Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Eckhartova skrivnost uspeha in sreče je …

piše: Uredništvo
20. december 2016    2910 ogledov

Biti eno z življenjem. Biti eno s sedanjim trenutkom. Spoznati, da vi ne živite tega življenja, ampak življenje živi vas. To je edina skrivnost sreče in uspeha. Biti prisoten, biti čuječ.

Življenje je plesalec, vi ste ples.

Čeprav mislimo, da je življenje ples in mi plesalci, kreatorji, Eckhart Tolle trdi ravno nasprotno, pravi: Življenje pleše ples form, vsako živo bitje, vse, kar obstaja, zavest, bog, je del tega plesa.

Zakaj biti eno s sedanjim trenutkom?

V večini živimo svoje življenje tako, da vse, kar počnemo, delamo za dosego nekega cilja. In cilj je to, kamor želimo priti, v naslednji trenutek. Tako nismo nikdar v sedanjem trenutku, živimo le za prihodnost.

Npr. umivamo si roke, da bomo lahko jedli, kuhamo kavo in si jo že želimo piti, čutimo tisti občutek, ko jo pijemo.  

In tako smo ujeti v zasledovanju cilja (naj bo še tako majhen – pitje kave) v naslednjem trenutku, ki nikoli ne pride, saj je vse, kar imamo, le sedanji trenutek. Zato smo stalno frustrirani ter si ustvarjamo anksioznost in stres, samo zato, ker ne zmoremo biti prisotni zdaj. Biti eno z življenjem, s sedanjim trenutkom.

Kako biti eno s sedanjim trenutkom? Kako biti srečni, prisotni?

Eckhart pravi: Veliko načinov je, kako vstopiti v sedanji trenutek. Nekateri so tako preprosti, da se nam zdijo smešno lahki.

Prvi, ki bi ga izpostavil, je dihanje

Vprašajte se, ali dihate. Naenkrat boste začutili zrak, ki potuje v vaše telo in iz njega. Ja, diham. V tem trenutku ste vstopili v sedanji trenutek. Tudi če je bilo le za pet minut, vstopili ste v stanje prisotnosti.

Vnesi prisotnost v vsakodnevna opravila 

Druga stvar, ki bi jo priporočil, je, da vnesete pozornost v vsakodnevna rutinska opravila, na primer umivanje rok, hoja po sobi, hoja po stopnicah, hoja skozi vrata ali jemanje kozarca iz omare. Naredite to zavestno, prisotno. Ne z mislijo v prihodnjem trenutku. Bodite prisotni. Začutite vodo, milo, ko si umivate roke. Začutite vonj mila. Postanite akutno prisotni.

Več vsakodnevnih opravil boste opravljali prisotno, bolj se bo prisotnost raztegnila skozi ves dan. Postopoma, vztrajno, s predanostjo se bo vaš um reprogramiral.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=_bDSN7d1Z4c, https://www.youtube.com/watch?v=fUuHHy_AhPg
Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Fikret
  komentiral 5 leto nazaj
Kako resnično,lahkotno;,samo še ena velika malenkost,znati utišati svoj um.
Nalagam...