Jana Špeh

Kako naj spremenim svoje življenje?

piše: Jana Špeh
21. junij 2017    2057 ogledov

Vse več vprašanj dobivam na temo, kako naj spremenim svoje življenje, in danes se skušam podati na pot razumevanja, da življenje samo je. Ravno zaradi tega se zgodi, da življenje jemljemo kot nekaj samoumevnega. Včeraj ob prebujanju sem slišala svoj vdih in začutila hvaležnost, da sem. Da sem lahko prisotna na tem edinstvenem potovanju, ki je moje življenje.

Ta zapis je usmerjen v aktivacijo zavedanja na poti uvajanja sprememb in zato vas, dragi bralci, naprošam, da vzamete prazen list papirja in si odgovorite na spodnja vprašanja. Za začetek je to odlična vaja.

Aktivirati je potrebno spremembo v sebi

V resnici ne boste spremenili življenja in tudi odnosov, ki jih imate, dokler ne aktivirate želje po spremembi v sebi. V prvi vrsti si morate odgovoriti na vprašanja:

  • Kaj vidim kot svoje življenje?
  • V kakšno vlogo se podajam?
  • Kako je to, kar živim, povezano z odnosom, ki ga imam do življenja?

Tako v sebi ozavestite odnos, ki ga imate do življenja, in svojo vlogo. Vlogo, ki jo igrate v svojem življenju.

Naslednji korak naj bo ta, da ozavestite način, ki ga uporabljate v življenju, oz. način, s katerim živite, da aktivirate zavedanje vpliva odnosa, ki ga imate do življenja, do vas samih ter do ljudi, stvari in dogodkov, s katerimi se srečujete. Predvsem pa, kako vaša notranja naravnanost vpliva na pomen vsega, kar vidite in živite.

1.  Je to za vas borba, da bi nekam prišli, v kateri se vidite kot borca z vsem tistim, kar so zunanji dejavniki?
ali

2. Je to za vas izziv, s katerim se vsak dan soočate, in delate na tem, da ste vsak dan boljša oseba?

Pomembna sta razumevanje in sprejemanje dejstva, da v resnici vsak živi življenje na način, kot razmišlja o življenju!

3.  Je življenje za vas vsakodnevna rutina avtomatiziranih vedenj, ki vas vodijo od–do?

Veliko ljudi živi življenje znotraj naučenega okvirja. Si tukaj zato, da delaš, se povezuješ, nekaj zaslužiš za golo preživetje, si ustvariš družino in tako iz dneva v dan čakaš in upaš na boljši dan. Takšno razumevanje nas marsikdaj vodi v vlogo žrtve, ko se v sebi zavedamo, da smo pri vsem, kar živimo, na nek način omejeni in odsotni. V tem primeru ni skrivnostnega recepta ali zdravila, ki bi spremenilo to, kar živite.

Šele ko človek ozavesti, da je življenje nekaj božanskega in da je v resnici prihodnost le most, ki si ga skrbno izgradi do cilja, lahko prevzame odgovornost do tega, kar živi.

Drugače povedano: življenje samo je in vse to, kar »se vam dogaja«, je v resnici nevtralne narave

Ker vidite in razumete vedno le tisto, kar v sebi mislite in verjamete. Pomembno je v neki točki sprejeti dejstvo, da ste glavni igralec. Poglejte se na odru svojega življenja, kako ob različnih situacijah, ljudeh, dogodkih in stvareh uporabljate pisalo, brez radirke, in jim pripisujete pomen. Kar je neznanka, ponavadi označite z minusom, tisto, česar ne razumete, pa etiketirate z negativnim. Vsako osebo, ki ni kakor vi ali se ne vede po vaših pričakovanjih, spet označite kot čudno. Tako razmišljamo in opredeljujemo ter osmišljamo življenje na podlagi svojih prepričanj – in to se ne bo spremenilo, dokler na spremenite svojih prepričanj.

Stanje, v katerem živite, je le posledica – da bi lahko ozdravili posledico, je najprej pomembno poiskati vzrok

Navade, ki jih imamo, so zgolj tisto, kar smo z leti skrbno vstavili v svoj svet. Danes vsak živi po lastnostih, vzorcih in prepričanjih, ki jih ima v svojem svetu kakovosti. To pa niti slučajno ne pomeni, da ste žrtev in da ne morete ničesar spremeniti – ravno nasprotno! Smisel ozaveščanja je predvsem v razumevanju sebe kot glavnega ustvarjalca in sprejemanju te vsemogočne vloge. Vabim vas, da sprejmete in zaživite sebe kot glavnega ustvarjalca svojih srečnih dni. V materialnem svetu je prav vse tako, kot je. Lahko pa v tem trenutku spremenite svojo zaznavo sveta. Ponujam vam nekaj začetnih in enostavnih korakov, s katerimi boste vse bliže svoji novi resnici:

1. Vdihnite življenje zdaj in bodite prisotni – vse, kar živite, začinite z ljubeznijo.

2. Bodite hvaležni za vsak vdih, vsak trenutek, vsak dan, ko imate neprecenljivo možnost ustvariti najboljši dan, ker imate možnost postati najboljša verzija sebe.

