25
januar

Zdravljenje otroštva -notranji otrok

Organizira: Društvo Rast
Kdaj: 25. januarja ob 10:00 do
25. januarja 2020 ob 19:00
Kje:
Prispevek:140 eur
Organizira:Društvo Rast
Kontakt:klaudijado@gmail.com ali 041/545-792

10 ogledov

  ZDRAVLJENJE NOTRANEGA OTROKA - DELAVNICA

  V soboto 25.1.2020.;od 10.00 -19.00 ure;  Lendava, Glavna ulica 48

 

Vse se začne v otroštvu…… zato je tudi otroštvu potrebno nameniti zasluženo pozornost, kajti v odraslosti živimo po vzorcih, ki smo jih pridobili  kot otroci,oblikujejo nas izkušnje, ljudje in dogodki našega otroštva, če se mi spomnimo in zavedamo tega, ali pa ne. Zatorej, če želimo spremembo na bolje, če se želimo osvoboditi bolečine, ki jo nosimo leta in leta se je dela treba lotiti pri temeljih -pri naših koreninah, v našem otroštvu . Začeti je treba z notranjim otrokom.

 Na zdravih temeljih lahko gradimo zdravo sedanjost in ustvarjamo zdravo prihodnost.

Začnimo od temeljev, začnimo  od majhnega otroka, ki ranjen čepi nekje v kotičku vaše duše in kliče na pomoč, upajoč, da mu končno namenite pozornost, ki si jo zasluži.

Zdrav notranji otrok je temelj  celotnega  našega življenja. Od našega notranjega otroka je odvisno kako delujemo in kako živimo.

Naš ranjeni notranji otrok se dostikrat obnaša kot ranjena žival:  beg ali pa napad. Ko smo prizadeti, ko slišimo nekaj kar nam ni po volji, ko se dogaja nekaj kar ni v skladu z našimi željami, notranjostjo - se ali umaknemo,  pobegnemo ali pa napademo z vso silo. Takšen odziv je posledica bolečine, nezaceljenih ran znotraj nas.

Sicer je res, da rane zaližemo, vendar dokler jih dokončno ne pozdravimo, vsaka najmanjša stvar lahko povzroči, da se rana znova  odpre in začne  krvaveti.

In napad? Verjemite,na koncu smo vedno mi sami tisti, ki nas najbolj boli.

Dostikrat udeleženci, ki pridejo na delavnico ZNO povejo, da delajo že deset, dvajset let na sebi in kljub neštetim delavnicam, ki so jih v tem času obiskali še vedno ne živijo tako kot  bi radi ali pa je napredek minimalen. Zakaj je temu tako? Odgovor je enostaven: ker ne gradijo na čvrstih in trdnih temeljih. Zato, ker nimajo ozdravljenega notranjega otroka, ker nimajo stika z njim in posledično nimajo stika s samim seboj.

Naš notranji otrok je bil velikokrat ranjen zaradi fizičnih, psihičnih ali drugih zlorab.  Naš notranji otrok je bil ranjen vsakič, ko nismo bili slišani, vsakič, ko smo bili osamljeni, vsakič ko smo bili priča kreganju staršev, vsakič ko smo bili tarča posmeha, vsakič ko nam niso zaupali, nas preverjali, nam niso namenjali pozornost, Naš ranjeni notranji otrok se dostikrat obnaša kot ranjena žival:  beg ali pa napad. Ko smo prizadeti, ko slišimo nekaj kar nam ni po volji, ko se dogaja nekaj kar ni v skladu z našimi željami, notranjostjo - se ali umaknemo,  pobegnemo ali pa napademo z vso silo. Takšen odziv je posledica bolečine, nezaceljenih ran znotraj nas.

Sicer je res, da rane zaližemo, vendar dokler jih dokončno ne pozdravimo, vsaka najmanjša stvar lahko povzroči, da se rana znova  odpre in začne  krvaveti.

In napad? Verjemite,na koncu smo vedno mi sami tisti, ki nas najbolj boli.

Dostikrat udeleženci, ki pridejo na delavnico ZNO povejo, da delajo že deset, dvajset let na sebi in kljub neštetim delavnicam, ki so jih v tem času obiskali še vedno ne živijo tako kot  bi radi ali pa je napredek minimalen. Zakaj je temu tako? Odgovor je enostaven: ker ne gradijo na čvrstih in trdnih temeljih. Zato, ker nimajo ozdravljenega notranjega otroka, ker nimajo stika z njim in posledično nimajo stika s samim seboj.

