Mojca Koprivnikar

Da, sprememba, vstopi v to življenje

5. avgust 2014    325 ogledov

Rdeča nit vseh vprašanj, ki jih prejemam, je v svoji biti želja po spremembi. Čudežnega recepta ni. Narediti je ne more nihče namesto vas. Lahko pa jo v sodelovanju z vami pomaga narediti.

 

Začne se z željo po spremembi in še globlje z odločitvijo, da boste v svojem življenju tisto, s čemer vam je težko živeti, spremenili. Pravzaprav je bistvo samo v vprašanju ali se imate radi ali ne. Iskreno se vprašajte in dobili boste iskren odgovor. Potem pa naprej… Lahko »tenstate« star krompir še naprej ali pa si skuhate novega in zraven dodate še svežo zelenjavo in začimbe.

 

V »zraku« je veliko podpore, ki nas potiska iz starih vzorcev v nove. Lepše, prijaznejše, svobonješe, nežnejše…V srce…V odpuščanje, sprejemanje, v Ljubezen, ki ne omejuje, ne pričakuje, ne zahteva. Samo je, samo ljubi, samo pusti. In potem se zgodi in vas bogato nagradi.

 

Za dežjem po sije sonce. V Sloveniji to »predstavo« gledamo že skoraj celo poletje. In res je tako. Narava nas uči. Ona. Mati Zemlja. Zato brez skrbi. Njene roke so varne in tople. ..Večina sprememb se začne z rušenjem, s potresom. Pride jeza, pride borba, stiska, pride žalost. Če se znamo v tej točki podpreti in se dvigniti v srce, z dihanjem, z Ljubeznijo do sebe, potem naša reka čustev najde svojo pot naprej. Odpremo srce in pustimo, da steče proces odpuščanja. Zlijemo solze bolečine. In če se v tej točki usedemo v tišino, najdemo MIR, zaupanje. Zdaj vemo, da nas vse okoli nas samo uči, kako biti mir. Reka teče naprej in odplavlja vse, kar ni v skladu s hrepenenjem duše in srca.

 

Odločitev je samo vaša in ena. Greste v mir, zaupanje, ljubezen, odpuščanje? Ali ostajate v borbah ega – strahu, jeze, nemoči, neskončnega vrtenja v istih krogih razočaranj, izčrpajočih vzponov in padcev? Na poti med tem in onim pa je vedno nekdo ali nekaj, kar vam bo dalo podporo v vsej svoji moči…Zato le pogumno 

Vir: http://mojcakoprivnikar.blog.siol.net
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...