Moške skupine
prostor za iskreno, avtentično in pogumno deljenje

Moške skupine

Železno 8
3310 Žalec

Matej Delakorda | Borut Bric

041 945 148 (Matej), 041 673 262 (Borut)

info@moske-skupine.si

www.moske-skupine.si...

www.facebook.com/Mos...

0 zahval     241 ogledov

Moške skupine so prostor, kjer se moški družimo in skozi lastno bolečino, izgubo, veselje, navdušenje, jezo in tudi dolgočasje, preizrašujemo in razbijamo vzorce o stereotipnih spolnih vlogah, ki nam jih narekuje družba. Zakoreninjene predstave o moškosti, ki se kažejo v dveh prevladujočih stereotipih (mačo bebec s hrbtenico in brez srca ter preobčutljiva mevža brez hrbtenice s (pre)občutljivim srcem), močno vplivajo na duševno zdravje posameznikov.

Drastično se povečuje število obolelih za depresijo in anksioznostjo, nereševanje problemov pa se pogosto kaže v nasilju nad samimi seboj ali nad drugimi. Ko od moških zahtevamo, da “se obnašajo kot moški”, zahtevamo, da živijo in uprizarjajo ukalupljeno predstavo o spolih in spolnih vlogah, ki ne služi ne njim, ne ženskam in ne družbi.

V moških skupinah tako skupaj iščemo svobodo, da lahko izrazimo in živimo še več notranjega sočutja, moči in kreativnosti. V skupinah se družimo moški ne glede na starost, izobrazbo, družbeni položaj… Vodi nas vodilo, da smo moški bitja dobrega srca, ki lahko pozdravimo svoje rane preteklosti, prav tako lahko pri tem pomagamo tudi drugim. Ne preko učenja kaj je “prava moškost”, ampak preko pogovorov, deljenja lastnih izkušenj, postavljanja medsebojnih izzivov in s spodbujanjem k osebni integriteti. V času, ko se moške in ženske družbene vloge tako močno spreminjajo in preizprašujejo, je pomembno, da od teh izzivov ne bežimo, ampak da jih raziskujemo in naslavljamo skupaj. Takšni procesi so zdravilni za celotno družbo.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Moške skupine

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...