Grega Gregorec

Metoda PEAT za vsakogar

piše: Grega Gregorec
12. april 2013    986 ogledov

PEAT┬á(Primordialna Energetska Aktivacija in Transcendenca) je tehnika/metoda/sistem, ki se je razvil iz akunpunkture, kineziologije, pranajame in razli─Źnih meridijanskih metod in metod energetske psihologije. Avtor metode je ┼Żivorad Mihajlovi─ç Slavinski, diplomirani psiholog in pisec ve─Ź kot tridesetih knjig s podro─Źja ezoterike in osebnostne rasti, ve─Źina jih je prevedenih tudi v slovenski jezik.

V┬ámetodi/tehniki┬áPEAT so zdru┼żeni ┼ítevilna znanja in metode, ki izhajajo iz vzhodnega in zahodnega sistema in so zdaj zdru┼żeni v celovit sistem samorazvoja in samopomo─Źi.

PEAT┬átemelji na prepri─Źanju, da je vzrok za ─Źustvene in psihi─Źne te┼żave ter bolezni, ki izhajajo iz tega, motnja v ─Źlovekovem energijskem polju, zato z odpravo energijske motnje izginejo tudi ─Źustvene in psihi─Źne te┼żave.

PEAT┬á se uporablja pri razli─Źnih te┼żavah:

 

 • odpravlja vse vrste ─Źustvenih te┼żav in negativnih odzivov,
 • odpravlja fobije in strahove in odvisnosti vseh vrst,
 • razre┼íuje dru┼żinske, ljubezenske in poslovne te┼żave,
 • odpravlja te┼żave z denarjem in izbolj┼ía ob─Źutke lastne vrednosti,
 • u─Źinkovito pomaga pri razli─Źnih alergijah in fizi─Źnih bole─Źinah,
 • izbolj┼ía samopodobo, koncentracijo, ┼íportne rezultate in pomaga pri u─Źenju,
 • zelo olaj┼ía ┼żalovanje za najbli┼żjimi,
 • nevtralizira strah pred smrtjo, omogo─Źa duhovne izku┼ínje ...

 

Slavinski je PEAT razvil iz tehnike EFT (Tehnika ─Źustvene svobode, avtor Gary Craig). Po kratki uporabi te metode je imel mo─Źan uvid o pomanjkljivostih posameznih energetskih metod. Nove te┼żave, ki so se pojavljale po za─Źetnem problemu, niso bili novi aspekti istega problema, kot verjamejo praktiki teh metod, temve─Ź so to popolnoma nove vsebine na verigi vse vi┼íjih in vi┼íjih vsebin, ki so vodile do samega jedra problema in s tem posledi─Źno v vi┼íja stanja zavesti, v katerem problemi ne obstajajo.

PEAT┬áje celovit sistem, saj v primerjavi z drugimi energetskimi metodami odpravlja opozicijo, ki se lahko pojavi znotraj nas, popelje nas do jedra problema, kjer ta razpade ... Postavlja prihodnost pod nadzor in zajame vse mo┼żne aspekte, kjer je problem (─Źesar preostale metode ne omogo─Źajo). Primer: ─Źe ima nekdo slab odnos s partnerjem, razre┼íi prvo svojo pozicijo, nato pa se prek identifikacije v┼żivi v nasprotno osebo in z njenega zornega kota zajame vse morebitne te┼żavne elemente. Na neki na─Źin procesiramo svojo projekcijo, ki smo jo projicirali na dolo─Źeno osebo.

PEAT┬ágre v nasprotju z drugimi metodami v┬ásamo jedro problema, do najgloblje esence ─Źlove┼íkega bitja, do Plerome ali Kvantnega Vakuuma, Sunjate, Velikega Neizpolnjenega, iz katerega vse izhaja. Tako se problem razre┼íuje na najgloblji ravni, ne pa na povr┼íini. Isto─Źasno pa prodre v duhovno esenco ─Źlove┼íkega bitja.

V procesu PEAT-a oseba v zavesti 'dr┼żi' problem skupaj z ob─Źutki, mislimi, telesnimi ob─Źutji in ne┼żnim dotikanjem posameznih to─Źk na telesu po natan─Źnem vrstnem redu, temu pa sledi popolna nevtralizacija neprijetnih stanj v zavesti in telesu.

Kot izjemno u─Źinkovito orodje se je PEAT izkazal tudi pri delu s ┼íportniki (vrhunskimi in amaterskimi), saj z njim presegamo svoje ─Źustvene in mentalne omejitve, najrazli─Źnej┼íe pritiske in druge elemente, ki vplivajo na rezultate in prepre─Źujejo najbolj┼íi mo┼żen rezultat, ko je ta najbolj potreben in najbolj pri─Źakovan. Z njim pridemo v vrhunsko 'mentalno formo', kar nam omogo─Źa doseganje svojega maksimuma.

