Barbara K├Âve┼í

Kako zgraditi zdrav odnos?

8. maj 2020    321 ogledov

Vsi romanti─Źni odnosi gredo skozi vzpone in padce, vsi pa zahtevajo delo, predanost in pripravljenost, da se s partnerjem prilagodite in spremenite. Ne glede na to, ali se vajino razmerje ┼íele za─Źenja ali sta skupaj ┼że leta, je nekaj korakov, ki jih lahko naredite za graditev zdravega odnosa.

Tudi ─Źe ste v preteklosti do┼żiveli veliko neuspe┼ínih odnosov ali ste se ┼że prej borili, da bi pri┼żgali ognje romantike v trenutnem odnosu, se lahko nau─Źite ostati povezani, najti izpolnitev in u┼żivati trajno sre─Źo.

 Kaj naredi zdrav odnos?

Vsak odnos je edinstven in ljudje se zdru┼żujejo iz razli─Źnih razlogov. Del tega, kar opredeljuje zdrav odnos, je delitev skupnega cilja za to─Źno tisto, za kar ┼żelite, da je odnos, in kam ┼żelite. In to je nekaj, kar boste vedeli le, ─Źe se boste globoko in iskreno pogovorili s partnerjem.

Med seboj vzdr┼żujete smiselno ─Źustveno povezanost

Obstaja razlika med ljubljenjem in ob─Źutkom ljubljenosti. Ko se po─Źuti┼í ljubljeno, se po─Źuti┼í, da te partner sprejema in ceni. Nekateri odnosi se zataknejo v mirnem sobivanju, vendar brez partnerja, s katerim bi se resni─Źno ─Źustveno povezali. ─îeprav se zveza na povr┼íini zdi stabilna, pomanjkanje stalne vpletenosti in ─Źustvene povezanosti slu┼żi le ┼íe za razdaljo med dvema osebama.

 Ne bojte se (spoštljivega) nesoglasja

Nekateri pari govorijo stvari tiho, medtem ko drugi morda zvi┼íajo svoj glas. Klju─Źno v mo─Źni zvezi pa je, da se ne bojite konfliktov. ─îe ┼żelite izraziti stvari, ki vas mu─Źijo, brez strahu pred ma┼í─Źevanjem, se morate po─Źutiti varne in biti sposobni re┼íiti konflikt brez poni┼żanja ali degradacije.

Kljub trditvam romanti─Źne fikcije ali filmov nih─Źe ne more zadovoljiti vseh va┼íih potreb

Pravzaprav lahko preve─Ź pri─Źakujete od svojega partnerja, da lahko nezdravo pritisnete na odnos. Da bi spodbudili in popestrili svoj romanti─Źni odnos, je pomembno, da ohranite lastno identiteto, ljubezen do sebe in povezanost z dru┼żino in prijatelji ter vzdr┼żujete svoje hobije in zanimanja.

Dobra komunikacija je klju─Źni del vsakega odnosa, saj je pomembno, da oba jasno in razlo─Źno povesta, kaj si ┼żelita od zveze. Pomembno je da se oba po─Źutita prijetno, ko izra┼żata svoje potrebe, strahove in ┼żelje. S tem poskrbita, da se pove─Źa zaupanje in okrepi vez.

"┼Żivljenje nas je nau─Źilo, da ljubezen ni zrenje drug v drugega, temve─Ź zrenje v isto smer.ÔÇŁ┬á (Antoine de Saint-Exupery)

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...