KRONA PLUS, CWP akupunktura brez igel za lastno uporabo

Akupunktura z domačega kavča – CWP, čudežni krotilec bolečin in bolezni?

16. april 2020    513 ogledov

Športniki in priletni ljudje imajo najbrž kar lepo zbirko čudežnih krotilcev bolečine, ki delujejo po fizikalnem načelu – ali pošiljajo v telo infrardeče žarke, magnetne valove, električne impulze ali kaj drugega – in nekateri tudi pomagajo, če jih seveda redno uporabljamo. Pospravljeni v predale pač ne delujejo.

Za kakšno resnejšo pomoč se je treba napotiti v protibolečinske ambulante ali k mojstrom akupunkture, edine priznane in dovoljene metode tradicionalne medicine, ki jo lahko opravljajo tudi zdravniki, ne da bi ogrozili svoj poklic. Ampak zabadanje iglic ni zelo prijetno, zato me je vznemirila izjava, da obstaja terapevtski pripomoček, ki ne prebada kože, ki sam poišče ustrezne točke in ga lahko uporablja vsak.

Čudežni krotilec bolečin in bolezni?

 

Ker radi pomagamo bralcem s koristnimi nasveti, kako lahko sami ukrepajo, če se zatakne pri zdravju, se ta hip ne bom ukvarjala z razmišljanjem, ali bo kdo moja opažanja razumel kot prikrito oglaševanje. Ali celo neprikrito. Kar nekaj fizioterapevtov in maserk pozna moje težave z rameni, ki menda pestijo večino novinarjev, ki so kdaj pisali na pisalne stroje. Celo po onkološkem inštitutu sem tavala in nadlegovala zdravnike s sumom, da imam morda tumor v dojki, saj me je bolela vsa leva zgornja stran telesa. Prijazen onkolog, ki ni odkril nikakršnega tumorja, mi je potrpežljivo razložil, kako potekajo živci iz vratne hrbtenice in kam vse lahko sevajo bolečine. Moje težave da so posledica napačne drže, tolčenja po pisalnem stroju pa tudi stresa, ki se nabira v klobčiču živcev ob lopatici. Fizioterapija in primerna telovadba bi pomagali. Ko sem odhajala mimo objokanih žensk v čakalnici, me je bilo prav sram.

Toda tudi moje bolečine, ki sicer ne ogrožajo mojega življenja, niso prav nič smešne. Včasih so tako hude, da ne morem dvigniti roke in se ponoči zbujam, kadar se obrnem v napačno lego. Bolečina se seli z ene rame na drugo, že kar precej let je na desni strani. Lani sem za povrh nesrečno padla, po Murphyjevem zakonu seveda na desno roko, ki me po novem boli od ramena do lakta. Vam je vse to nekam znano?

Jezikoslovka z bolečim kolenom. Zato me seveda zanima vse, kar bi lahko ublažilo bolečine brez protibolečinskih tablet s stranskimi učinki. Napotila sem se torej na delavnico Tjaše Vuzem, ki je sicer lastnica jezikovne šole; priznam, malce me je vznemirjalo, saj tuji jeziki nimajo kaj dosti skupnega s fiziologijo človeškega (pa tudi živalskega) telesa. Pojasnilo mi je bilo vsekakor všeč – obstaja protibolečinska naprava, za katero ni potrebno kdo ve kakšno znanje, ker deluje samodejno. No, skoraj. Pa sem šla. Najprej me je seveda zanimalo, od kod Tjaši ta nenavadna dopolnilna dejavnost.

