Polona Sepe

Manifestacija: kako uporabiti okultne zakone za uspešno manifestacijo?

piše: Polona Sepe
16. november 2015    9342 ogledov

Um vlada materiji. To je starodavna okultna trditev in res, vse se začne na ravni uma. Kot arhitekt, ki najprej v svoji domišljiji ustvari vizijo stavbe, nato izriše načrte, naredi statične izračune in izbere materiale, smo vsi arhitekti svojega življenja.

Vse, kar imamo, je rezultat naših misli (vizije), notranje imaginacije (načrtov) ter spretnosti in znanja pri ravnanju z materialnimi viri. Kajti če bomo hoteli zgraditi nekaj, kar ni v skladu z zakoni statike, se nam bo zgradba podrla. 

Manifestacija se začne z vizijo tega, kar hočemo

Vse pa se začne s predstavo oziroma vizijo tega, kar hočemo. To je prvi in osnovni korak in zanimivo je, da ga številni nikdar ne naredijo. Spominjam se zgodbe, ki jo je v devetdesetih na svojem obisku v Sloveniji povedal krasen duhovni učitelj Paul Solomon: 

Po avtomobilski nesreči je bil več mesecev komi. To je opisal kot bivanje v medprostoru, kjer se je zavedal vsega, kar se je dogajalo v okolici, in občasno je slišal glas, ki ga je poimenoval Božji glas. Ta ga je spraševal, kaj bi rad. Bi rad nadaljeval prehod na ono stran v luč ali bi se raje vrnil na Zemljo? 

 »Zgodi naj se božja volja,« je bil vsakokrat odločen Paulov odgovor. Mesece se ni zgodilo ... nič. Ostajal je zataknjen med svetovi, dokler ni začel razmišljati, da tukaj nekaj ni v redu in da morda Bog želi, da se sam odloči. Sklenil je, da bo poskusil. Razmislil je, kaj bi resnično rad, in nekega dne glasu, ki ga je tako vztrajno spraševal, odgovoril: »Rad bi se vrnil in pomagal ljudem.« 

 In v tistem trenutku se je zbudil iz kome ... 

 1. Kaj si torej želiš?

To je bistveno vprašanje.

Upaj si izraziti svoje srčne želje in svoja hotenja oblikuj v pozitivno trditev oziroma afirmacijo.

Izvor vsega zla, tako na družbeni kot osebni ravni, je prepričanje, da nam univerzum ni naklonjen. – Paul Foster Case

Bogaboječnost je morda res odlično orodje za obvladovanje in manipuliranje množic, vendar če še enkrat citiram: Izpolnjen in zadovoljen posameznik je najkonstruktivnejši član družbe. – Paul Foster Case

2. Naša manifestacija bo najmočnejša, če uporabimo afirmacijo in vizualizacijo hkrati

Vse v pojavnem svetu ima svoje ime (nama) in obliko (rupa). Nama predstavlja vibracijo zvoka in rupa fizično podobo oziroma obliko. Če želimo nekaj priklicati na materialno raven, bomo to storili najhitreje, če bomo uporabljali obojezvok (nama) in obliko (rupa). Ta zakon je temelj mantra saddhane in drugih meditacij – kot recimo čakra dharane, kjer čakre prebujamo s semenskim zvokom in zrenjem v jantro.

V našem primeru pa bi to pomenilo, da bo afirmacija (ki predstavlja vibracijo zvoka, torej nama) najmočnejša, če vizualiziramo tudi spremljajočo podobo (rupa).  

Naš um razmišlja v slikah, pa če se tega zavedamo ali ne, in ena slika je vredna več kot tisoč besed. Slika ima tudi večji čustveni naboj kot besede, zato ima precej večji vpliv na podzavest kot samo afirmacija. Ko vizualiziramo, je dobro tudi, da aktiviramo vse notranje čute – vonj, okus, vid, sluh, tip in tudi imaginarno kinestetično telo.

