Nastja Spasojević

Astrološka napoved MAREC 2021: mesec premikov in osebne moči

4. marec 2021    3304 ogledov

Marec bo aktiven mesec, ki prinaša prebujanje ter brstenje naše energije in notranje moči. To je mesec za naš napredek, načrtovanje prihodnosti, uresničevanje načrtov in črtanje stvari s seznama opravil. Čaka nas mesec akcije, v katerem bomo poskrbeli, da bomo začeli stvari opravljati zdaj, ne jutri. 

Marec je prav tako mesec nove energije, saj se v njem začne novo astrološko leto, ko se sonce pomakne v prvi zodiakalni znak ovna.  

Prinaša nov začetek, preporod, naše osebno novo rojstvo, priložnost, da začnemo znova, in nam pomaga, da se premaknemo v novo poglavje na naši osebni poti. 

Ves mesec se bodo vsi pomembnejši planeti gibali direktno, kar prinaša potencial stalnega in zanesljivega premika naprej. 

To je čas, da spustimo preteklost ter pogumno in zaupljivo zakorakamo v novo prihodnost. Nova zemlja se ustvarja in marec je mesec, v katerem bomo posadili kakovostna semena, položili dobre temelje in s tem dosegli nenaden napredek.

Energija števila 3

Numerološko gledano število 3 prinaša energijo veselja, radosti, igrivosti, kreativnosti, strasti, inspiracije, sočutja, komunikacije in ljubezni. Pomaga obuditi božansko iskrico v nas in nas spodbuja k manifestaciji želja. Pomaga nam najti mir, jasnost in ljubezen v sebi, njen glavni fokus pa sta povečevanje vere vase in krepitev osebne moči.

Povezana je s planetom Mars, rumeno barvo in sončnim pletežem (3. čakra). 

Stvari se bodo dogajale hitro, a spontano, s tokom življenja. Tudi največje odločitve se bodo zdele, kot da so nekaj popolnoma vsakdanjega. 

V ospredju OSEBNA MOČ, ki prebiva v 3. čakri

Sončni pletež ali čakra manipura je tretja po vrsti izmed sedmih glavnih energetskih centrov v našem energijskem telesu. Deluje na področju trebuha.

Dobro je vedeti, da je njen ogenj naša sveta osebna moč, center notranje moči in radosti.. Ko je ta center uravnovešen, postanemo jasni, modri in se dobro počutimo. Zaupamo vase in hodimo po poti svetlobe, radosti in zaupanja.

Uravnovešamo jo :

  • z zrenjem v sonce – solarno jogo,
  • z izvajanjem asan, ki dodatno pomagajo uravnovešati drugi center (deska, pozdrav soncu, navasana, virabhadrasana 3, paschimotanasana, dhanurasana ...),
  • s petjem,
  • z mantro za drugi energetski center: RAM,
  • s polnim jogijskim dihom,
  • s tratakom – zrenjem v svečo,
  • s pitjem tople sončne vode (pustimo jo nekaj ur na soncu, da se napolni s sončno energijo),
  • z introspekcijo, samoanalizo,
  • z opazovanjem negativnih prepričanj …

Večji astrološki dogodki v mesecu MARCU

3. marec: Mars v dvojčkih

Mars vstopa v znak komunikacije in izražanje sebe. Čutili bomo željo po ustvarjanju, deljenju novih idej in občutkov. Njegova energija se bo čez mesec le krepila in postajala močnejša, zato bomo v sebi čutili energičnost. V prihodnjih tednih bo pospešil in potisnil stvari naprej. 

Prinaša nove priložnosti in nov pogled na življenje in odnose.

4. marec: konjunkcija Merkurja in Jupitra

Ta konjunkcija priliva dodatno moč in fokus na samoizražanje, komunikacijo in deljenje svojih idej in misli. Ključ sta dobra komunikacija in deljenje svojih misli brez zadržkov!

Ta dan je idealen za izlete ali za začetek učenja novih spretnosti.

