Šola Intuicije, izobraževanja, angelska svetovanja, medijstvo, spletna trgovina

Nosečnost in materinstvo – ko želja ni uslišana

14. december 2015    436 ogledov

Moja največja želja je postati mama

Če ste začele brati moj članek, je vaša želja ali želja nekoga, ki vam je zelo blizu, najbrž zelo podobna moji želji pred več kot dvema letoma. Vsaka ženska, razen nekaj redkih izjem, si na neki točki svojega življenja zaželi postati mama, kar je popolnoma naravno. Težava se pojavi, ko naša želja ostane neuslišana ali ko nas na poti do uspeha pričakajo ovire. Vsak trenutek čakanja na uresničitev tako pomembne želje, vsaka prepreka, ki nam onemogoča, da bi si ustvarile družino, je za žensko, ki si najbolj od vsega želi postati mama, največja drama in najhujša možna izguba.

Niste same - ogromno žensk in parov dolgo ne more zanositi

Naj vas za začetek potolažim, da v tej zgodbi niste same, veliko nas je prehodilo isto pot; tudi sama sem bila še pred sedmimi meseci ujeta v popolnoma isti drami. Poznam svet, v katerem ste ujete, občutila sem vašo bolečino, grenkobo in žalost, hrepenela sem po isti želji in šla po isti poti obupa, negotovosti in razočaranj, a na srečo sem našla tudi odgovore in rešitev tako za svojo kot za vašo težavo. In če je uspelo meni, bo uspelo tudi vam. Kako, pa vam razkrijem v nadaljevanju.

Poiskati pomoč je znak poguma in notranje moči

Morda se vam zdi, da ne morete nikomur zaupati svojih težav, da ne smete in ne morete priznati poraza ter spregovoriti o tem, kar se vam dogaja, zato raje molčite in v sebi tiho trpite. A verjemite, to ni prava rešitev. Tudi sama sem dolgo molčala, in to me je stalo zdravje ter mojo agonijo čakanja na otroka podaljšalo za skoraj dodatno leto. Na srečo sem ukrepala pravočasno, poskrbela za svoje zdravje in ustvarila prave pogoje za spočetje svojega malčka. Veliko žensk pa se žal izgubi v tem boju, potonejo v bolečini in ne znajo same naprej. Tudi za te ženske ni prepozno, pomembno je le, da si priznajo, da imajo težavo, in poiščejo ustrezno pomoč. Poiskati pomoč pa ni tako preprosto. Številni to dejanje povezujejo s priznanjem poraza, z neuspehom, a v resnici poiskati pomoč ni prav nič sramotnega. Pomoč poiščejo namreč le hrabri, močni in tisti, ki so resnično pripravljeni na spremembe. Tudi sama sem potrebovala nekaj časa, da sem ugotovila, da ni prav nobenega razloga za to, da grem skozi to izkušnjo sama.

Dokler nisem spregovorila o svoji težavi, se mi je zdelo, da vsi molčijo, da nihče nima tovrstnih težav, in svet se mi je zdel krut in nepošten. Toda kmalu sem ugotovila, da nisem sama, da nas je v resnici veliko in da vsi potrebujemo nekoga, prijatelja, svetovalca ali terapevta, ki nam bo pomagal skozi to neprijetno izkušnjo.

Nihče ni imun proti težavam z zanositvijo

Nihče ni varen in zaščiten pred težavami z zanositvijo, ne glede na to, kdo ali kaj je, v kaj verjame in kako živi. Ta preizkušnja lahko doleti prav vsakogar, dobre in slabe, revne in bogate, povprečnega zemljana in slavne osebnosti z odličnimi poznanstvi in milijoni na bančnem računu, ki si lahko privoščijo najboljše zdravnike in strokovnjake, pa jim kljub temu ne uspe zanositi, saj se težava skriva globlje, v njihovi podzavesti, preteklosti, potlačenih spominih, otroških travmah ipd. Žal ljudje prepogosto molčimo o svojih težavah, saj mislimo, da če bomo o njih spregovorili, bomo s tem priznali poraz, se razgalili pred svetom in pokazali, kje smo najbolj šibki in ranljivi. A bodimo iskreni, vsi imamo kakšnega okostnjaka v omari, in dlje ko ga skrivamo, hujše so posledice. Zato je najboljše zdravilo za vse težave, da o njih odkrito spregovorimo ter poiščemo ustrezno pomoč. Pred časom se je kar 12 slavnih in velikih žensk odločilo za pogumno potezo in javno spregovorilo o svojih težavah pri zanositvi. Na tem seznamu so se znašla imena, kot so Marcia Cross, Celine Dion, Nicole Kidman, Brooke Shields, Mariah Carey, Sarah Jessica Parker, Courtney Cox in druge slavne mamice. Če so lahko o svojih težavah spregovorile one, lahko o svojih spregovorite tudi ve.