Številni čutijo odpor do vizualiziranja pozitivnih izidov, ker so mnenja, da ima univerzum gotovo več domišljije kot mi. Ja, to je res, velikokrat si zamišljamo manj, kot bi nam bil pripravljen dati, zato je za začetek najbolje, da je vizualizacija indirektna.

Lahko si zamišljamo, kaj vse bomo počeli in kako se bomo počutili takrat, ko bomo tisto, kar si želimo, imeli. Včasih boste morda tudi opazili, da si preprosto ne morete zamisliti nekega izida. To samo pomeni, da še ni pravi čas in da se morajo prej urediti še druge stvari – znotraj nas ali znotraj drugih. V takem primeru se osredotočimo na drugo trenutno težavo.

Najpomembneje pa je, da smo čez dan ves čas pozorni na svoje mentalne slike in jih vsakokrat, ko so negativne, nadomestimo s pozitivnimi. Če recimo želimo narediti izpit, pa je naš um večkrat poln negativnih slik, da nam to ne bo uspelo, jih takoj nadomestimo s sliko pozitivnega izida. Slike v našem umu so del našega mentalnega okolja, pravi mali 'načrti' za prihodnost. Večina ljudi se sploh ne zaveda misli in slik, ki se jim podijo po glavi čez dan. Zato še enkrat poudarjam – meditacija je orodje, s katerim se naučimo opazovati in obvladovati svoj um. 

3. Nujni koraki so tudi na fizičnem nivoju!

Vsem našim prizadevanjem na mentalnem nivoju morajo slediti tudi potrebni koraki na fizičnem nivoju, da ustvarimo pot, da se bo naša vizija lahko spustila v materialni svet. In zanimivo, tukaj številni odpovejo. Mi moramo utelesiti tisto, kar afirmiramo in vizualiziramo.  

Če želimo narediti izpit, bo treba sesti za knjige in se začeti učiti. Če iščemo novo službo in imamo jasno sliko glede tega, kaj želimo in česa ne, bo treba začeti brati oglase in pisati prošnje. Če si recimo delamo vzporedni načrt za počitnice za primer, če izpita ne bi naredili, s tem prav tako sabotiramo vse prejšnje delo. Če si želimo partnerja in si pri preurejanju spalnice kupimo posteljo za eno osebo, je to jasno sporočilo, da ga pravzaprav ne pričakujemo.

Odpreti je treba prostor in kanale tudi v našem delovanju, da tisto, kar želimo, pride k nam.

Beseda ima veliko ustvarjalno moč – tako negativna kot pozitivna!

Negativne okoliščine v našem življenju so posledica napačne uporabe misli, imaginacije, govora in seveda tudi naše napačne presoje življenjskih okoliščin. Beseda ima veliko ustvarjalno moč, in če želimo spremeniti svoje življenje, se moramo ozirati tudi na to, kaj govorimo. S stalnim pritoževanjem, samopomilovanjem in negativnim izražanjem glede svoje prihodnosti sabotiramo spremembe, ki jih želimo vsaditi v svojo zavest. 

 Besede, prežete z iskrenostjo, prepričanjem, vero in intuicijo, ustvarijo eksplozivno vibracijo in kot bomba, ki se sproži, lahko razbijejo skale naših ovir in ustvarijo spremembo, ki si jo želimo. – Paramhansa Jogananda

Zakon privlačnosti: podobno privlači podobno

Danes se o zakonu privlačnosti veliko govori, pa vendar je to tudi star okultni zakon, ki pravi, da podobno privlači podobno in da se tisto, na kar usmerjamo svojo pozornost, povečuje. Če je naš um poln misli o pomanjkanju, bomo pritegnili še več pomanjkanja.

 O tem je govoril že Jezus: Tistim, ki nimajo, bo odvzeto tisto, kar imajo, in tistim, ki imajo, bo dano še več. 

Če torej usmerjamo pozornost samo na to, česar nimamo, se bo to stanje slabšalo, če pa usmerimo pozornost na tisto, kar imamo in zavestno gojimo občutek hvaležnosti, bomo po zakonu privlačnosti pritegnili v svoje življenje še več izobilja.

