Kaja Kastner

Zakaj na ajurvedsko svetovanje?

piše: Kaja Kastner
11. november 2014    184 ogledov

Kako dobro se poznate? Ali veste katera hrana, napitki, zeli┼í─Źa in fizi─Źne aktivnosti vam najbolj koristijo?┬áSe spra┼íujete zakaj nekdo, ki vedno pazi na koli─Źino hrane ne uspe shuj┼íati, nekdo drug, ki veliko poj├ę ne pridobi te┼że? Kupujete bio prehrano, super┼żivila, sledite zadnjim trendom nutricionizma in ┼íe vedno ni vidnih u─Źinkov na va┼íem po─Źutju in zdravju? Bi se radi sprostili in napolnili z energijo, a ne veste kako?

Vsi se razlikujemo med seboj in vsakdo ima svojo edinstveno konstitucijo. Danes temu pravimo DNK zapis, pred 5.000 in ve─Ź leti pa so temu v tedanji Indiji rekli prakruti ali ajurvedska konstitucija. To je tudi razmerje do┼í vata, pitta in kapha ali umsko telesna konstitucija. Zaradi na┼íe edinstvenosti se ne moremo primerjati z ostalimi, ravno tako tudi ne slediti splo┼ínim prehranjevalnim in zdravstvenim trendom, ki so namenjeni vsem.

Na┼ía te┼ża, velikost, metabolizem, vzdr┼żljivost, apetit, spalne navade, odziv na stres, nagnjenost k boleznim, vse to in ┼íe mnogo ve─Ź je pod vplivom na┼íe edinstvene telesno umske konstitucije ali do┼í. Poznavanje na┼íega razmerja do┼í in razumevanje njihovega delovanja, lahko globoko spremeni in izbolj┼ía zdravje. Spoznamo lahko, kaj vsak dan narediti za dobro po─Źutje.

Ajurveda nudi osebni pristop in na─Źin ┼żivljenja, ki je prilagojen posamezniku. Svetovanje iz ajurvedske medicine ponudi odgovore na vpra┼íanja:

  • kak┼ína je na┼ía edinstvena umsko telesna ali ajurvedska konstitucija,
  • kak┼íno je na┼íe trenutno neravnovesje,
  • katera prehrana, za─Źimbe in napitki ustrezajo na┼íemu tipu do┼íe vata, pitta ali kapha oz. trenutnemu neravnovesju in
  • kateri so osebni napotki za izbolj┼íanje zdravja in obnovitev ravnovesja.

Osebni napotki so sestavljeni iz individualne kombinacije nekaterih podro─Źji in so specifi─Źni za vata, pitta ali kapha do┼ío:

Podati se na pot ajurvede pomeni, narediti nekaj edinstvenega.

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...