Mojca Gotlib

5 veščin s pomočjo katerih lahkotneje dosegaš cilje

piše: Mojca Gotlib
22. februar 2019    2094 ogledov

Skozi svoj osebni proces rasti in zorenja sem prišla do pomembnih in potrebnih spoznanj in veščin s pomočjo katerih sem veliko lažje in z veliko manj napora začela dosegati svoje cilje in uresničevati svoje želje.

Pot je bila dolga kar nekaj let in sedaj sem izjemno hvaležna za vse, kar sem v tem času pridobila in izmojstrila. Ključnih pri tem je bilo pet veščin, ki sem jih na tej poti osvojila.

5 veščin za lahkotneje doseganje ciljev:

1. Življenje je lahkotno

Moja prva ovira, ki se mi je pokazala na tej poti je bilo moje prepričanje, ki sem ga podedovala od svoje mame. To prepričanje je bilo, da je potrebno v življenju veliko delati, se truditi in garati, da nekaj dosežeš. Prevzela sem vzorec trdega dela in vedno znova sem stopala na trnovo pot velikih naporov in naprezanj. Če ni bilo težko, potem zame ni bila prava pot.

Ta vzorec sem začela mehčati in rahljati in začela spoznavati, da to ni edina pot. Začela sem uresničevati svoje cilje in želje na meni bolj prijeten in prijazen način. Ugotovila sem, da ni potrebno garati, da nekaj dosežem in začela dojemati, da nisem sama in edina na tej poti. Začela sem se odpirati za pomoč drugih ljudi in jo tudi sprejemati, kar je bil poseben izziv. V sebi sem imela namreč prepričanje, da zmorem in znam sama vse in da ne potrebujem nobene pomoči.

S temi novimi odkritimi dimenzijami sem počasi prevzemala novo prepričanje, da je življenje lahkotno in lepo in da lahko na prijeten, prijazen in lahkoten način uresničujem želeno. 

2. Potrpežljivost

Na tej svoji poti sem se močno mojstrila tudi v potrpežljivosti. Pri tem sem imela dva izjemno dobra učitelja v svoji družini. To sta bila moj mož in sin. Njuno delovanje mi je v začetku šlo kar precej na živce, dokler se nisem začela zavedati, da me pravzaprav učita s svojo neverjetno sposobnostjo potrpežljivosti. Znala sta potrpežljivo in v svojem ritmu delovati in potrpežljivo počakati.

Jaz sem bila človek akcije v smislu zavihajmo rokave, začnimo in če se kje ustavi, je pač potrebno malo poriniti in pospešiti vse skupaj, moja dva čudovita učitelja pa sta me naučila izjemne veščine potrpežljivosti.  

3. Spoštovanje svojih in naravnih ciklov

Začela sem bolj opazovati in občudovati naravo in njene cikle. Vse v njej tako lepo in lahkotno teče in si sledi. Ko sem bila bolj v stiku z naravo sem začela bolj opazovati tudi sebe. Odkrila sem, da sem tudi jaz narava v malem in da imam tudi jaz svoje cikle.

Začela sem spoštovati svoje in naravne cikle in delovati v skladu z njimi. S tem sem naredila velik korak bližje k lahkotnejšemu delovanju. Uskladila sem se s svojimi in naravnimi ritmi in vse je prav čarobno steklo. Začutila sem jih in se uskladila z močnimi energijami okoli mene.

4. Prepuščanje in sprejemanje

Čedalje bolj sem čutila energije in energijske procese, ki se dogajajo okoli mene.  Čedalje bolj so mi bile domače in blizu. Učila sem se jih prepoznavati, se jim prepuščati in sprejemati. To so bili izjemno pomembni trenutki prepoznavanja nečesa novega in hkrati močnega. Bolj kot sem jih spoznavala, bolj sem jim zaupala. Bolj sem jim zaupala, lažje sem jih sprejemala in se jim prepuščala. To je bilo zame povsem novo področje in povsem drugačno delovanje, saj sem bila navajena imeti vse pod nadzorom in vse vajeti v svojih rokah. 

5. Zaupanje

Zaupanje je bila ena od veščin, ki sem jih najtežje osvojila. Prepustiti in zaupati brez občutka, da je potrebno nadzirati, usmerjati ali se kakorkoli vmešavati potem, ko sem naredila vse potrebno, je bil velik izziv zame. Danes zaupam sebi, zaupam življenju in zaupam, da se bodo moji cilji uresničili v najboljši obliki zame.

Moje doseganje ciljev je danes resnično lahkotno!

Delam manj in dosežem bistveno več. Na tej poti do tukaj sem si najprej otežila in zakomplicirala stvari, da sem jih potem lahko poenostavila in jih naredila enostavne in lahkotne.

V kolikor želiš tudi ti lahkotneje dosegati svoje cilje in ne želiš za to porabiti kar nekaj let in sam/-a iskati to pot, te lahko jaz vodim.

Zate sem iz svoje prakse oblikovala 4 - tedenski spletni program, kjer te bom naučila vsega, kar sem v praksi izmojstrila sama in ti predala potrebna orodja in pomočnike, s pomočjo katerih boš delal/-a manj in naredil/-a več in z lahkoto uresničeval/-a svoje cilje.

Zelo preprosto je! Pridi in se prepričaj! Program je povsem praktičen in te bo v času trajanja vodil do lahkotne uresničitve tvojega cilja.

Preberi več o programu in SE PRIJAVI tukaj<<<.

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 2 leto nazaj
Pisem risem beram se veselim ljubim vem da imam verjamem da je..lepo cudovito odpri zacuti sprejmi deli imej..deluje❤❤❤❤❤
Nalagam...