3. Povežite se s seboj, naučite se vzeti si trenutke zase. Trenutke, v katerih utišate svet informacij in svoj razum ter raziskujete sebe.

4. Poiščite svoj notranji mir, iz katerega lahko resnično ustvarite sami sebe na novo.

5. Samospraševanje. Vprašajte se: Kje sem? Kaj tu počnem? Je to nekaj, kar želim?

6. Skušajte preusmeriti pozornost na lepoto, s pomanjkljivosti in šibkosti na ljubezen in prednosti. Niso misli naš gospodar, misel postane naša šele, ko jo sprejmemo kot svojo. Vedno imamo možnost, da zavestno preusmerimo pozornost na lepoto in ljubezen.

7. Dajte vedno vse to, kar bi želeli prejeti.

8. Bodite ljubeči in začnite sprejemati sebe. Sprejemanje je način, s katerim odvržete oklep »vseveda« in si dovolite razumeti drugačnost kot nekaj posebnega in ne kot nekaj, kar potrebuje vaše obsojanje. Nikoli ne pozabite, da kar daste, to dobite.

9. Delo na sebi ni egoizem, ravno nasprotno.

10. Zapišite si točno, kaj in kako želite živeti. Jasno zapišite svoje želje in imejte list vedno pri sebi.

11. Vizualizirajte sebe in začutite, kot da želeno v resnici že imate in kako živite svojo novo stvarnost.

12. Odpustite sebi in odpustite drugim.

13. Imejte vero. Tudi ko bo vse videti pretežko, imejte vero in bodite vztrajni.

Vsak ima svojo pot, v kateri bo pridobil zase pomembne lekcije, da bi napredoval

Vse to, kar srečujemo na svoji poti, so v resnici le izzivi. Izzivi, s katerimi si omogočamo stopiti korak naprej, izzivi, skozi katere preizkušamo samega sebe, premikamo svoje meje, presegamo vzorce in tako odstranjujemo prepričanja, iz katerih smo nekoč razvijali izgovore.

S takšnim odnosom kmalu spoznamo, da je vse, kar smo sprejemali kot oviro, zgolj plod našega uma in da je vse to v končni fazi le možnost za osebno napredovanje.

Preprosto, kajne? 

ČIM ZAZNAMO, DA JE NEKAJ PREPROSTO, HKRATI RAZMIŠLJAMO, DA JE TO SAMOUMEVNO IN DA NAM NI TREBA VLAGATI TRUDA V PROCES PREOBRAZBE. ALI IMAŠ ALI PAČ NIMAŠ. ALI SI ALI PAČ NISI.

Tako ljudje mislimo, da so eni pač bolj srečni (rojeni pod srečno zvezdo), drugi manj.

To je v resnici edini odgovor za vse tiste, ki poznate zakone, a menite, da pri vas ne delujejo.

Živimo v času, ko imamo srečo, da so razne informacije dostopne povsod. Zgolj razumevanje zakonov ne prinaša tiste sreče, po kateri vsak hrepeni. Pomembno je, da se naučimo to znanje tudi uporabiti v praksi – in to je modrost.

Seveda bi vsak človek rad razmišljal, deloval in živel pozitivno ...

Predstavljajte si, da je misel, ki jo vstavite v svoj um, le seme za najlepšo rastlino. Ampak ko posadite seme v zemljo, to še ni vse. Skrbno ga boste hranili, zalivali, opazovali spremembe in občudovali postopek razvijanja v najlepši cvet.

To je v resnici edinstvena in neprecenljiva možnost, ki jo ima prav vsak v življenju.

VAŠE MISLI SO SEMENA ZA CVETOVE, KI JIH NABIRATE!

To velja za prav vsa področja življenja. Najprej bi izpostavila osebni del in pomembnost tega, da poiščemo sebe in raziščemo, kaj je tisto, kar želimo. Imejte ob sebi list papirja in skrbno zapišite vse, kar želite živeti. S tem preprostim načinom se človek prestavlja v »polje«, kjer postaja »magnet«. Biti zadovoljni v osebnem življenju je predpogoj, da bi lahko bili zadovoljni tudi pri ustvarjanju svojega družinskega življenja, boljših odnosov in seveda tudi za uveljavljanje sebe v poslovnem svetu, v kolikor so to vaše sanje.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...