Prava Harmonija d.o.o.

Čakre povezujejo naše duhovno telo s fizičnim

9. maj 2016    2194 ogledov

Beseda čakra (angl. Chakra) izhaja iz sanskrtske besede, ki pomeni kolo, krog in cikel. V človeškem telesu so čakre energetski centri, skozi katere teče energija. V glavnem se izpostavlja sedem večjih čaker, čeprav ima človeško telo še veliko manjših.

Sedem čaker je navpično razporejenih od presredka do vrha glave. Predstavljamo si jih lahko kot nevidne baterije našega telesa za ponovno polnjenje ali kot nekakšne elektrarne energije, ki pošilja električni tok od vrha glave do spodnjega dela hrbtenice.

Kadar so čakre usklajene, se počutimo dobro in smo zdravi. Če je čakra blokirana (npr. zaradi stresa, čustvene ali fizične težave), posamezni deli telesa nimajo dovolj energije, posledica nepravilnega pretoka energije pa lahko povzroči telesne bolezni in težave ali občutek, da smo duševno ali čustveno iz ravnotežja.

Vsaka čakra napaja pomembne organe v našem telesu in ima svojo funkcijo. Prav tako so povezane z določeno barvo in različnimi področji delovanja v človeškem življenju.

  • Kronska čakra (vijoličasta) – je na vrhu glave in je povezana z možgansko skorjo, centralnim živčnim sistemom (povezanost z vesoljem, duhovna moč, spiritualnost).

  • Tretje oko (indigo; kombinacija rdeče in modre) – ta je v središču čela v višini oči oz. malenkost više in se nanaša na notranjo vizijo, intuicijo in modrost (intuicija, inspiracija, razumevanje, zavedanje).

  • Vratna čakra (modra) – je v grlu in predstavlja čakro komuniciranja, ustvarjalnosti, samoizražanja in presoje. Povezana je z vratom, rameni, rokami, ščitnico. Nanaša se na pomen notranjega in zunanjega obravnavanja, povzemanje idej, zdravljenja, transformacije in čiščenja (komunikativnost, samozavedanje, razum).

  • Srčna čakra (zelena) – je v našem srcu in predstavlja središče ljubezni, sočutja, harmonije in miru. Povezana je s pljuči, srcem, rokami in žlezo timus. Zaljubimo se skozi srčno čakro, nakar se ta občutek brezpogojne ljubezni premakne nižje na čustveni center – solarni pleksus (brezpogojna ljubezen, toplina, sočutje, odpuščanje).

  • Solarni pleksus (rumena) – je nad popkom v območju pleksusa. Ta čakra se ukvarja s prebavili, mišicami, trebušno slinavko in nadledvično žlezo. Tu je sedež našega čustvenega življenja, s čimer so povezani občutek osebne moči, smeha, veselja in jeze (notranja moč, odločnost, modrost).

  • Spolna čakra (oranžna) – je med spodnjim delom hrbtenice in popkom in je povezana s spodnjim delom trebuha, ledvicami, mehurjem, žilnim sistemom in reproduktivnimi organi in žlezami (kreativnost, zadovoljstvo, spolnost).

  • Korenska čakra (rdeča) – je na presredku, v bazi hrbtenice. Je čakra, ki je najbližje zemlji in se ukvarja z zemeljsko ozemljitvijo in fizičnim preživetjem. Povezana je z nogami, kostmi, debelim črevesjem in nadledvično žlezo (pogum, moč, vztrajnost, zaupanje).

Za uravnavanje čaker vam priporočamo Čakra nakit, ki vsebuje nakit sedmih čaker. Čakra nakit vam pomaga očistiti, uravnotežiti in okrepiti telesno, umsko in duhovno energijo.

Poiščite svoj čakra obesek za popolno ravnotežje čaker tukaj. >>

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...