Jana Špeh

Kaj se zgodi, ko postaneš ljubeči opazovalec?

piše: Jana Špeh
6. november 2017    1054 ogledov

Ljudje se velikokrat pretirano ukvarjamo samo s površinskim delom našega zemeljskega obstoja. Prav vsaka oseba izbira svoj način delovanja iz izkustvenega učenja ali iz priučenih vzorcev. V tem procesu se dogaja, da ljudje vsakokrat, kadar stanje ni tako, kakor bi želeli, preidemo v stanje frustracije. Ne mislim zgolj na izkušnje, ki so lahko za osebo zahtevnejše preizkušnje na poti iskanja sebe ter jasnih sporočil, temveč tudi in predvsem na tiste preproste, vsakdanje stresne izzive (ko zjutraj prepozno vstaneš, obtičiš v koloni, zamujaš na sestanek ...), saj je kopičenje teh dolgoročno destruktivne narave.

Pomislite pri sebi in opazujte, kdaj v sebi občutite stres, in zagotavljam vam, da se boste velikokrat nasmejali ob tem. Pomembno je, da ne dajete preveč pomena preprostim stvarem – naj ostanejo preproste.

Življenje je PREPROSTO – ljubi ga

Neprecenljivega pomena je, da najprej v sebi začnemo ozaveščati, da smo bili obdarjeni, in da spoznamo, da je prav življenje edinstveni božanski dar.

Si blagoslov preprosto, ker SI.

Veliko nas je, ki izražamo hvaležnost za to, da je življenje v nas, in veliko je tudi takih, ki so znotraj vibracijskega polja vloge žrtve in si tako onemogočajo videnje širše slike in drugačno razumevanje. Ni preprosto, prav vsak potrebuje proces, da bi lahko začel sprejemati drugačno razumevanje in s tem zaznavati prednosti vsakdana. Sčasoma bo postalo vse bolj preprosto in naravno. Tako kakor velja za vse. Dokler novost ostaja neznanka, je videti zahtevno, ko se naučimo, pa pridobimo orodja in neznanka postane domača.

Naše življenje je kot šola, šola izkustvenega učenja, kjer nenehno spoznavamo lekcije in se učimo. Bistvo meditacije sta vedno predvsem pristni stik s seboj in ozaveščanje.

Veliko smo se že naučili in s svojimi majhnimi koraki bili deležni čudežev, vsak na svoj način, vsak na svoji poti.

Meditacija – tehnika, s katero sežemo bližje svoji notranji vsebini

Namen meditacije je utišanje uma in povezovanje z virom kreativnosti, ki je v vsakem od nas, ter spoznavanje in prepoznavanje namenskosti vsega. To je povsem drugačen način razumevanja. Razumevanje drugačnih dimenzij.

Prav povezovanje s svojim kreativnim delom nam nenadoma odpre neprecenljive možnosti. V tem stanju pridemo do iskanih odgovorov ter v pristnem stiku s seboj tudi do najenostavnejših rešitev.

Razumevanje sebe kot glavnega soustvarjalca svoje pravljice in sprejemanja sebe kot ljubečega opazovalca.

Življenje je neprecenljiva možnost izkustvenega učenja. Vsak bo pridobil zase natančno to, kar potrebuje. Izkušnje nam nosijo edinstvena spoznanja in lekcije, s katerimi lahko vzbudiš zaupanje v sebi in tako slediš svojemu naravnemu napredku. To nas pripelje do ozaveščanja, da je v življenju prav vse z namenom. Šele nato, ko prevzameš odgovornost do sebe, lahko izbereš zaupanje.

Samo z zaupanjem v sebi določiš, da je prav vse tako, kot mora biti.

Marsikdaj obstanemo v vlogi žrtve lastnih miselnih procesov, ko se oseba postavi v vlogo žrtve z gledišča, kot da je nesrečna usoda kriva za tvoje trenutno stanje, ob katerem v srcu začutiš nemoč.

Poznam to stanje, saj sem tudi sama v svoji preteklosti znala izbrati le tako.

Potrebna sta čas in tudi proces, v katerem je pomembno prevzeti vlogo ljubečega opazovalca.

Biti ljubeči opazovalec

Prevzemanje vloge ljubečega opazovalca pomeni, da se naučiš gledati nase in na vse to, kar pritegneš v svoje vibracijsko polje, kot oseba, ki ni čustveno vpletena v dogajanje.

Vsi smo že imeli možnost izkusiti, da nas čustvena vpletenost vodi do težjega razumevanja. Značilno je, da nas dopuščanje vpliva čustvene komponente marsikdaj vodi do nerazumevanja.

Nujna sprostitev

Vsakič, kadar se ti trenutno stanje zazdi problematično, lahko poskusiš s preprosto vajo. Vedi, da stanje napetosti močno vpliva na iskanje rešitev.

1. Opiši svoje doživljanje trenutnega 'problema' na list papirja.
– Kaj se dogaja in kako to lahko vpliva na tvoje življenje?

2. Napiši, zakaj tako razumeš.
– Kaj (razumem), da bom s tem pridobil ali izgubil, da pripisujem takšen pomen trenutni situaciji?

Nato pusti list papirja in se loti nečesa, ob čemer ne razmišljaš in ti je lepo. Pojdi na sprehod v naravo in predihaj pljuča. Zdaj si zamisli, da je ta tvoj zapis na papirju v resnici od nekoga drugega. Od prijatelja, recimo. Kaj vidiš? Kaj bi mu predlagal?

Včasih dežuje in takoj za tem posije sonce. V naravi so to izvrstni pogoji za nastanek čudovite mavrice. Pridobljene lekcije so tvoja mavrica.
Ljubeči opazovalec v sebi izbere zaupanje. To je sposobnost in možnost, ki jo imamo vsi.

Ljubeči opazovalec ne dopušča, da zunanji dejavniki vplivajo nanj. Preprosto ne, ker globoko v sebi verjame in ve, da je vse, kar lahko dobi, samo informacija, ter prevzema odgovornost za svoje razumevanje le-teh ter zase in za svoje počutje.

Trenutek zate

V prvi vrsti je pomembno, da v sebi izbereš zaupanje in zavedanje, da nisi sam. Tudi vsemogočni univerzum ustvarja podporno okolje zate. Za vse tiste, ki bi se radi približali svoji notranji resnici, pa se lahko odločite in izberete potovanje v svet odkrivanja možnosti in priložnosti ob vodeni meditaciji.

Lahko izberete čarobno potovanje vase z menoj. Posnela sem meditacijo, ki je namenjena predvsem ozaveščanju sebe kot božanskega bitja in sprejemanju življenja kot blagoslov ter s tem načinom reprogramiranju sebe. Nato v življenje prihajajo čudeži.
Svoj izvod MEDITACIJE TRENUTEK ZATE lahko naročite na premikvtebi@gmail.com.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...