Naš notranji otrok je bil velikokrat ranjen zaradi fizičnih, psihičnih ali drugih zlorab.  Naš notranji otrok je bil ranjen vsakič, ko nismo bili slišani,  smo bili osamljeni, smo bili priča kreganju staršev, vsakič ko smo bili tarča posmeha, vsakič ko nam niso zaupali, nas preverjali,nas kritizirali, se nam norčevali, nam niso namenjali pozornost, se nismo čutili zaželene in ljubljene,……

in ali tudi v odraslosti

ponavljate vzorce svojih staršev, starih staršev, se bojite sprejemati odločitve, vas je strah spremembe, se ne upate postaviti zase in živeti svojo resnico, dovolite, da vas drugi ponižujejo in izkazujejo svojo nad moč,za doseganje ciljev porabite veliko energije in truda, nimate urejenega partnerskega odnosa ali imate težave z lastnimi otroki,imate slabo samopodobo in ste nesamozavestni, vas pestijo zdravstvene težave,imate občutek da niste varni, živite v konstantnem strahu pred pomanjkanjem, imate finančne težave, ......

 Potem je čas, da se te bolečine znebite.

Zdravljenje notranjega otroka je resnično močan proces, ki vas osvobodi vsega. Pričnete delovati kot popolnoma samostojne duše, brez vezi in omejitev. Začutite globoko svobodo, notranjo moč, brez omejitev.

♥ Točka na kateri se vse prične in konča ♥ Vse imamo zapisano v naši podzavesti, kar se odraža v življenjskih situacijah . Nepravilna vzgoja staršev, pomanjkanje ljubezni, pusti rane na notranjem otroku, ki se skozi odraščanje začnejo odražat v vaši osebnosti. Travme, strah, nerazjasnjena žalost, slabi partnerski odnosi, pomanjkanje samozavesti, nezaupanje vase, zadržanost, ljubosumje, partnerska odvisnost .....itd. Vse to so vzorci v podzavesti, nalepljene etikete, na naši osebnosti, ki nas držijo nazaj. Največje travme in napačne vzorce, dobijo otroci med drugim in tretjim letom starosti. Zato je s postopkom zdravljenja notranjega otroka izredno pomembno, da se soočimo tudi z vsemi tistimi dogodki, ki se jih sedaj kot odrasla oseba ne spominjamo. Presenečeni boste nad tem, kaj vse ste doživeli takrat in kaj vse nosite od takrat v bazi čustev. Ko odkrijemo vzrok, ozavestimo, transformiramo, naše življenje prične dobivati smisel in spelje po pravem tiru. Rešite se težkega bremena in svobodno zaplujete z življenjskim tokom.

Zakaj bi zdravili NOTRANJEGA OTROKA?   

Notranji otrok je vaša Duša. Kako ste lahko srečni, mirni, brez bolečine, če majhne deček/ deklica sedi objokan/a v bolečinah? Vse travme iz otroštva nosite s seboj vsa ta dolga leta vašega življenja. Nenehno iščete nekaj v zunanjem svetu kar bi vas izpopolnilo, vneslo mir in srečo. Stiska vas v prsih, bolečina vam jemlje dih, temne misli vam polnijo vsakdanjik, nujno potrebujete ljubezen nekoga poleg vas, ljubosumje vas razjeda, ne morete spati, nenehno ste utrujeni, brezvoljni, nosite bremena jeze, itd..... Vaša duša kliče na pomoč. JO SLIŠITE? Slišite to malo bitje znotraj sebe, ki vas obupno potrebuje? Ni rešitve v zunanjem svetu, spustite se v svojega in ozdravite otroka vse bolečine. SAMO tako boste imeli trdne temelje in živeli v miru, sreči in radosti.

 

PONOVNO POVEZOVANJE Z NOTRANJIM OTROKOM IN NJEGOVO ZDRAVLJENJE. Ranjen otrok, ki sedi v kotu vaše duše, v objemu žalosti in bolečine prosi, da mu obrišete solzice, prosi za pomoč.

