vsakem od nas. Tako kot sta me z zdravilnostjo prepričala ples in smeh, rada raziskujem tudi zdravilne zvoke, glas in dotik. Zato z veseljem izvajam negovalne zvočne tretmaje s himalajskimi pojočimi posodami ter Access Bars ter Facelift tretmaje.
V gibanju, v naravi, z ženskimi in pevskimi krogi, šamanskimi obredi in ob dobrih knjigah zadnja leta vse zavestneje zorim v sebe. Rada se opazujem, raziskujem in sprejemam. Čutim in čudim se z navdušenostjo in spoštovanjem. Tema celovitosti, ozaveščenosti o sebi me zelo navdihuje in zato rada ustvarjam priložnosti, da skupaj pogledamo vase in se še polneje utelešamo v svoj potencial. Bolj kot nam je jasno kdo smo, lažje to izrazimo, zapojemo, se sprostimo in enostavneje uživamo sebe. V čast mi je, da bomo skupaj spoznavali svoj glas.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Andreja Kranjc, rojena optimistka, raziskovalka neočitnega oz. nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje.


Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...