Budistična kongregacija Dharmaling
tibetanski budizem

0 zahval     129 ogledov

Budistična kongregacija Dharmaling širi Budova Učenja v skladu z nasveti najvišjih Lam in Svetih bitij preteklega in sedanjega časa.

Vendar pa ima Dharmaling za svoj cilj predajanje Budove Modrosti na načine, ki so najbolj primerni za to, da pomagajo vsem bitjem in so prilagojeni deželam, kjer se poučuje.
Dharmaling pripravlja redni program, organizira iniciacije, seminarje in umike.

Darma, ki jo je učil Buda Šakjamuni, govori o umu in o naravi našega obstoja, o vzrokih za naše trpljenje in o poti, ki vodi do prenehanja trpljenja.

Modrost Darme je univerzalna, ne pozna meja, ne ovira je barva kože ali družbeni položaj. Predana je bila v pomoč pri soočanju s tistim, kar je izvor vsega: z našim umom; in ker je um enak po vsem svetu, je Darma namenjena vsem ljudem na svetu.

Sočutje Darme je široko in ne priznava sektaštva, zato Darma od svojega nastanka (pred 2600 leti) še ni začela nobene verske vojne. Je po definiciji nenasilna in podpira Mir.

Moč Budove Darme je neprekinjena linija prenosa od Mojstrov do Učencev, na podlagi Učenj Bude Šakjamunija in drugih Bud. Na žalost je bilo prerokovano, da bodo v našem času Učenja degenerirala in pripeljala v ''mračno dobo''. Zato je nujno potrebno, da se oprimemo zelo etične poti in da prakticiramo kolikor mogoče dobro in karseda kmalu.

Leta 2018 je Dharmaling postal član Evropske Budistične Unije, da bi sodeloval z vsemi njenimi člani za korist Dharme in vseh čutečih bitij!

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Budistična kongregacija Dharmaling

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...