17
avgust

Sveti Obred Iniciacije Glasu Z Indijanci Huni Kuin

Kdaj: 17. avgusta ob 15:00 do
17. avgusta 2019 ob 18:00
Kje:
Prispevek:Dogodek je brezplačen. Priporočena je donacija.
Organizira:Huni Kuin Kaxinawa Slovenija
Kontakt:kaxinwa.si@gmail.com

84 ogledov

Na tem obisku nas bodo indijanci inicirali tudi v naš osebni glas. Obred nam pomaga najti svoj notranji inštrument glasbe, svoj zvok, z namenom da začnemo peti iz svoje duše in leteti.

Hvalnica je eden od krstov, ki je prisotna v kulturi ljudi Huni Kuin, inciacija pa se izvaja s papriko in posebno molitvijo Pajéja, ki prinaša povezavo s ptico Txana (Japinim - znana tudi v Amazonki in drugih delih Pahéja Cacicus Cela).

Baptizem, kakor ga indijanci po moderno imenujejo, je namenjen izboljšanju glasu, petju in spominu ter prinaša energijo te ptice, ki je ena najbolj inteligentnih v regiji Amazonke in ima zmožnost posnemati različne vrste pesmi drugih vrst. Krst pa se opravi v v določenih letnih časih. Namenjen je mladim, otrokom in odraslim, ki želijo imeti dober glas, inteligenco, dober spomin in biti dober pevec.

Pajeji bodo molili s kljunom ptice Txane (simbolično) in s papriko, ki bo dana na naš jezik, in za vsakega udeleženca bodo zapeli tradicionalno molitev te Huni Kuin incijacije.

Obreda bosta ptekala ob sobotah 10. & 17. Avgusta 2019 popoldne ob 15:00.

Obred je brezplačen. Priporočena je donacija.
Prijave: kaxinawa.si@gmail.com
Lokacijo vam sporočimo ob prijavi.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Vabimo vas, da se srečamo s predstavniki pragozdnega plemena Huni Kuin, iz srca Brazilije. Na koncertu zdravilnih pesmi tradicije globoke Amazonije se bomo povezali z Indijanci Huni Kuin...

Nalagam...