Marta Perčič

Kaj nam prinaša prva polna luna v letu 2020?

5. januar 2020    3170 ogledov

V petek, 10. januarja ob 20.21, bomo doživeli prvo polno luno. Zgodila se bo v dvojčkih, luna bo v družbi severnega mesečevega vozla, kar pomeni, da se bo hkrati zgodil še lunin mrk. Poslovili smo se od sončevega mrka v letu 2019 in leto začeli z luninim mrkom. Sami mrki oz. pomračitve niso najbolj ugodne za nove začetke ali velika dejanja. Družba severnega mesečevega vozla doda močno čustvovanje in čutenje na potenco, razburkani smo tako čustveno kot mentalno. Vemo, da je Luna tisti planet, ki najbolj vpliva na nas, ga najbolj občutimo, saj predstavlja naš manas (um in čustva).

Luna v dvojčkih (kamor se pomakne že malo po polnoči 9. januarja), nas prav tako naredi malce nervozne, nemirne, po drugi strani pa smo polni idej. Osredotočenost na samo eno zadevo je zelo otežena, smo kot otroci, zdaj tu, zdaj tam. Naša energija je v glavi in težko ohranjamo stik s srcem. Radi govorimo, izražamo svoje ideje, iščemo povezave, analiziramo in asimiliramo ideje in misli. Radi imamo barvitost tako idej kot okolice – različni zvoki, glasba, skratka iščemo izzive, da nam ne postane dolgčas.

V partnerstvu smo igrivi, mladostni, morda radi flirtamo, se igramo. Veliko smeha, šepetanja, pogovorov zaznamuje naš dan. Staro zvezo znamo poživiti, lahko pa tudi začnemo novo.

Če iščemo nove ideje za svoj posel ali življenje na splošno, si zapišimo vprašanje in dovolimo, da nam pero v roki zapiše odgovore in ideje, naj se izlije na papir. Presejmo jih še skozi cedilo srca in jih uporabimo v naslednjih dneh oz. mesecu.

Dan izkoristimo za navezovanje novih stikov, iskanje novih prijateljstev, pisanje poezije, romanov oz. krajših besedil.

Izziv je ostani zbran, prisoten in čuječen, saj nam misli in pozornost kot ptiček skačejo z veje na vejo. Iščemo stimulanse, kar nam pride na um, to izrečemo, kar ni vedno zaželeno. Nismo se sposobni spustiti globoko vase.

Če strnem, smo v tem dnevu oz. dokler luna biva v dvojčkih, bolj igrivi, odprti, mladi v umu, polni idej, a tudi nemirni, razdvojeni in živčni.

Dan začnimo in končajmo s krajšo meditacijo, ki nas malce bolj prizemlji, in se čez dan malce ustavimo in preverimo, ali smo še dobro prizemljeni, in morda dvakrat vdihnimo, preden kaj izrečemo. Idealen čas, da s partnerjem zapišeta oz. si izmenjata ideje in želje za prihajajoče leto, morda si določita dopuste in oddihe, skupaj brskata po netu in najdeta dobre ideje. Sicer pa si dovolimo biti odprti, igrivi, če pa dnevu dodamo še ščepec humorja, bo vse lažje in lepše.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...