Povedala je, da jo zdrava prehrana ter vse mogoče alternativne in dopolnilne metode zdravljenja zanimajo od zmeraj, da je torej odprta za vse, kar zdravi in ob tem ne povzroča stranske škode. Z nenavadno napravo jo je pred časom seznanila prijateljica, ki je prišla na obisk. »Bila sem v hudo slabi koži, bolela me je glava, z bolečinami v ramenskem obroču sem imela težave že dlje časa. Iz torbice je potegnila dve svinčniku podobni napravi in mi naredila terapijo. Jasno mi je bilo, da zadeva učinkuje, reakcija je bila namreč tako huda, da sem morala leči, ker se mi je začelo vrteti. Nič čudnega, saj mi je obdelovala vrat, kjer je precej energijskih vozlišč.« Ko se je umirila, je nastopilo olajšanje. Naslednjič je prijateljica prišla na obisk čez kakšno leto, ko jo je že nekaj časa bolelo koleno. »Ko mi je delala terapijo, so me določene točke zelo bolele, koleno je postalo temno rdeče in zelo toplo. Olajšanje sem začutila takoj, odpravo bolečin pa sem dosegla veliko kasneje ob redni uporabi, saj sem si takrat inštrument takoj kupila,« je povedala sogovornica. Naprava jo je tako navdušila, da je stopila v stik z Nae-Soon Moon, ki je prijateljica izumitelja CWP, znanstvenika dr. Chi Kyung Kima. Oba sta iz Seula. »Kaj hitro sva se dogovorili, da je prišla v Slovenijo, seznanila me je s pripomočkom in uvajala v terapije.« 

Ni čudež, ampak fizika

CWP pomeni chi well pointer, že prva beseda pove, da gre za energijo či (qi), ki teče po tako imenovanih meridijanih ali kanalih. Vsaka bolezen sproži blokado na meridijanih (večinoma potekajo po istih kanalih kot živci), ki jih s stimulacijo bolečih točk oziroma blokad lahko sprostimo. Na tej teoriji temelji akupunktura, metoda, ki je stara več kot 5.000 let in jo je svetovna zdravstvena organizacija že leta 1979 priporočila za zdravljenje več kot 70 bolezni.

Spada v integralno medicino in je od leta 1976 priznana tudi v Sloveniji. Seveda pa je zabadanje iglic v boleče točke vse prej kot prijetno, reakcija je pri bolj zapletenih boleznih lahko huda, terapije se morajo kar velikokrat ponoviti, kar seveda stane poleg trpljenja veliko denarja in časa, mi je povedala ena od udeleženk delavnice pri Tjaši. Rekla pa je, da se splača, saj se je z vztrajnim obiskovanjem akupunkturnih terapij rešila zelo resnih težav. Prav zato jo je zanimal pripomoček, s katerim si lahko pomaga sama, kar bo zanjo še enostavneje, saj zelo dobro pozna vse problematične točke za svoje zdravstvene težave.

CWP je izumil korejski fizik dr. Chi Kyung Kim in zanj prejel več kot 60 priznanj

Naprava je sestavljena iz dveh delov, ki sta videti kot kovinska svinčnika, konica na koncu pa je pozlačena s 24-karatnim zlatom. Imata različna električna naboja, zato se privlačita kot magnet. Znotraj sta šesterokotni leči; prva zbira energijo, druga jo okrepi in usmerja. Naprej lastnosti ne bom naštevala, ker bi to vzelo preveč prostora in ker jih zlahka najdete na spletu.

Najbolj nas seveda zanima, kako naprava deluje. Vsekakor je zanimiva tudi zato, ker nima zunanjega energijskega napajanja, je torej brez električnega priključka ali baterij, saj zbira energijo iz okolja. Je tako rekoč neuničljiva (no, vseeno ima petletno garancijo), če nam seveda ne pade na tla in se konica zlomi. V tem primeru nam jo zamenjajo.  

Ko najde točko, začutiš

Seveda je pri vsej stvari najzanimiveje to, da nam ni treba poznati zemljevida meridijanov, predvsem ko gre za bolečine, saj naprava sama najde boleče točke oziroma blokade. Kjer takšnih točk ni, ni nobene reakcije. Oba svinčnika uporabljamo skupaj, lahko ju vtaknemo v plastično držalo (deluje v radiju od 4 do 5 centimetrov), pri manjših površinah, kot so na primer prsti, pa brez držala. S podaljškom, ki je priložen, lahko dosežemo tudi bolj oddaljena mesta, zmeraj pa jo moramo usmeriti pravokotno na kožo.

