Mojca Koprivnikar

Ta otrok!?

18. avgust 2014    270 ogledov

Danes sem se po daljšem času zopet znašla med otroci. Škrati starimi od enega do treh let in zopet sem ugotovila, da so otroci resnično največji učitelji. V dobrem in v slabem. Če sem se od koga naučila najbolj iskrene, pristne in srčne Ljubezni, je bilo to od otrok. Res da meditacije, terapije, duhovne delavnice pomagajo, zelo pomagajo…a takšen skok in napredek, kot sem ga doživela v času med otroci ga nisem nikjer.  Bila sem budna in aktivna medtem, ko sem delala z otroci. Zelo dobro so osvetlili vzorce, ki sem jih morala predelati in stvari s katerimi sem se morala soočiti. Zelo direktno in neposredno. Ni kaj. Pravzaprav mešanica radosti in izčrpanosti J

Kar me vedno močno fascinira med otroci, je njihova vztrajnost, potrpežljivost in zaupanje. Noro. Le kako smo mi vse to »pozabili«. Pravzaprav, bolj kot sem bila intenzivno z otroci, bolj mi je postajalo jasno, kako sem pravzaprav »zjahana«, zgleda od življenja, in spraševala sem se, kam so vztrajnost, potrpežljivost in zaupanje odšli.  Ko bi se le učili od otrok, bi bili pravi zmagovalci Življenja. Težava je v tem, ker resnost prevzame krmilo in za seboj potepta kreativnost in igrivost, pa še kaj zraven.

Delo z otroci je posebna izkušnja. Dostikrat naporna, a ugotavljam, da predvsem zato, ker smo odrasli izgubili stik s svojim notranjim otrokom. Slednje se kaže v preveliki avtoritativnosti do otrok, ki v otrocih vzbujajo strahospoštovanje in premajhni avtoritativnosti. Pozabljamo nekaj, da je odnos do naših otrok vselej in najprej odnos do sebe. Bolj enostavno izraženo – to kar delamo otroku delamo sebi in otrok nam bo to slej ali prej odzrcalil nazaj. Takrat bomo lahko še bolj udarili po sebi ali pa le spregledali in se objeli. Objeli svojega notranjega otroka in objeli svojega otroka.

Vez z notranjim otrokom

Vsi, ki se soočate z raznimi čustvenimi stanji v teh deževnih dneh, se poskusite povezati z notranjim otrkom, mala/mali ti. Vprašajte ga zakaj se tako počuti in kaj potrebuje, da bo bolje? Lahko poiščete kakšno svojo staro fotografijo na kateri ste majhni in se pogovorite s seboj.

Ponovna povezava z notranjim otrokom je zelo intenzivna vez in proces, ki vas pripelje nazaj v stik z vašimi izgubljenimi čustvi. Pod preprogo vsakdanjih smeti boste našli notranji zaklad. Svoja hrepenenja, želje, preprostost, bogastvo Življenja…

Morda boste celo prišli do odgovorov na mnoga zakopana vprašanja preteklosti, otroštva in začeli razvozlavati čustvene vozle, povezave.

Veliko energetskih čustvenih povezav še vedno nosimo s seboj. Lahko smo stari 20, 30, 40, 50 ali več let, pa je delček nas še vedno zmrzjen – že 20 ali več let. Ko ga osvobodimo tudi lažje zadihamo. Vidimo širšo sliko in lažje povežemo sedanje situacije oz. njihove vzroke. Kar seveda najbolj velja za situacije, čustva, misli in povezave z ljudmi, ki nas omejujejo.

Dobro je, da poiščete način, za razpustitev  vzorcev in vezi. Se »očistite« in počasi postanete zopet igrivi kot vaš notranji otrok.

Vir: http://mojcakoprivnikar.blog.siol.net/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...