Špela Plemelj

Jupiter retrogradno v strelcu 2019

9. april 2019    607 ogledov

In se je za─Źelo. Jupitrov obrat v retrogradno smer je kon─Źno za─Źel kazati vse svoje pluse in minuse, kar jih Jupitrov obrat lahko prinese. To dogajanje bo najbolj vplivalo na strelce in seveda ribe, ki jim vlada. Ta prvi udar, ki se bo zgodil okrog 10. aprila, bo pretresel in zamajal tla marsikomu, ┼íe posebno tistim, ki se ─Źutite bolj povezani z energijami velikega dobrotnika Jupitra.

Vpliv retrogradnega gibanja se bo postopoma umirjal, saj se ─Źlovek privadi skoraj na vse. Ko se bo v za─Źetku avgusta ta Jupiter zopet obrnil direktno, bomo ponovno dobili ┼íe eno prilo┼żnost, da spoznamo, kaj je zares dobro za nas in kaj ni. AmpakÔÇŽ najprej nam bo tale postanek nalo┼żil toliko enih nalog in opravkov, da nam bo zmanjkovalo sape in se bomo z zadnjimi vzdihljaji trudili narediti in dose─Źi vse svoje cilje.

Jupitrova energija je tista, ki rada da, a ni zanemarljivo, da lahko v vsej svoji vnemi nalo┼żi ─Źisto preve─Ź

Kako bomo postavili meje? Kdaj bomo potegnili ─Źrto? Ali bomo znali re─Źi ╦Łdovolj╦Ł? Jupiter ima v─Źasih lahko te┼żave s tem in zaradi svoje velikodu┼ínosti in dobronamernosti pozabi, da je v─Źasih treba uporabiti tudi svoj razum. Drugi─Ź pa je lahko ─Źisto preve─Ź racionalen in avtoritativen, da pozabi na svoje dobro srce in intuicijo. Zato pa je treba izstopiti iz igre in se celo predati, da lahko ponovno ovrednotimo nastalo situacijo, ki nas je odvlekla na pot, ki ni ─Źisto prava za nas. Postati mediator, razsodnik, ╦Łsrednja mera╦Ł je bolj zahtevna naloga, kot bi si lahko mislili.

Prevrednotiti bo potrebno veliko svojih lastnih na─Źel, vrednot, potreb, na─Źinov ÔÇŽ

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj zato, ker je tako prav? Kdaj ste se nazadnje vpra┼íali ali je prav to kar delate? Kdaj ste nazadnje samo bili in ne sodili? Jupiter v znamenju strelca nas u─Źi prav to. Kdaj biti sodnik in kdaj stopiti na stran. Ko se bo v teh dneh Jupiter obra─Źal retrogradno se bo ta vzgib ┼íe bolj vzdignil in od nas zahteval svoje. In retrogradnost nas bo opozarjala, da je ─Źas za retrospektivo. Za revizijo in konkreten premislek.

Zakaj potrebujemo dolo─Źene stvari v svojem ┼żivljenju?

Morda bodo v to vpra┼íanje vpeti tudi drugi ljudje, ki nas opominjajo na tisto, kar nam je vredno. Zdelo se bo, da smo si sami sebi namen in tako kot Jupiter dejansko ne potrebujemo nikogar za svoj obstoj. A prav zato potrebujemo ta opomin in ta premislek, da se zavemo svoje vloge in svojega polo┼żaja v tem ┼żivljenju in na tem svetu.

Ves ta vrve┼ż in to brezglavo hitenje bomo primorani postaviti na stran in se soo─Źiti s sodnikom, ki bo nastopil v veliko razli─Źnih oblikah. Morali bomo zagovarjati sebe, svoja dejanja in svoje odlo─Źitve; kaj, kako, zakajÔÇŽ ─îe ho─Źemo biti uspe┼íni v tem zagovoru, je najbolje, da si vzamemo ─Źas in premislimo, ali res ┼żelimo podati tako izjavo. Resnica se bo vedno pokazala, pa ─Źe si jo priznamo ali ne. Naj bosta spo┼ítovanje in iskrenost vodilo, da vzljubimo resnico, ki nam bo namenila pravi─Źno sodbo.

Retrogradnost v astrologiji vedno pomeni nekakšen odmik, retrospektivo in odmor

Zazreti se moramo vase in prisluhniti sebi, kaj bi resni─Źno radi in kaj nas resni─Źno veseli. Tudi ─Źe bomo v tem ─Źasu za─Źeli nek novi projekt, se lahko pripravimo na veliko nepotrebnega zasli┼íevanja in pojasnjevanja raznim avtoritetam, zakaj smo se tako odlo─Źili. Brez tega enostavno ne bo ┼ílo. Konec aprila se bo retrogradno obrnil ┼íe drugi veliki razsodnik, ki ne bo tako mil in razumevajo─Ź do nas. Saturnov obrat nam bo ┼íe dodatno prinesel in nalo┼żil svoja bremena, naloge in zahteve. Kako se bomo spoprijateljili z obema? Postopoma. Kakorkoli se zdi, ─Źas je na┼í zaveznik in izkoristimo lahko veliko odlogov, ki jih imamo. Ko bo ─Źas pravi, bomo dobiti tisto, kar potrebujemo in zaslu┼żeno ╦Łodpla─Źali svoj dolg╦Ł. Do takrat pa razmi┼íljajmo in i┼í─Źimo na─Źine, da bomo bolj┼íi, pristnej┼íi, bolj avtonomni in stabilni.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...