10. marec: konjunkcija Sonca in Neptuna

Ta dan je eden izmed najbolj magičnih in mističnih v celem letu: namenjen je divjim sanjam, upanju in uresničevanju globokih želja. Na ta dan naj bi bila naša intuicija še posebej izostrena in odprti naj bi bili za globoke uvide.

13. marec: prazna luna in konjunkcija Venere in Neptuna

Ta dva dogodka prinašata pravljično energijo in jasnost na področju partnerstva in financ. 

To je odličen čas za nove začetke, kreativna prizadevanja in sanjanje o prihodnosti. Je čas za postavljanje temeljev za čudovito osebno pot, poravnano s tokom življenja. 

15. marec: Merkur v ribah

Čas Merkurja v ribah od 15. marca do 5. aprila prinaša meglo v glavo. Zato se izogibajmo večjih razumskih odločitev in te sprejemajmo na podlagi občutkov in srca. 

20. marec: spomladansko enakonočje

S spomladanskim enakonočjem se začne novo astrološko leto. To je energetsko izjemno močan dan, idealen za rituale in postavljanje namer za novo leto, ki se odvija pred nami. 

Prinaša energijo pomladi, brstenja, živosti in novih začetkov!

21. marec: Mars 'podivja'

Astrologi v hecu pravijo, da na ta dan Mars podivja, v resnici pa to pomeni, da je Mars tega dne izjemno aktiven, kar pri tem planetu moči lahko povzroči nekaj akcije. Energija Marsa gre na vse ali nič, zato bodite pozorni, da si namenite dovolj časa za počitek. 'Divjal' bo vse do 24. maja.

Mars je planet akcije, motivacije in osvobajanja strahov. Navdihnjeni bomo, da naredimo nove korake, stopimo naprej in se prebijemo skozi strahove, ki nas hromijo in zadržujejo. 

25. marec: konjunkcija sonca in Venere

Prinaša povečano zmožnost manifestacije, zato ta dan izkoristimo za manifestacijske rituale. 

Prinaša tudi harmonijo v ljubezni, zato je idealen dan za velike korake v partnerstvu. 

28. marec: polna luna

Polna luna v marcu prinaša zdravilno energijo. Energetsko se bo osredotočila na globoko zdravljenje naših ran in travm na področju romantičnih odnosov, financ in našega odnosa s svojo žensko energijo ter jih preobražala v našo moč. 

Marec bo aktiven mesec, omogočal nam bo velike osebne premike in hkrati nežno energetsko zdravil naše globoke rane ter jih preobražal v našo moč. Upam, da jih bomo začeli videti kot našo veliko prednost, ne kot oviro. 

Preberi še:

Vir: http://numerology-thenumbersandtheirmeanings.blogspot.com/2011/02/number-3.html, foreverconcoius.com
Deli svoje mnenje! 9
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Nina
  komentiral 2 mesec nazaj
Ljubicalazar
  komentiral 2 leto nazaj
Ja res je, da je v marcu čutiti to novo svetlobo, energijo ki se prebuja v naravi in v nas, v cvetenju, ptice so se vrnile, sonde nas zbuja iz temnega obdobja, ki je za nami
Iris
  komentiral 2 leto nazaj
Draga Nastja, vaše podajanje koristnih in navdihujocih informacij je odlično organizirano in podano tako, da prebrano obrodi sadove sprememb. Veselim se iskric ob branju svetlobe.si.
Natalija
  komentiral 2 leto nazaj
hvala, Nastja! Z največjim veseljem berem vaše napotke in članke :)
Se veselim tega marca in vsakega dne posebej
Neža
  komentiral 2 leto nazaj
Super,pripravljena sem
Fredy
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala Nastja
Lidija
  komentiral 2 leto nazaj
Hvak Nastja in vse lepo v marcu
Jožica
  komentiral 2 leto nazaj
hvala.
DARJA
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala, Nastja ❤
Nalagam...