Monika Radič

Hvaležnost je pot do obilja

9. april 2018    1120 ogledov

Hvaležnost je tako kot sreča, radost ali ljubezen najbolj visoka vibracija. Ko smo v visoki vibraciji in delujemo iz te perspektive, smo pozitivno naravnani, povsod vidimo priložnosti za srečo in uspeh. Hvaležni ljudje so srečni ljudje in hvaležnost privlači obilje na vseh področjih življenja.

Obstajajo eksperimenti, kjer so posamezniki v kozarec napolnjen z vodo, pošiljali misli hvaležnosti. Pod mikroskopom so nato opazovali, kako se je postopoma spreminjala kristalna zgradba vode in se dokončno spremenila v prelep kristal. Če je energija hvaležnosti tako močna, da z njo lahko spreminjamo vodno strukturo, potem lahko z njo spreminjamo tudi sebe. Če se spomnimo, da smo ljudje v skoraj 80% sestavljeni iz vode, si lahko predstavljamo kakšno moč ima hvaležnost tudi na naše telo.

Strokovnjaki so dokazali, da stanje resnične in globoke hvaležnosti pozitivno vpliva na naše zdravje in v nas vzpostavi harmonijo. Uskladi se ritem našega srca in možganov, dokazali pa so tudi to, da iskrena hvaležnost v našem telesu sproža več hormona DHEA, ki vpliva na pomlajevanje, vitalnost, omili posledice stresa, lajša simptome depresije…

Ko smo resnično hvaležni, se nam na obrazu nariše rahli nasmešek, po telesu pa čutimo, kot bi se prijetno naježili. Bolj ko smo hvaležni, več obilja bomo pritegnili v naše življenje. Če smo hvaležni za čudovite odnose z ljudmi, bomo pritegnili še več lepih odnosov, če smo hvaležni za ljubezen, jo bomo dobili še več itd. Hvaležnost pa je vsaj na začetku potrebno vaditi. Zelo pomembno je, da v vsakem dnevu najdemo vsaj 3 stvari, za katere smo hvaležni in da ne dopustimo, da mine dan, v katerem vsaj enkrat nismo rekli ‘hvala’. Bolj ko bomo temu posvečali pozornost, več priložnosti za hvaležnost bomo sposobni videti. Če vzdržujemo to vibracijo, smo z vsakim dnem bolj in bolj hvaležni, vidimo toliko čudovitih priložnosti in trenutkov, da imamo občutek, da se nam dogajajo čudeži. Posledično smo še bolj hvaležni in Vesolje nam da še več obilja. Ko spremenimo naš pogled na življenje, začnemo nanj gledati z drugačnimi očmi. Zdi se, da je vse čarobno, čudežno. In takšno tudi je, le da ga prej nismo bili sposobni videti na tak način.

Kako pa smo lahko iskreno hvaležni v težkih trenutkih?

Kadar se znajdemo v težki življenjski situaciji, se nam zdi, kot da nimamo nič, za kar bi lahko bili hvaležni. To je povsem normalno, vendar je takrat še toliko bolj pomembno, da se potrudimo najti vsaj eno stvar, za katero smo resnično hvaležni. S tem preusmerimo našo pozornost v bolj pozitivne misli in se ‘izvlečemo’ iz nizke vibracije. Takrat je dobro, da se zavemo, da se vse v življenju zgodi z nekim višjim namenom in poskusimo na situacijo pogledati širše. Morda se nam slika razjasni in ugotovimo, da to kar se nam je zgodilo, niti ni tako črno, kot je bilo videti na prvi pogled. Če v tistem trenutku tega ne zmoremo in v dani situaciji ne vidimo nič dobrega, pa se spomnimo na vse naše pretekle izkušnje, za katere smo takrat mislili, da so najhujše, kar se nam je zgodilo. Ko je preteklo nekaj časa in ko so se črni oblaki umaknili, pa so se ravno te težke preizkušnje izkazale za nekaj najboljšega kar se nam je v življenju zgodilo.

Težki življenjski izzivi se nam zgodijo z namenom, da se iz njih nekaj naučimo ter osebnostno in duhovno zrastemo. Ravno najuspešnejši ljudje imajo običajno za seboj mnogo težkih življenjskih preizkušenj in prav zaradi njih, so postali tako uspešni.

Ko se v življenju soočamo s težkimi izzivi, v katerih trenutno ne vidimo nič svetlega, se torej poskusimo spomniti na to, da je to le še ena od preizkušenj, iz katere se bo nekoč razvilo nekaj lepega. V tistem trenutku se je dobro zavedati, da po vsakem dežju posije sonce. Naj se sliši še tako klišejsko, pa vendar je vse v življenju sestavljeno iz nasprotij. Svetloba/tema, dan/noč, težki izzivi/lepi trenutki… V tistem trenutku pomislimo, da se bo nekoč tudi ta situacija obrnila. Tehtnica se bo prevesila na drugo stran in takrat bomo sposobni pogledati na to z druge plati. Takrat bomo uvideli zakaj se je določena stvar morala zgoditi.

In ravno tu, lahko najdemo priložnost za hvaležnost. Čeprav zdaj še ne vemo, kaj bomo pridobili iz te izkušnje, se zahvalimo vnaprej. Zahvalimo se za to, kar bomo postali iz te izkušnje. Zahvalimo se za to, kar se bomo iz te izkušnje naučili. Zahvalimo se za to, da bo prav ta izkušnja v naše življenje nekoč prinesla največji blagoslov. Zahvalimo se za to, da bo ta izkušnja iz nas napravila boljšega človeka.

Ko preusmerimo naše misli v hvaležnost, spremenimo pogled in se prestavimo v višjo vibracijo. Od tu pa vse doživljamo bolj lahkotno, bolj pozitivno. Zapomnimo si, da v življenju ni pomembno kaj se nam dogaja, pomembno je, kako mi odreagiramo na to, kar se nam dogaja.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...