Jana Špeh

Kako spodbujati samega sebe?

piše: Jana Špeh
27. marec 2017    1828 ogledov

Življenjska pot je neverjetna izkušnja, ki nam nenehno ponuja spoznavanje lekcij. Vsak ima svojo pot in vsak je deležen lekcij, ki nam na neki način odpirajo vrata k zavedanju. Skozi svojo pot se učimo in v sebi sprejemamo sliko, kako lahko v resnici le sami ustvarimo življenje, ki ga želimo živeti. To lahko uresničimo šele tedaj, ko sami v resnici postanemo to, kar želimo biti. Popolno življenje lahko zaživimo le, ko vzpostavimo ljubeč odnos do sebe kot popolnega bitja.

Pomembno je povezovanje s samim seboj

Ko vzpostavimo pristen stik s seboj, lahko dojamemo, da je v resnici najpomembnejši odnos, ki ga imamo, odnos s samim seboj. Zakaj je tako, se sprašujete? Preprosto, ker s seboj preživimo največ časa, in preprosto, ker dokler sebe nimamo radi, tudi drugih ne moremo imeti in ne moremo širiti ljubezni in svetlobe, kar je v resnici naša želja in naše poslanstvo.

Ko opiramo vrata zavedanju, da v resnici vsemu temu, kar živimo, sami pripisujemo pomen, se hkrati zavedamo, da je potrebno, da postanemo prijazni s seboj. Prav v tej točki pa marsikdo, ki išče odgovore zunaj sebe, obupa. Prav zaradi tega sem se odločila, da napišem članek, v katerem lahko vsak spozna, da sta edina motivacija, da postaneš to, kar želiš, žarek in volja, ki jo ima vsak v sebi.

V resnici imamo vse, kar potrebujemo

Pridejo pa tudi trenutki, ko ne veš, kje poiskati spodbudo. Delo na sebi, osebna rast in razvoj so čarobnost življenja. S tem si dajemo možnost, da sprejmemo odgovornost in sami začnemo zavestno izbirati zase.

Začetki niso preprosti, noben začetek ni, a vendar za prav vsakogar velja, da vaja dela mojstra, če le mojster dela vajo. Zdaj pa smo prišli do točke, ko se marsikdo vpraša: Le kako naj začnem graditi na sebi?

Tukaj pa ste na vrsti sami, da se zaobljubite sebi in da postanete odprti za sprejemanje pa tudi za drugačno razumevanje, da bi v resnici lahko izstopili iz okvirjev, v katerih živite. Vedite le, da ko si želite sprememb, teh ne morete pričakovati, dokler niste pripravljeni storiti nekaj novega.

Dovolite si biti vi in sprejmite samega sebe, sprejmite to, kar v sebi želite, predvsem, ko močno čutite, da bo ta korak za vas sprememba, po kateri hrepenite. Vsakič, ko določimo jasen cilj (spremembo), smo hkrati pripravljeni nekaj narediti za to in zdaj pride na vrsto spodbuda, ki bo pozitivno vplivala na celoten postopek preobrazbe.

Je vizualizacija učinkovita?

Vse več oseb me sprašuje, ali je tehnika vizualizacije učinkovita. Dragi vsi, sporočam vam, da lahko že afirmacije postanejo spodbuden dejavnik. Vizualizacija dogodkov in samega sebe v prihodnosti je prav tako spodbudna in s seboj nosi magnetno privlačnost.

Ko v sebi določimo, kaj je v resnici tisto, kar želimo, in v to verjamemo, hkrati poznamo vzrok, zakaj smo tako izbrali in kaj bomo s tem pridobili. Vse to, kar nam predstavlja prednosti, si skrbno zapišimo in iz tega ustvarimo svoje osebne afirmacije. Na list papirja zapišite želeno spremembo (cilj), kaj ste pripravljeni za to narediti in kaj boste s tem pridobili. Papir imejte vedno s seboj (vsaj na začetku). Afirmacijo ponovite vsaj vsak večer pred spanjem in ob jutranjem prebujanju. Tudi če boste afirmacijo ponovili večkrat, vam to lahko le koristi. To je tehnika, ki bo učinkovala kot osebna spodbuda, in tako postanete svoj avtomotivator.

Afirmacije, ki jih vedno priporočam, so predvsem tiste, s katerimi vsak dan sebe spomnite in opomnite, kako ste pomembni in da vzpostavite ljubeč odnos do sebe. Čista ljubezen je del vsakega od nas in se pretaka vse naokrog, v in skozi nas. Čista ljubezen je v resnici prava moč, je energija, ki odpira pot svetlobi, in kot bitja svetlobe je pomembno le, da v neki točki sprejmemo svojo božanskost. Dokler obstaja del nas, v katerem ne verjamemo vase in ne sprejemamo sebe kot popolnega bitja, tega tudi ne moremo pričakovati od drugih. Smo magnet in tako tudi delujemo. Ne moremo pričakovati, da bomo ljubljeni, dokler ne vzljubimo samega sebe, in prav tako ne moremo pričakovati, da nas nekdo drug sprejme, dokler sami ne sprejmemo samega sebe.

Postopek za lažje razumevanje pomena uporabe afirmacij in vizualizacije

Ko v sebi spoznamo, kaj je tisto, kar v resnici želimo, kmalu spoznamo tudi, kaj je to, kar potrebujemo, da bi želeno tudi dosegli. Naš um je kot računalnik in ga z zavestnim osredotočanjem lahko reprogramiramo. Torej karkoli živite in dojemate, da tega ne želite, lahko to spremenite. Izberite, kar želite, in hkrati si zamišljajte, kot da želeno že imate. Vsak ima v sebi svoje slike in ustvarjena prepričanja. Ta so lahko zavora na poti sprejemanje sprememb. Teh delov ne moremo kar tako izbrisati, vendar z zavestnim osredotočanjem na to, kar želimo uvesti kot spremembo, z osebno voljo in vztrajnostjo lahko spremenimo sliko. To je v resnici reprogramiranje. Zamenjati staro sliko sebe kot povprečneža z novo sliko, ki jo želite namestiti v svoj program. Vse tisto, na kar se zavestno osredotočamo, posredujemo podzavestnemu umu, ki v resnici nima orodij, da bi prepoznal resnico od laži, in tako v tem delu, v naši podzavesti, ki je tudi čustveni del našega uma, svojo misel oplemenitimo s čustvom. Ko pa v svojo misel in afirmacijo verjamemo, in to še začutimo, smo že v postopku reorganizacije. Vedite le, da se to ne zgodi čez noč. Sprejmite izziv in 30 dni zapored naredite to vajo. Zagotavljam vam, da boste s to izkušnjo le pridobili.

Enako velja za vizualizacijo. Pri tej je pomembno, da vidimo sebe, kot da že imamo tisto, kar želimo. Zakaj je tako pomembno, da se vizualiziramo s tem, da že imamo, kar si želimo? Enak postopek kot pri afirmacijah velja tudi pri vizualizaciji. Mogoče še bolj. Ko samega sebe vidimo, da že imamo to, kar v resnici želimo, in v to verjamemo, bo naša podzavest sprejela sliko kot realno informacijo in s čutenjem, da je to že del naše stvarnosti, oddajamo vibracije, s katerimi kličemo to, kar želimo v svoj svet. Ko v sebi dojamete, kaj bo treba storiti za reprogramiranje uma, poiščite temu primerno afirmacijo in jo ponavljajte.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...