29
september

Jesenska Qigong delavnica

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 29. septembra ob 15:00 do
1. oktobra 2023 ob 13:00
Kje:
Prispevek:po izbranem paketu
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:info@taichi-sola.si

125 ogledov

Izkusite krepčilne energijske učinke enostavnih gibalno-dihalnih vaj  in si povrnite zdravje in notranji mir.

Hua Shan je v ena  izmed najbolj znanih petih Svetih planin v Kitajski. Slovi po tem, da so jo številni daoistični menihi skozi stoletja izbrali kot mesto za svojo duhovno in Qi kultivacijo.  Verjetno je bila že sama vadba  na taki višini nad oblaki navdih za zdravje, saj samo-zdravilni Qigong uporablja kot najpomembnejšo tehniko – dihanje. V skladu z teorijo petih elementov se prav ta visoka planina povezuje z elementom Kovina, ta pa je povezana z meridianom pljuč. Prav zato je skrivnost učinkovitosti tega Qigong-a posebna dihalna tehnika imenovana Kong Qi, kar dobesedno pomeni zrak, najdostopnejši element v naravi, ki je ključen za življenje.

Hua Shan Qigong vsebuje vaje, ki okrepijo in revitalizirajo telo. Ta učinkovita zvrst samo-zdravilnega Qigong-a na splošno okrepi zdravje in izboljša predvsem imunski sistem, prebavo, kardiovaskularni sistem in postnatalno esenco. Za izboljšanje zdravja zadostuje že 20-30 minut izvajanja na dan. Vaje so gibalno in tehnično nezahtevne in so primerne za popolne začetnike kot tudi za napredne izvajalce Qigonga. Pomembno je omeniti, da si v tem setu vaj  ni  potrebno zapomniti vrstni red in set vaj lahko vadi skoraj vsakdo ne glede na starost ali na fizično formo. Vsaka od vaj je zasnovana tako, da okrepi, revitalizira ali odpravi težave na določenem delu telesa. Na delavnici se bomo učili 18 najpomembnejših vaj tega seta in bonus vajo ter posamezne vaje za izboljšanje vitalnosti in boljšega počutja.

Delavnica je primerna za vsakogar; za tistega, ki bi se rad začel učiti in vaditi qigong in za tistega, ki bi rad znanje nadgradil, poglobil, ozavestil.

Poučuje Igor Gregorc, certificiran Taijiquan in Qigong učitelj z dolgoletnimi izkušnjami.

Vse informacije s cenikom so objavljene na strani: 

https://taichi-sola.si/29-9-jesenska-qigong-delavnica/

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Nalagam...