Rumena hiška
Learning Coach

0 zahval     232 ogledov

Sem tista učiteljica, ki se osredotoča na POT do rezultatov. 

Rezultat (ocene) je pomemben, še bolj pomembna pa je pot po kateri otrok pride do rezultata oz. znanja. Vsak otrok v sebi skriva potenciale za uspešno učenje! Pot učenja je lahko polna domišljije in ustvarjalnosti. Takrat otroci spoznajo, da učenje ni piflanje. 

Ko je učenje otrokom prikazano na enostaven in zabaven način, hitro ugotovijo, da podatki ostanejo v spominu dlje časa in da si učno snov lažje zapomnijo. Na enostaven in zabaven način spoznajo tehnike učenja, ki jih lahko uporabijo pri vseh predmetih in na vseh nivojih šolanja ter kasneje v življenju.

Ko jih naučimo učiti, tako da uporabijo svojo domišljijo in ustvarjalnost, s tem spodbujamo samostojnost in krepimo njihovo samozavest.

Vse tehnike preizkusim najprej na mojih dveh šolarkah (tretja še uživa v vrtcu) in kaj opazim? Enostavno, deluje! To mi potrjujejo tudi ostali otroci in njihovi starši.

Pri vseh teorijah učenja, pa je najboljše to, da nam otroci sami povedo, kako si najlaže zapomnijo podatke. Potrebno jim je le pokazati, da učenje ni piflanje in da je v naših možganih velika moč in sposobnost zapomnitve, če se učenja lotijo na pravi način.

 

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Dejavnosti:

Pošlji sporočilo  |  Rumena hiška

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...