Ključno je, da ne obupate

Veliko je zgodb s srečnim koncem. Naj vam bodo v spodbudo, kajti na koncu vsak najde pot do uspeha in dobi priložnost za starševstvo, če si to resnično želi, le poti do tja so od posameznika do posameznika različne, saj so povezane z vašim višjim namenom, poslanstvom in izkušnjami, ki jih morate usvojiti na svoji življenjski poti. Ključno je, da sprejmete dejstvo, da se bo vaša želja uresničila takrat, ko boste resnično pripravljene, in na način ter pod pogoji, ki jih vaša duša potrebuje za svojo rast.

Medicina ugotavlja, da je kar 25 odstotkov težav pri zanositvi nepojasnjenih

Pri nekaterih parih so razlogi za neplodnost fizične in zdravstvene narave, za težave približno 25 odstotkov parov pa tudi medicina ne najde ustrezne razlage, saj so ti pari z zdravstvenega stališča popolnoma zdravi in sposobni imeti otroke. Moški imajo popolnoma normalne izvide semenskega izliva, ženske pa potrjene ovulacije, zdrave jajcevode, normalno rezervo jajčnika in pravilno oblikovano maternico, a jim kljub temu nikakor ne uspe zanositi. V tem primeru se v zdravstvu govori o t. i. nepojasnjeni neplodnosti, katere vzrokov tudi najboljši strokovnjaki ne znajo pojasniti.

Kaj v resnici pomeni nepojasnjena plodnost?

Popolnoma vsaka nepojasnjena neplodnost v resnici izvira iz osebnih, čustvenih in psihičnih blokad, ki delujejo na podzavestni ravni in preprečujejo zanositev. Med te blokade spadajo neprimeren način življenja, nepravilna prehrana, čustvene blokade, nerazrešeni ali nezdravi partnerski odnosi, travme iz otroštva, nepredelane izgube, splavi, nerazrešeni odnosi s starši, strah pred prihodnostjo in spremembami, neprečiščeno telo ipd.

Ne nasedajte z zgodbam drugih ljudi, ki vam kradejo upanje

Znanci, sorodniki in mediji nas pogosto strašijo z najrazličnejšimi in običajno zmotnimi vzroki za težave pri zanositvi (npr. kasnejše ustvarjanje družine, neozdravljive ginekološke in druge zdravstvene težave, splavi ipd.) ter nam s tem vlivajo občutek krivde. Zaradi takšnih zgodb ženske rade pomislimo, da smo morda res začele o družini razmišljati prepozno, da smo živele grešno in narobe in naša drama se začne samo še poglabljati. Zato nikoli ne nasedajte zgodbam drugih ljudi! S težavami pri zanositvi in z neplodnostjo se ne soočajo samo starejši, temveč tudi mladi in popolnoma zdravi pari. Danes zaradi načina življenja v povprečju ženske rojevajo veliko kasneje in brez posebnih težav. Če ste fizično zdrave, lahko zagotovo zanosite, samo svoje notranje blokade morate preseči.

Moja zgodba in pot do uspešne zanositve

Tudi moja zgodba se je začela tako kot vaša, z željo po družini in otroku. Čutila sem, da je čas in da je to še zadnji korak do popolne sreče. Vedela sem, da verjetno ne bo uspelo že prvi mesec, a da bo trajalo več mesecev ali celo leta, si nisem mislila. Postajala sem vse bolj nestrpna, zagrenjena in zaskrbljena. Ker sva bila z možem z zdravstvenega stališča potrjeno 100-odstotno zdrava in sposobna imeti otroke, sem začela raziskovati vzroke za svojo težavo in odkrila prikrite blokade, ki so me ovirale na poti do sreče. Moja pot do uspeha je terjala ogromno dela, truda in časa, a na koncu sem blokade odpravila sama s pomočjo posebnih duhovnih tehnik in metod, brez zdravniške pomoči.

Program, po katerem sem delala, in tehnike, ki sem jih razvila in preizkusila, so se izkazale kot zelo učinkovite, kar potrjuje dejstvo, da sem trenutno v sedmem mesecu nosečnosti. Na podlagi lastne izkušnje sem izdelala izjemen program za pomoč pri zanositvi, ki lahko reši tudi vašo težavo, seveda v veliko krajšem času kot v mojem primeru, saj boste imele ve že od prvega trenutka na razpolago vsa potrebna orodja in znanja, ki sem jih sama spoznavala in razvijala kar dve leti.

Vir: www.intuicija.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...