Seveda lahko iz prve roke razložim, kakšni so občutki, saj sem svojo bolečo ramo prepustila Tjaši v obdelavo. Terapijo je izvajala z dvojno napravo (štirje povezani svinčniki), s tem je seveda možnost, da zadeneš blokado in jo razbiješ z usmerjeno energijo, podvojena. Nekaj časa sem občutila samo lahne vbodljaje, potem pa je sledil krik – zdelo se mi je, da mi je zapičila iglo precej globoko v ramo, pojavilo se je ščemenje. Po terapiji, ki je trajala okoli 20, 30 minut, sem lahko brez bolečin dvignila roko, seveda pa vse bolečine niso prenehale. A bilo je občutno bolje.

Kot pravi Tjaša Vuzem, lahko akutne bolečine, recimo glavobol, popustijo takoj, tistih, ki nas zaradi različnih poškodb že dolgo mučijo, pa se je treba lotiti s potrpljenjem. Neka gospa se je tri tedne po tem, ko je kupila CWP, pritožila, da z njenimi artritičnimi prsti ni nič bolje. Tjaša ji je pojasnila, da ima težave že veliko let in da bo treba izvajati terapije dlje časa. Čez pol leta je poklicala in povedala, da je prišlo do opaznih sprememb.

Deluje takoj. Vsi kupci CWP gredo seveda skozi Tjašino terapevtsko šolo, dobijo pa tudi priročnik, kjer so natančno opisane točke za posamične težave. Lahko pa greste k njej le na posamične terapije in boste takoj začutili, da zadeva deluje, čeprav je včasih reakcija kar huda.

Jaz sem si napravo sposodila, da bi na svoji koži poskusila, ali se jo zares splača imeti v neposredni bližini. Svojo ramo sem sicer težko dosegla, a sem le zadela boleče točke, nekaj časa me je vse skupaj še bolj bolelo, potem so bolečine pojenjale. Ne rečem, da me več ne boli, a veliko manj. Medtem sem  si obdelovala še artritični mezinec, oteklina v sklepu je še zmeraj, boli pa manj in prst tudi laže iztegnem. Prijateljici sem kar skozi nogavico poiskala bolečo točko v sklepu na stopalu in jo je kar hitro nehalo boleti, precej manj jo je bolelo tudi naslednji dan, bolečina se v enaki intezivnosti ni vrnila niti kasneje.

Napravo sem kupila in nameravam z njo temeljito raziskati vse nevšečnosti, ki jih je pri mojih letih že kar precej. Če mi zaradi tega ne bo treba vzeti kakšne tablete in bom laže premagala stopnice ter okopala vrt, bom hitro pozabila, koliko sem zanjo plačala (760 evrov, dobi se na 12 obrokov). Najpametneje je, da si jo skupaj kupi več oseb, ki so si blizu, saj je dobrodošlo, da izvajajo terapijo na manj dostopnih mestih druga drugi. Če smo že bolj otrdeli, je težko doseči svoj podplat, popolnoma nemogoče pa je sistematično obdelati hrbtenico, saj so v bližini na primer tudi točke, ki pomagajo pri diabetesu. CWP namreč ne deluje le pri bolečinah na površini telesa, ampak tudi pri sistemskih boleznih. Če ga seveda nimate v predalu.

Poškodbe in bolezni, pri  katerih  pomaga CWP

Zelo hitro pomaga pri:

 • športnih poškodbah,
 • pri bolečinah v vratu, hrbtu, križu, herniji, rokah, nogah, kolenu, teniškem komolcu,
 • pri bolečinah v ramenih in kolkih,
 • pri vseh vrstah glavobolov in migrenah,
 • pri vnetju živcev (recimo znameniti išias ali sindrom karpalnega kanala),
 • pri nevralgijah,
 • nespečnosti,
 • omotici,
 • boleznih srca in ožilja,
 • boleznih dihal in prebavil,
 • ob redni uporabi razstruplja telo,
 • odpravlja bolezni sečil,
 • pri menstrualnih bolečinah, težavah v menopavzi,
 • pri metabolnem sindromu, kamor spada tudi diabetes,
 • pri motnjah libida in potence,
 • tudi pri duševnih motnjah in
 • motnjah sluha in vida ter
 • pri kožnih boleznih.

Terapije lahko izvajamo tudi na otrocih in živalih. CWP lahko uporabljamo po uro in pol na dan, najpametneje je, če po pol ure v presledkih nekaj ur.

Članek je bil že objavljen v reviji ZARJA. Original najdete tukaj. >>

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...