Postati moramo torej magnet za tisto, kar si želimo.

Če si želite ljubezni, postanite ljubezen. Če si želite harmonije, postanite harmonija.

Ves čas pa se tudi zavedajmo, da je univerzum velika skrivnost, in bodimo odprti za to, da se lahko v vsakem trenutku zgodi nepričakovan čudež, tudi če nismo naredili nobenega od prej navedenih korakov.

Kako se povezujejo etika, manifestacija, vizualizacija in afirmacije?

Tako terorist kot borec za mir in pravičnost ustvarjata svoje življenje v skladu s svojimi notranjimi prepričanji, imaginacijo, govorom in presojo zunanjih okoliščin. Oba torej uporabljata iste zakone, samo cilje imata drugačne. 

 Zloraba naše svobodne volje je tista, ki povzroča trpljenje. Bog nam je dal moč, da ga sprejmemo ali zavrnemo. On ne želi, da bi trpeli, vendar se ne bo vmešaval, če bomo izbrali dejanja, ki nas vodijo v nesrečo. – Paramhansa Jogananda

Naj bodo torej naši cilji in delovanje v skladu z univerzalno voljo do dobrega. Ta ideja lahko povzroči veliko notranjega dvoma pri dobrih ljudeh, ki nimajo dobre samopodobe.

Bojijo si zastavljati velikopotezne cilje, ker mislijo, da to pomeni, da so egocentrični. Ko dobijo tisto, kar si želijo, imajo občutek, da jih bo zdaj zdaj doletela kazen ali nesreča, ali pa na druge načine sabotirajo tisto, kar so dobili. V tem primeru je najbolje, da si najdete vodstvo nekoga, ki bo znal razmejiti med tem, kaj so vaše pravice in kje se začne sebičnost.

Naj še enkrat ponovim, da ima vsako živo bitje pravico do izpolnjujočega življenja, dobrih medsebojnih odnosov, svobode, spoštovanja in dobrin, ki jih potrebuje za razvijanje svojih talentov.  

Nič ni 'neduhovnega' v želji, da bi zaslužili denar, denar je samo energija

 To energijo lahko uporabljamo za zadovoljevanje svojega pohlepa ali pa namenjamo del svojega bogastva za projekte, s katerimi koristimo skupnosti.

Načelno ima človek, ki ima veliko denarja, več možnosti, da koristi skupnosti, kot tisti, ki ga nima. Vendar s tem ne želim reči, da ljudje, ki niso premožni, ne morejo ničesar dati. Vsak lahko najde svoj način, da je koristen za skupnost. Pomembno je, da delujemo v skladu s svojo notranjo naravo, swadharmo.

Če je poslovnost del vaše narave, bodite uspešen poslovnež. Skozi to vas bo življenje vodilo skozi vse potrebne lekcije. Če želite biti priznana javna osebnost, bodite to. Številne znane osebnosti so izkoristile svoje ime in svoj vpliv za podpiranje pozitivnih projektov. Če ne sledimo svoji notranji naravi, bo naše življenje polno frustracij in nezadovoljstva, ki nas lahko vodi v ljudomrzništvo, nestrpnost, sovraštvo do življenja in fanatizem. Predvsem pa bo zlagano in neiskreno.

Tantra je pot, ki se ne bori z našo notranjo naravo in ne poskuša poslovnežev poslati v samostane, hedonistov spreobrniti v askete in umetnikov v suhoparne recitatorje svetih besedil. Svet ne potrebuje še več laži in pretvarjanja.

Bodite to, kar ste, saj je življenje sveto, ki nam je dano od Božanske matere, in na vsakem področju smo lahko v njenem naročju in živimo po duhovnih zakonih. 

Preberi še: 

Deli svoje mnenje! 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Vera repse
  komentiral 11 mesec nazaj
Hvala
Erna
  komentiral 11 mesec nazaj
Podano za vse kar sem, odkrivam sebe in stopam naprej.Vjutrišnji danes.
Nataša
  komentiral 1 leto nazaj
Zanimivo, zelo. Hvala
Nalagam...