Andrej Pešec

Kaj opazovati pri potencialnem partnerju?

23. oktober 2022    655 ogledov

Preden se odločimo za zvezo, ne bi smeli biti pozorni le na to, kako partner zgleda ali kako se ob njem počutimo; smiselno je preveriti še številne druge atribute. 

Bodoče partnerje dandanes izbiramo na osnovi plesa, petja, skupne zabave … v diskotekah. Življenje pa ni disko. Življenje je poligon. Partnerja je zato dobrodošlo izbirati na podlagi drugih preferenc.

Partnerja si morata biti vsekakor tudi telesno privlačna, a to ne sme biti edini magnet, ki ju drži skupaj, saj se povezujemo z osebo, ne s telesom. 

Danes večina ljudi išče partnerja le na osnovi telesne privlačnosti, ki pa v povprečju mine najkasneje v dveh letih. Nato se začne resnično življenje.

Če partnerja privlačiš zgolj telesno, ne bodi presenečen(-a), če nekje nekoč najde nekoga, ki je mlajši ali bogatejši. Nihče pa ni privlačnejši od duhovno zrele osebe, kar pomeni, da je posameznik uspešen in balansiran na vseh področjih življenja. 

»Preverite, kakšne cilje ima v življenju; po kakšni življenjski filozofiji živi; kako se obnaša do otrok, starejših in ubogih; kako se vede do staršev in sorodnikov ter koliko časa jim namenja; s kom se druži; kako s prijatelji preživlja prosti čas; kako, s čim in kje se prehranjuje; kakšen odnos ima do dela; kakšen dnevni urnik, navade ima; čemu v življenju daje prednost in, ker nihče ni popoln – ali dela na sebi.« Dr. O. G. Torsunov

Daleč najboljši psihološki test je zaznati, kakšna načela in prepričanja ter življenjsko filozofijo sledi. Na osnovi tega lahko o njem ali njej zveš že zelo veliko. Veš, kako bo ravnal v specifičnih situacijah. 

Če živi v duhu refrena pesmi: »Uzmi sve, što ti život pruža … Danas si cvet, sutra si uvela ruža …« (v prevodu »Vzemi vse, kar ti življenje ponuja … Danes si cvet, jutri uvela roža …«), znaš biti slej ko prej neprijetno presenečen(-a), ko mu/ji tvoj cvet ne bo več dišal ali pa, če ga/jo bo privlačil(-o) sosedovo ali sosedino cvetje.

Odlična indikatorja, kako se bosta partnerja vedla drug do drugega, sta, kako se moški vede do otrok in kako se ženska vede do očeta. Moški nekako smatra, da bo skrbel za žensko, kako pa bo to počel, lahko vidimo po tem, kako ravna s tistimi, za katere skrbi oz. naj bi skrbel. Pri ženski je jasen pokazatelj, kako se bo vedla do moža – njen odnos do očeta. 

Pozoren(-a) bodi tudi, kako se sprošča. Takrat pokaže, kdo je, kakšen(-na) zares je.

Če vstopate v odnos ali družinsko življenje z nekom, ki je prijazen in naklonjen do vas, do drugih pa grob in nasilen, nikar ne mislite, da ob svojem času ne boste prišli na vrsto tudi vi. 

Ostani samski, dokler ne srečaš nekoga, ki tvojemu življenju doda vrednost.

Vir: iz knjige Ženske in moški
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...