Metoda┬áPEAT┬áje bila zelo uspe┼íno predstavljena in sprejeta leta 2009 na mednarodnem kongresu psihoterapije v Pekingu. Na kongresu je bila predstavljena znanstvena analiza profesorjev z beograjske univerze, ki je nekaj ─Źasa preu─Źevala metodo in pri┼íla do ugotovitev o njeni uspe┼ínosti in u─Źinkovitosti.

PEAT┬ápozna ve─Ź razli─Źnih terapevtskih nivojev in stopenj. Je izredno u─Źinkovit, tudi kadar vzrok za te┼żavo ni popolnoma jasen. Glede na te┼żavo in cilj, ki ga ima posameznik, se posamezni nivoji procesiranja prilagodijo posamezniku.

Peat metoda ima ve─Ź stopenj in nivojev: ┬á

Osnovni PEAT┬áÔÇô┬ásestavljen je iz izmeni─Źnega dotikanja treh to─Źk okoli o─Źesa, ki so poznane v akupunkturi, ter iz osredoto─Źanja na problem in omejitev, ki jo do┼żivljamo, in njegovo dramatizacijo (to pomeni, da ga zavestno ob─Źutimo ─Źim mo─Źneje ÔÇô se mu ne upiramo. V osnovnem PEAT-u je dodana tudi alternativna tehnika, ki je osnova sistemov spiritualne tehnologije). Osnovni┬áPEAT┬áje v praksi pokazal odli─Źne rezultate pri odpravi bole─Źin, fobij in strahov ter┬ápri neprimernih ─Źustvenih reakcijah in odzivih. Je najpreprostej┼íi proces v okviru┬ásistema┬áPEAT.

Globinski PEAT┬áÔÇô┬áz njim re┼íujemo najtrdovratnej┼íe probleme, ki so dolgotrajni, in pridemo do svojih prvinskih polarnosti┬áÔÇô┬ásvojih osebnih kod┬áÔÇô┬áin jih tako integriramo. Slavinski za globinski PEAT pravi, da je krona vseh njegovih sistemov in gre od vseh sistemov najgloblje.

DIP┬á(Direct Integration PEAT)┬áÔÇô┬áPEAT direktne integracije (integracija polaritet je v tem procesu ┼íe la┼żje dosegljiva kot pri obi─Źajnem globinskem PEAT-u).

DP2┬áÔÇô┬áz DP2 so zelo dobri rezultati pri preve─Ź 'intelektualnih' posameznikih, izjemno pospe┼íena psiho-energetska terapija, katere u─Źinek je v kratkem ─Źasu neverjeten in globinsko osvobajajo─Ź.

DP4┬áÔÇô┬áV DP4 je vklju─Źen energijski vpliv leve in desne mo┼żganske hemisfere, katere delovanje se upo┼íteva za doseganje najbolj┼íega rezultata. DP4 je celostni proces, s katerim lahko integriramo posamezni par polaritet po ┼żelji, razre┼íimo vse vrste te┼żav, zelo primeren je za ustvarjanje ┼żelenih identitet (uspe┼ína oseba, kreativna oseba, neodvisna oseba, sre─Źna oseba ...) in za ustvarjanje ┼żelenih osebnostnih lastnosti. DP4 se je v praksi izkazal kot ena najbolj univerzalnih metod za doseganje notranjega miru in harmonije ter preseganje dualisti─Źne zavesti.┬áOdli─Źen, hiter in u─Źinkovit je pri zdravljenju odnosov in dru┼żinski terapiji.┬áV okviru┬ámetode┬áDP4 se uporablja┬áUnification Proces┬á(namen tega procesa je, da neko na┼ío neprijetno izku┼ínjo, ob─Źutek, misel ali telesno ob─Źutje popolnoma nevtralizira┬áÔÇô┬áod na┼íe najzgodnej┼íe podobne izku┼ínje, ki se je spomnimo, do zadnje podobne izku┼ínje). Proces ima izjemen terapevtski u─Źinek na sprejemanje/razumevanje sedanjega trenutka in na ┼íiritev na┼íe zavesti ter posledi─Źno pripomore k celovitosti na┼íih odcepljenih delov. ┬á

Vsakega od teh razli─Źnih nivojev se lahko vsakdo nau─Źi na seminarju kot u─Źinkovito samopomo─Ź in samozdravljenje in s tem postane procesor metode PEAT.

Primeri uporabe metode PEAT v praksi:

 • ┼Żenska oseba je imelo izjemno mo─Źno fobijo pred javnimi veceji (po enem obisku tega ni bilo ve─Ź in ta fobija┬áse┬áni nikoli ve─Ź ponovila).
 • Poslovna ┼żenska je imela mo─Źan strah pred javnim nastopanjem (po dveh obiskih se je stvar popolnoma uredila).
 • Oseba je imela izreden strah pred vo┼żnjo z avtomobili (po dveh obiskih se je oseba vozila spro┼í─Źeno).
 • Mo┼íka oseba je imela ve─Ź kot 20-letno alergijo na pelod in na posamezne cvetlice (po prvem obisku znatno izbolj┼íanje, po drugem obisku alergije ni imela ve─Ź).
 • ┼Żenska oseba je imela mo─Źan strah pred pajki in nekaterimi drugimi insekti (po dveh obiskih tega strahu ni mogla ve─Ź do┼żiveti).
 • Mo┼íka oseba do┼żivlja napade tresenja in panike brez razloga (po treh obiskih se zadeva popolnoma umiri in se ne ponavlja ve─Ź).
 • ┼Żenska oseba se nau─Źi┬ámetode┬áPEAT in jo doma vsakodnevno izvaja (po treh mesecih izvajanja┬ámetode┬áPEAT in ┼íe nekaterih drugih v telesu ni ve─Ź metastaz, kontrolni pregled ne poka┼że ni─Źesar).

