Janka Bergel Pogačnik

Kadar KUŽA spreminja ODNOSE...

14. januar 2020    28 ogledov

Zakaj je potrebno otroke načrtno učiti in razvijati socialnih spretnosti?

 • Ker si želimo kakovostno šolo, ki bo ustvarila samostojne odgovorne posameznike za družbo 21. stoletja, v kateri bodo učitelji razvijali svoje kompetence in aktivno skrbeli za svoj profesionalni razvoj, v kateri bo aktivna vloga učence spodbujala k učenju in grajenju lastnega znanja ter prevzemanju odgovornosti, v kateri bo sodelovanje med učenci, učitelji in starši gradilo interakcijo, ki bo vplivala na rast in razvoj otrok ter ustvarjala učečo se skupnost, moramo izpostaviti participacijo učencev in njeno nujnost pri zagotavljanju kakovostnega vzgojno-izobraževalnega procesa.
 • Ker je šolsko klimo potrebno spreminjati in izboljševati od spodaj navzgor.
 • Ker v sodobni tekmovalni družbi za dobiček vidimo pomanjkanje prave ljubezni do sebe, odnosa do sočloveka in živali.
 • Ker je okrog nas preveč tekmovalnosti, kar lahko  vodi v prepire, konflikte in nasilje, povzroči nezadovoljstvo s sabo in z drugimi ter negativno osredotočenost.
 • Ker je nujno tudi  prepoznavanje, da nihče ni popoln ter samozadosten. Pravo bogastvo je, ko ugotovimo, kako dobro se počutimo in smo v ravnovesju, ko znamo deliti, ko znamo sodelovati in skupaj ustvarimo več kot  posameznik, ko prispevamo in se počutimo koristne, ko znamo zamenjati in izbrati, ko pod črto potegnemo ugotovitev, da smo v ravnotežju, ko cenimo sebe, druge in naravo. Kadar živimo v stiku s sabo in drugimi.
 • Ker želimo naučiti otroke, da imajo radi sebe, druge in naravo.
 • Ker želimo prepričati, da je znati deliti, sodelovati in skupaj narediti dobro za razvoj posameznika, saj prinaša zadovoljstvo ob kvalitetno opravljenem delu in je prispevek k napredku celotne družbe. V to želimo načrtno usmerjati že otroke.
 • Ker je potrebno pri otrocih razvijati zavedanje, da imajo vedno možnost izbire in da vsaka izbira prinaša tudi posledico. Dobro ali slabo. Vsaka pa nas nekaj nauči.
 • Ker je potrebno razvijati  ustvarjalnosti otrok, saj so danes prezgodaj načrtno vodeni s strani organizacij, društev, ko jih že kot malčke pretirano usmerjamo v vodene in organizirane aktivnosti.
 • Ker moramo postaviti strategijo proti nasilni komunikaciji in nezmožnosti komunikacije. Nujno je učiti otroke, da prepoznajo koristnost komunikacije in osebnega stika z drugimi ljudmi.
 • Ker želimo pomagati staršem in učiteljem pri vzpostavljanju spodbudne učne klime.

Velikanski kužkasto podprt  korak v smeri učenja socilanih veščin in spreminjanja okolja, sva naredili z mojo psičko Honey. Veliko idej: " kako reči ne, kako si zasaviti svoj cilj, kako sodelovati, kako prestaršiti strah in prelisičiti jezo in še več kot petnajst drugih podobnih tem .... sva na svoj način predstavili v knjigi. Verjameva, da je priročnik lahko navdih učitelju. Staršem pa ponuja izhodišče za nujne pogovore z otroki  o odnosih.

Več o knjigi najdete na spletni strani www.zlato-jabolko.si , kjer knjigo lahko tudi naročite.

Podatki o knjigi:

mag. Janka Bergel Pogačnik

 KADAR KUŽA SPREMINJA ODNOSE

Učenje socialnih veščin s pomočjo psa

 Redna cena: 24,90 EUR

 Podrobnosti o knjigi:

 Leto izida: avgust, 2019

Število strani: 200

ISBN 978-961-94764-0-6

Mere izdelka: 148 x 210

Vezava: brošura

Datum izda: predvidoma 28.8.2019

Založil in izdal: Digiars

Avtor: Janka Bergel Pogačnik

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...