Jelena Volmajer

Fokus nase: način, ki ti lahko popolnoma spremeni življenje

17. oktober 2019    1127 ogledov

Ali veš, da sta ti dani svobodna volja in moč, da si odnose, situacije doma ali v službi ter kako bodo potekali tvoji dnevi in na splošno življenje, kreiraš sam? Zato je pomembno, da se spoznaš, da veš, kaj si želiš in kako želiš živeti.

Fokus nase: način, ki mi je popolnoma spremenil življenje na bolje.

Namesto da imaš fokus na tem, kakšen je tvoj partner, se vprašaj, kakšen partner si sam. Namesto da imaš fokus na tem, kakšen je tvoj otrok, se vprašaj, kakšen starš si. Namesto da imaš fokus na tem, kakšni so tvoji prijatelji, se vprašaj, kakšen prijatelj si ti ...

Tudi sama sem živela veliko časa s fokusom zunaj sebe. In zdaj, ko poznam razliko, vedno izbiram fokus nase. Zgodi se to, da s tem ne obsojaš drugih, ampak izpopolnjuješ sebe, energijo in pozornost daješ sebi. Poznaš stari pregovor: Kar seješ, to žanješ? Pomisli, koliko negativizma izzveni ob zavedanju, da je oseba ali situacija, ki ti je dana, samo tvoj učitelj. Pomisli, kako bi se ti življenje spremenilo, če bi vso energijo, čas in pozornost, ki jo usmerjaš v obrekovanje, jezo, nervozo, obsojanje preusmeril vase in jo uporabil za svojo osebno rast. In s tem, ko se ukvarjaš s seboj, se polniš z ljubeznijo, radostjo, užitkom, veseljem. In to ti prinese zadovoljstvo. In kar naenkrat se ti začnejo dogajati same lepe stvari, življenje pa postane takšno, kakršno si želiš.

Ali veš, da sta ti dani svobodna volja in moč, da si odnose, situacije doma ali v službi ter kako bodo potekali tvoji dnevi in na splošno življenje, kreiraš sam? Zato je pomembno, da se spoznaš, da veš, kaj si želiš in kako želiš živeti. Zamenjaj pritoževanje s hvaležnostjo, zamere z odpuščanjem, jezo z užitkom, upor s pretokom, navezanost s svobodo, obsojanje s sprejemanjem, zavračanje z dopuščanjem, nemir z mirom, strah z varnostjo in zaupanjem, bolečino z ljubeznijo. Postavi sebe na prvo mesto. Ukvarjaj se s seboj, zadovoljuj svoje potrebe in potrebe telesa, sprejmi svoje telo in sebe točno takšnega, kakršen si, in življenje se ti bo spremenilo.

Velikokrat slišim, kako  težko je živeti s fokusom na sebi. Se strinjam, sploh na začetku. Če smo bili vajeni živeti tako, da smo se ves čas ukvarjali z drugimi in situacijami zunaj sebe, potem se je treba naučiti preusmeriti fokus. Seveda bi nam bilo lažje, če bi se oseba nasproti nas spremenila oziroma bi jo najraje kar mi sami spremenili. Ampak to ni smisel življenja. Velikokrat je ravno to, kar bi želeli pri nekom drugem spremeniti, treba spremeniti pri nas samih. Kajti vpliv imamo samo na spremembe pri sebi. Torej dokler se ukvarjamo z drugimi, po nepotrebnem porabljamo čas in energijo.

Zame osebno je fokus na sebi zdaj način življenja. To je prava pot za vsakogar, v vseh situacijah, na vseh področjih. Poznam veliko ljudi, ki jim je ta način spremenil življenje na bolje.

Iskreno si priznaj, koliko si zvest sebi in svojim željam. Se zalotiš, da ugajaš drugim, da bi bil sprejet, ali da se prilagajaš, da ne bi preveč izstopal, ali se pomanjšaš, da nisi preveč opažen, ali govoriš, kar želiš, ali to, kar želijo slišati drugi? Torej živiš svoje življenje točno takšno, kot želiš, ali tako, kot želijo drugi? Ko si iskreno prisluhneš in začneš živeti zase, se tvoje življenje napolni z ljubeznijo, užitkom, sprejemanjem, hvaležnostjo, radostjo in mirom. Ali ni to vse, kar si želiš? Podari si čas zase in za skrb za svoje telo.

Odloči se zase.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...