GA SLIŠITE? Zdravljenje notranjega otroka pomeni odpiranje vseh globoko zakopanih predalčkov iz otroštva, skritih v podzavesti. Naš um je kakor računalnik, ki shranjuje vse dogodke, besede, situacije, vse naše življenje, od rojstva naprej. Vse imamo zapisano v naši podzavesti in to se odraža v življenjskih situacijah. Nepravilna vzgoja staršev, pomanjkanje ljubezni, vse to pusti rane na notranjem otroku, ki se skozi odraščanje začno odražat v vaših osebnostnih lastnostih. Travme, strah, nepojasnjena žalost, slabi partnerski odnosi, pomanjkanje samozavesti, nezaupanje vase, zadržanost, ljubosumje, partnerska odvisnost... Vse to so vzorci v podzavesti, nalepljene etikete, na naši osebnosti, ki nas zaustavljajo. Največje travme in napačne vzorce dobijo otroci med drugim in tretjim letom starosti. Zato je s postopkom zdravljenja notranjega otroka izredno pomembno, da se soočimo tudi z vsemi tistimi dogodki, ki se jih sedaj kot odrasla oseba ne spominjamo. Presenečeni boste nad tem, kaj vse ste doživeli kot otroci in kaj vse nosite s seboj v svoji čustveni bazi. Ko odkrijemo vzrok, ozavestimo, transformiramo, naše življenje prične dobivati smisel in zapelje se po pravem tiru. Rešite se težkega bremena in svobodno zaplujte z življenjskim tokom.

Predvsem je izredno pomembno, da ste med celotnim procesom iskreni do sebe in popolnoma odprti. Tu odpadejo maske, ki si jih nadenete preden stopite v zunanji svet. Pustite jih doma. Dovoliti morate, predvsem pa to dolgujete svojemu notranjemu otroku, da vsa negativna čustva spustite iz kletke podzavesti. V nasprotnem primeru je brez pomena, da se sploh udeležite delavnice. Začutiti morate notranji klic, da ste pripravljeni iti skozi proces sam.

Po pričevanjih  dosedanjih udeležencev,  je delavnica zdravljenje notranjega otroka,bila ključna za  življenjske spremembe na marsikaterem področju. Od tega, da so znova pridobili radost in veselje do življenja, se začeli ukvarjati s hobiji, uredili odnose z otroki,partnerji in najbolj pomembno s samim sabo; do tega, da so se znebili občutkov krivde, ki so jih nosili večino svojega življenja pa niso vedeli zakaj, bolečine ki ji niso vedeli izvora, pridobili notranjo moč, da so alergije in razne fizične nevšečnosti »izzvenele same od sebe«,......

 

Klaudija Dolenčić sem medij, angelski svetovalec, voditeljica skupinskih meditacij,izvajalec šamanskih tehnik zdravljenja,  usposobljena voditeljica joge smeha, energijski zdravilec, kozmoterapevt,certificiran terapevt Zdravljenje notranjega otroka po metodi Darje Sekulič, usposobljena za samostojno vodenje delavnice, osebno pri avtorici delavnice.

ŠE NEKAJ POMEMBNIH IN PRAKTIČNIH NAVODIL GLEDE SAME DELAVNICE:

Pomembno je, da na delavnico pridete pravočasno in da si vzamete dovolj časa za samo delavnico, saj je čas trajanja naveden samo okvirno in je odvisen od skupine do skupine.

Pridite udobno oblečeni,nenaličeni, brez pasov, ur, nakita,ali karkoli drugega, kar bi vas utegnilo med procesom ovirati. Če je le možno dan po delavnici namenite počitku.

Delavnica poteka v majhni zaprti skupini. Prijave sprejemam do zapolnitve skupine.

Kontakt za info in prijave: Klaudija Dolenčić 041/545-792 ali klaudijado@gmail.com

http://www.drustvo-rast.com/sepet-duse/

Cena delavnice je 140,00 eur. Rok za vplačilo do 23.1.2020.

Prijava: Z  vplačilom  akontacije  v znesku 50,00 eur   potrjujete  prijavo na delavnico.

Akontacije ne vračam, dajem pa možnost, da najdete nadomestnega udeleženca ali pa da se delavnice udeležite v naslednjega pol leta in vam že vplačano akontacijo upoštevam.

DRUŠTVO RAST

ČENTIBA, FODORJEVA VRSTA 152

9220 LENDAVA

TRR: SI56 1949  0501  1218  224;  odprt pri DBS d.d., PE Lendava.

 

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

V Društvu Rast si želimo s svojim aktivnim delovanjem v obliki izobraževalnih delavnic in svetovanj s področja duhovnosti, naravne gradnje, sonaravnega in samooskrbnega načina življenja, graditi pot k...

Nalagam...