Šola Intuicije, izobraževanja, angelska svetovanja, medijstvo, spletna trgovina

Energijske masaže - čarobna moč dotika

18. april 2016    1182 ogledov

Že v kitajskih besedilih iz tretjega tisočletja pred našim štetjem je zapisano, da so za zdravljenje bolezni in poškodb uporabljali masažo, prikazujejo jo tudi piktogrami iz egipčanskih grobnic. Hindujska besedila navajajo masažo kot sestavni del ajurvedske medicine, njene zdravilne koristi pa so prepoznali tudi stari Grki in Rimljani.

Švedska ali klasična masaža se je razvila iz sistema medicinske gimnastike in masažnih tehnik, ki se ga je domislil švedski fiziolog Per Henricj Ling (1776–1839). Njegov pristop je švedska vlada uradno priznala leta 1813. Kasneje so Lingove metode sprejeli že v številnih državah, nastajala so društva izurjenih maserk. Tehnološki napredek pa je v štiridesetih in petdesetih letih 20. stoletja zasenčil ročne metode obdelave telesa. Toda v zadnjem času so metode obudili zdravstveni delavci, ki ob različnih načinih zdravljenja različnih stanj ponujajo holistične pristope.

Dandanes so masaže že same po sebi izredno priljubljene, kar pa nas ne preseneti, saj se masirajo že skoraj vse generacije. Še pred nekaj desetletji so masaže veljale za razkošnejše storitve, ki so si jih lahko privoščili nekateri, tisti, ki so poznali skrivnost in moč dotika. Danes pa so masaže že skoraj nujno zlo. Uporabljamo jih kot preventivo za zdravje. Ljudje imajo o masažah različna mnenja, predvsem družbena naravnanost presega meje. Tako kot veliko drugih sprostitvenih tehnik imajo tudi masaže korenine na Vzhodu. Razvoj masažnih tehnik in blagodejnih učinkov na telo sega že več tisočletij ali civilizacij pred našim štetjem. Izjemno podrobno so raziskali človeško telo in v praksi preizkusili, kako blagodejno masaža oz. dotik vpliva tako na fizično kot energijsko telo. Če na masaže pogledamo še iz druge perspektive, ugotovimo resnično globino dotika, energij in izjemne harmonije med telesom, umom in dušo. O pozitivnih učinkih masaž govorijo že resnično dolgo, ozaveščanje masaž in energij v našem telesu pa je posamezniku včasih nerazumljiva tema.


Naše fizično telo je sestavljeno iz mišic, organov, kosti, žlez, različnih sistemov, ki delujejo ne glede na naše zavedanje. Naše energijsko telo pa sestavljajo energije, ki jih razlagamo na podlagi meridianov ali čaker. Naše energijsko telo je na izjemno subtilni ravni zelo povezano s fizičnim telesom, le zavedanje o tem je pri nekaterih še zelo nedotaknjeno. Tisti, ki ste imeli priložnost občutiti energije ter spoznati občutke in čustva, veste, o čem govorim, drugim, ki z dotikom začutite oz. prepoznate samo fizično telo, pa se razkrije drugačna raven razumevanja človeškega telesa. Če opišemo zelo suhoparno, lahko rečem, da je danes poznavanje energijskega in fizičnega telesa nekaj izjemnega, nekaj, kar lahko na nivoju razumevanja razume vsak posameznik. Energije se pretakajo po našem telesu po meridianih ali pa so v energijskih centrih, ki jih imenujemo čakre. Tako kot so meridiani povezani s pripadajočimi organi, tudi vsaki čakri pripadajo določeni organi, ki so seveda v tistem predelu kot čakre. Z znanjem in zavedanjem, da je naše telo odvisno tudi od energijskega pretoka, lahko razumemo, kako pomembno je, da so energije pretočne, čiste in da je naše telo brez bolečin. Bolečine so velikokrat le signali, da je s telesom na fizični ravni že zelo hudo in da potrebuje fizično terapijo, ki je navadno v obliki zdravil ali drugih medicinskih prijemov.


Ko želimo v telesu začutiti stanje energij, lahko razločimo med uravnovešenim, pomanjkljivim in blokiranim pretokom energij. Kadar so energije v ravnovesju, smo ustvarjalni in produktivni, zadovoljni, vitalni in tudi mirneje spimo. Kadar je pretočnost pomanjkljiva, se počutimo otopele, nerazpoložene in nenehno utrujene. Kadar pa energije zastajajo oz. ustvarijo energijsko blokado na nekaterih predelih, občutimo bolečine in slabo počutje. Pomembno je zavedanje, da naše telo razvijajo trije viri energij, ki jih razlaga vzhodna filozofija, in sicer ekstra energija, ki jo običajno podedujemo od staršev ob spočetju, energija, ki jo dobimo z zaužito hrano in tekočino, ter energija, ki jo pridobivamo z dihanjem. Zdaj ste zagotovo prepoznali zelo suhoparne osnove delovanja svojega telesa.

In kaj terapevti ustvarjajo med masažami?

Terapevt z masažnimi tehnikami in gibi na fizični ravni sprošča zatrdline, napetosti, ki so v posameznih predelih telesa, mišicah, ki so zelo obremenjene. Navadno gre za preobremenjenost posameznih delov telesa, zaradi enih in istih gibov, ki jih ustvarjamo vsakodnevno zavestno ali podzavestno. Velikokrat pride do preobremenjenosti tudi pri športu, ki ga največkrat razumemo kot odlično fizično sprostitev, odklop od vsakdanjika, predvsem od poklicnih dejavnosti. Z zdravilnim dotikom terapevta, ki telo vodi v stanje popolne sprostitve, stres in napetosti zapustijo um in telo. Pri dotiku ne gre le za fizične gibe, temveč za nežno aktiviranje energijskih poti oz. meridianov klienta ter prebujanje življenjske energije.

Kaj je zdravilna moč dotika?

Med izvajanjem masaže je terapevt v meditativnem in sproščenem položaju. Z roko začuti dele telesa, kjer po klientovem občutku ni ravnovesja. Moč dotika pri masaži terapevtu omogoča, da z dlanmi 'pregleda' telo, začuti ravnovesje energij in odkrije področja z nizko ali blokirano energijo. Ko se energijski pretok vzpostavi, klient navadno začuti toploto ali mravlinčenje. Večina klientov po masaži spregovori o globokem občutku sprostitve. S pomočjo energijskega polja gre za zdravljenje in obnavljanje ravnovesja.

Ali se počutite po masaži samo boljše?

Globoka sprostitev na masažni mizi vas popelje v spremenjeno stanje zavesti. Na tej točki se klientu čas ustavi. Mirno in spokojno opazuje svoje misli, ideje in vizije. Sprostitev stresa, fizičnih in čustvenih napetosti je navadno začetek takšnega  procesa.

Privoščite si izjemno razvajanje z energijskimi masažami in začutite svojo energijo, pravo življenjsko energijo!

 

Vir: www.intuicija.si
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...