V┬áglobinskem PEAT-u┬áza─Źnemo s problemom in odkrivamo vse vi┼íje in vi┼íje vsebine na verigi razli─Źnih elementov, ki nas vodijo do najzgodnej┼íega vzroka, iz katerega je┬áproblem┬ánastal. Lahko re─Źemo, da nas veriga razli─Źnih vsebin vodi do najglobljega vzroka, kjer se prodre v jedro posameznika, ki je zavest praznine, tao, vseizvor, mir ... Povpre─Źen proces traja pribli┼żno 10 do 40 minut. Ko pridemo do osnovnega ali najvi┼íjega vzroka problema, se ta razre┼íi, obi─Źajno za vedno.

Posebej pa velja omeniti, da z vi┼íjim nivojem procesiranja (globinski PEAT) odkrijemo svoje┬áprvinske polarnosti┬áoziroma┬áosebne kode.┬áV trenutku, ko ozavestite in integrirate svoje osebne kode, se zgodi nevtralizacija nasprotij, ki so sanje srednjeve┼íkih alkemistov in jungovske analiti─Źne psihologije. V trenutku integracije vidite osebno kodo v drugi in obratno. Te postanejo eno.

Nekatere od teh kod so:

 • aktivno-pasivno,
 • ljubezen-svoboda,
 • mir-napetost,
 • dobro-zlo,
 • sre─Źa-┼żalost,
 • jaz in drugi ljudje ...

┼Żivimo v dualnem, bipolarnem univerzumu. Vse, kar obstaja, ima svoje nasprotje: dobro in zlo, mo┼íki in ┼żenska, svetloba in tema, napredovanje in umikanje, rojstvo in smrt, jaz in drugi ljudje itd. Vsak posameznik ima svoje osnovne polarnosti oziroma osebne kode, med katerimi igra svojo osnovno ┼żivljenjsko igro. Posameznik se z njimi rodi, so kot njegova krvna skupina. Ta igra je pri ve─Źini ljudi prisilna in nezavedna.

Zakaj bi integrirali svoje prvinske polarnosti?

Ker podzavestno vsi te┼żimo k temu. Premikamo sem med pari polaritet, ker ┼żelimo oba pola, celoto. Samo en pol nam ni dovolj, ker ne ┼żelimo polovice ┼żivljenja ali polovice sebe. Nasprotja je nemogo─Źe integrirati s kompulzivnim vedenjem in odporom. Klju─Ź je v integraciji nasprotij in to nam PEAT omogo─Źa.

Nevtralizacija osebnih kod razre┼íi na┼í najve─Źji ┼żivljenjski problem za vedno. Na koncu procesa se zgodi globinska transformacija in problema, ki je bil prisoten na za─Źetku, ni ve─Ź mogo─Źe ob─Źutiti.

Na┼íe osnovne prvinske polarnosti, ki so z nami ves ─Źas od vstopa v ta materialni univerzum, odrejajo cel spekter razli─Źnih izku┼íenj, skozi katere potujemo v ─Źasu na┼íih ┼żivljenj. So kot na┼íi notranji motivatorji in usmerjevalci, ki jih ┼żelimo ves ─Źas uresni─Źiti. V nekem trenutku se nam ena od teh osnovnih polarnosti zdi pozitivna (┼żelimo jo dose─Źi), druga pa se nam zdi negativna (in se ji ┼żelimo izogniti). Na┼íe osnovne prvinske polarnosti niso fiksne in ─Źez nekaj ─Źasa se polarnosti obrnejo. To, kar nam je bilo prej pozitivno, je zdaj negativno ... in tako se zgodba nadaljuje v nedogled. Z┬áglobinskim┬áprocesom┬áPEAT┬ánevtraliziramo/integriramo ti prvinski polarnosti. Od tu naprej se lahko svobodno odlo─Źamo za katerokoli izku┼ínjo in te niso ve─Ź pogojene z na┼íimi nezavednimi notranjimi procesi, ki so v ve─Źini primerov prisilni in kompulzivni. Pri integraciji te prvinske polarnosti integriramo v svoje bitje. Imamo svobodo za ... in svobodo od ...┬á

PEAT ni samo terapija, temve─Ź je tudi sistem duhovnega razvoja in rasti in kot tak je odli─Źno orodje, ki ga lahko u─Źinkovito uporabljamo pri samopomo─Źi in samozdravljenju ter pri dvigu zavesti.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...