Nastja Spasojević

Sevanje telefonov povzroča raka in tumorje: imaš telefon VEDNO vsaj 15 mm stran od telesa?

15. marec 2016    6713 ogledov

Dandanes ima skoraj vsak mobilni telefon. Kamorkoli gremo, kjerkoli smo, nas spremljajo v žepu, torbicah. Sploh si ne predstavljamo več, kako so se naši dedki in babice dogovorili za srečanja brez mobilnih telefonov. Ko se nam izprazni baterija in ga ne moremo napolniti, se šele zavemo, kako odvisni smo od te napravice. Izjemno koristna, a hkrati izredno nevarna, če je ne uporabljamo pravilno.

Vedno sem se smejala svojemu fantu, ki mi je težil, naj uporabljam slušalke, sploh ker sem takšna čveka in se rada po telefonu pogovarjam s svojimi bližnjimi prijateljicami tudi po uro. Sem si mislila, ja pa ne bluzi, ne morem vedno uporabljati slušalk, pa tako dolgo traja, da jih nastavim ... Ampak kaj, ko je imel vedno dober argument, vedno je rekel: "Nastja, a ni tvoje uho izjemno vroče in vse področje, kjer držiš telefon (da ne omenjam niti, kako je gorel telefon)? A se ti ne zdi, kot da kuhaš možgane? To je nevarno."

In sem se zamislila, res je, kuham jih. Potem ko sem videla spodnji video in prebrala opozorilo, si želim, da bi to vsak proizvajalec na vidno mesto napisal na vsako škatlo telefona in da bi bilo to splošno znano! Drži telefon vsaj 1025 mm stran od telesa. Verjemite, nikoli več mi ni težko reči tistemu, ki me kliče: "Počakaj, samo da si slušalke naštimam ..."

Svarilo, skrito v vašem telefonu

Ali ste vedeli, da ima vsak telefon v navodilih za uporabo ali nastavitvah ali zakonskih opozorilih skrito svarilo, da morate vedno držati telefon vsaj 1025 mm stran od telesa (odvisno od modela)? Da, to svarilo so izdelovalci začeli vključevati po množičnih tožbah v ZDA zaradi ljudi, ki so dokazano umrli zaradi možganskih in drugih tumorjev, ki so bili posledica izpostavljenosti sevanju telefonov.

Zavarovalnice zavračajo kritje splošne odgovornosti za uporabo telefonov, zato bodite odgovorni sami, sledite navodilom uporabe in ozavestite tudi druge!

Naslednja znanstvena katastrofa po tobaku in azbestu – sevanje mobitelov in vpliv na možgane

Predvsem otroške! Otroci imajo namreč še tanjše lobanje kot odrasli, zato so veliko bolj izpostavljeni sevanju.

Profesor Dariusz Leszcyinski, eden od vodilnih radiobiologov na svetu, in drugi so izdali odločilno opozorilo svetu glede uporabe mobilnih telefonov, ki v bistvu kuhajo možgane. Neovrgljivo je dejstvo, da povzročajo raka in tumorje, proizvajalci pa to prikrivajo.

Enako je bilo s kajenjem v 60. letih, ko so promovirali kajenje kot zdravilno metodo za zdravljenje kašlja, čeprav so imeli znanstvene dokaze, da je tobak škodljiv zdravju (šele leta kasneje je tožilstvo ZDA tožilo tobačno industrijo in dobilo tožbo, v kateri je bila tobačna industrija primorana izplačati stotine milijonov dolarjev za ozaveščanje javnosti o nevarnosti kajenja).

Kaj lahko storim, da zmanjšam sevanje telefona?

  • Za začetek začnite slediti navodilom uporabe in ozavestite tudi druge!
  • Največ sevanja telefoni oddajajo med vzpostavljanjem zveze, zato jih takrat postavite vsaj 10 cm stran, saj se sevanje zmanjšuje eksponentno.
  • Med telefoniranjem uporabljajte zvočnik ali slušalke ali pa telefon držite vsaj 2 cm stran od svojega telesa.
  • Telefona nikoli ne prenašajte v žepih ali kjerkoli, kjer se dotika vašega telesa. Prenašajte ga v torbicah ali nosilnikih, narejenih posebej za telefone.
  • Bodite pozorni na sevanje domačega brezžičnega omrežja (wi-fi), izklopite ga nujno vsaj ponoči.
  • Oglejte si spodnji video in ga delite, poučite čim več ljudi in jih ozaveščajte! Predvsem pa svojim otrokom ne kupujte mobitelov ali pa jih vsaj dosledno poučite o njihovi uporabi.

 

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=7Z_MKSDiAhM
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...