Monika Radič

''Drobtina ni ok!''

3. januar 2021    67 ogledov

Ta stavek je izrekla moja stranka na eni od zadnjih terapij, ko sva se pogovarjali o tem, kako smo večinoma že v otroštvu prevzeli določena prepričanja o tem, kaj lahko smo, imamo in dosežemo. Kako se v življenju vse prevečkrat zadovoljimo z drobtinicami, ker morda v tistem trenutku mislimo, da ne moremo prejeti celega hlebca kruha.

”Drobtina ni ok,” je rekla. Tako všeč mi je ta stavek in tako globoko se je usidral vame, da je postal moja namera za to leto.

Na zadnji dan preteklega leta, sem šla na tržnico, z namenom, da kupim kvalitetne in lokalne sestavine za večerjo. Že ko sem stopila do stojnice, se je moja intuicija močno oglašala in mi kar 2x želela sporočiti, naj stopim do naslednje. Ne vem zakaj je nisem poslušala.

Z mislijo, da sem uspešno opravila nakup, sem se odpravila domov, kjer sem kasneje ugotovila, da je bil ta popolnoma zgrešen. V jezi sem odvihrala nazaj in vrnila vse. Ker ni bilo sveže in ni bilo lokalno.

Moja velika lekcija v življenju, ki jo še vedno postopoma usvajam, je ta, da jasno in glasno izrazim svoje nezadovoljstvo, ko je to potrebno. Včasih sem bila samo tiho, od znotraj pa me je razžiralo. Vsako leto bolj pa ugotavljam, da ne morem biti več tiho. Da moram svoje mnenje izraziti jasno in se postaviti zase. Se resnično naučiti reči NE, kadar je to potrebno.

In tokrat sem sklenila, da to naredim. V resnici sem bila najbolj jezna nase, ker nisem prisluhnila intuiciji, a vseeno šla sem nazaj in trgovcu jasno povedala kaj si mislim. Njegov odnos me je najprej razjezil še bolj, a vseeno sva se na koncu nekako dogovorila.

Slavnostna novoletna večerja, ki sem si jo zamislila v svoji glavi, je padla v vodo. Še dobro, da imam najboljšo taščo na svetu, ki nama je dostavila sarme za naslednji dan. Sva jih pač jedla že pred novim letom. No, pa naslednji dan tudi.  

Čeprav so moji načrti padli v vodo, sem bila nase ponosna. Ker se nisem zadovoljila z drobtinicami, nisem bila tiho in nisem sprejela nečesa, kar zame ni dovolj dobro.

DROBTINA NI OK!

S to namero sem začela novo leto in sklenila, da se ne bom več zadovoljila z drobtinami.

V svoj prostor ne sprejmem več ničesar, kar me ne polni. Ničesar, kar ni v skladu z mojo dušo. Nobenih površinskih odnosov, ki me ne hranijo. Ne podpiram več ničesar in nikogar, ki ne deluje v najvišje dobro vseh. Ne sprejmem več ničesar, kar v meni ne vzbudi občutka lahkotnosti. Ničesar, kar moje srce ne zazna kot srčno dejanje.

Le tako lahko v polnosti živim svoje življenje in opravljam svoje poslanstvo. Le tako je lahko moja energija pretočna in vibracija visoka. Le tako sem ti lahko v največji doprinos.

Enako si želim zate. Da vedno slediš sebi, da poslušaš le sebe. Da skrbiš za svojo energijo in krepiš svojo notranjo moč. Da v svoje življenje sprejmeš le tisto, kar vibrira s teboj in da se nikoli ne zadovoljiš z drobtinicami, ki niso dovolj dobre zate. Zavedaj se svoje vrednosti in si ne izbiraj ničesar manj.

Drobtina ni ok. Zapomni si to.

 

Objem,

Monika

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...