Jana Špeh

Kako spodbujati samega sebe?

piše: Jana Špeh
27. marec 2017    2050 ogledov

┼Żivljenjska pot je neverjetna izku┼ínja, ki nam nenehno ponuja spoznavanje lekcij. Vsak ima svojo pot in vsak je dele┼żen lekcij, ki nam na neki na─Źin odpirajo vrata k zavedanju. Skozi svojo pot se u─Źimo in v sebi sprejemamo sliko, kako lahko v resnici le sami ustvarimo ┼żivljenje, ki ga ┼żelimo ┼żiveti. To lahko uresni─Źimo ┼íele tedaj, ko sami v resnici postanemo to, kar ┼żelimo biti. Popolno ┼żivljenje lahko za┼żivimo le, ko vzpostavimo ljube─Ź odnos do sebe kot popolnega bitja.

Pomembno je povezovanje s samim seboj

Ko vzpostavimo pristen stik s seboj, lahko dojamemo, da je v resnici najpomembnej┼íi odnos, ki ga imamo, odnos s samim seboj. Zakaj je tako, se spra┼íujete? Preprosto, ker s seboj pre┼żivimo najve─Ź ─Źasa, in preprosto, ker dokler sebe nimamo radi, tudi drugih ne moremo imeti in ne moremo ┼íiriti ljubezni in svetlobe, kar je v resnici na┼ía ┼żelja in na┼íe poslanstvo.

Ko opiramo vrata zavedanju, da v resnici vsemu temu, kar ┼żivimo, sami pripisujemo pomen, se hkrati zavedamo, da je potrebno, da postanemo prijazni s seboj. Prav v tej to─Źki pa marsikdo, ki i┼í─Źe odgovore zunaj sebe, obupa. Prav zaradi tega sem se odlo─Źila, da napi┼íem ─Źlanek, v katerem lahko vsak spozna, da sta edina motivacija, da postane┼í to, kar ┼żeli┼í, ┼żarek in volja, ki jo ima vsak v sebi.

V resnici imamo vse, kar potrebujemo

Pridejo pa tudi trenutki, ko ne ve┼í, kje poiskati spodbudo. Delo na sebi, osebna rast in razvoj so ─Źarobnost ┼żivljenja. S tem si dajemo mo┼żnost, da sprejmemo odgovornost in sami za─Źnemo zavestno izbirati zase.

Za─Źetki niso preprosti, noben za─Źetek ni, a vendar za prav vsakogar velja, da vaja dela mojstra, ─Źe le mojster dela vajo. Zdaj pa smo pri┼íli do to─Źke, ko se marsikdo vpra┼ía: Le kako naj za─Źnem graditi na sebi?

Tukaj pa ste na vrsti sami, da se zaobljubite sebi in da postanete odprti za sprejemanje pa tudi za druga─Źno razumevanje, da bi v resnici lahko izstopili iz okvirjev, v katerih ┼żivite. Vedite le, da ko si ┼żelite sprememb, teh ne morete pri─Źakovati, dokler niste pripravljeni storiti nekaj novega.

Dovolite si biti vi in sprejmite samega sebe, sprejmite to, kar v sebi ┼żelite, predvsem, ko mo─Źno ─Źutite, da bo ta korak za vas sprememba, po kateri hrepenite. Vsaki─Ź, ko dolo─Źimo jasen cilj (spremembo), smo hkrati pripravljeni nekaj narediti za to in zdaj pride na vrsto spodbuda, ki bo pozitivno vplivala na celoten postopek preobrazbe.

Je vizualizacija u─Źinkovita?

Vse ve─Ź oseb me spra┼íuje, ali je tehnika vizualizacije u─Źinkovita. Dragi vsi, sporo─Źam vam, da lahko ┼że afirmacije postanejo spodbuden dejavnik. Vizualizacija dogodkov in samega sebe v prihodnosti je prav tako spodbudna in s seboj nosi magnetno privla─Źnost.

Ko v sebi dolo─Źimo, kaj je v resnici tisto, kar ┼żelimo, in v to verjamemo, hkrati poznamo vzrok, zakaj smo tako izbrali in kaj bomo s tem pridobili. Vse to, kar nam predstavlja prednosti, si skrbno zapi┼íimo in iz tega ustvarimo svoje osebne afirmacije. Na list papirja zapi┼íite ┼żeleno spremembo (cilj), kaj ste pripravljeni za to narediti in kaj boste s tem pridobili. Papir imejte vedno s seboj (vsaj na za─Źetku). Afirmacijo ponovite vsaj vsak ve─Źer pred spanjem in ob jutranjem prebujanju. Tudi ─Źe boste afirmacijo ponovili ve─Źkrat, vam to lahko le koristi. To je tehnika, ki bo u─Źinkovala kot osebna spodbuda, in tako postanete svoj avtomotivator.

Afirmacije, ki jih vedno priporo─Źam, so predvsem tiste, s katerimi vsak dan sebe spomnite in opomnite, kako ste pomembni in da vzpostavite ljube─Ź odnos do sebe. ─îista ljubezen je del vsakega od nas in se pretaka vse naokrog, v in skozi nas. ─îista ljubezen je v resnici prava mo─Ź, je energija, ki odpira pot svetlobi, in kot bitja svetlobe je pomembno le, da v neki to─Źki sprejmemo svojo bo┼żanskost. Dokler obstaja del nas, v katerem ne verjamemo vase in ne sprejemamo sebe kot popolnega bitja, tega tudi ne moremo pri─Źakovati od drugih. Smo magnet in tako┬átudi delujemo. Ne moremo pri─Źakovati, da bomo ljubljeni, dokler ne vzljubimo samega sebe, in prav tako ne moremo pri─Źakovati, da nas nekdo drug sprejme, dokler sami ne sprejmemo samega sebe.

Postopek za la┼żje razumevanje pomena uporabe afirmacij in vizualizacije

Ko v sebi spoznamo, kaj je tisto, kar v resnici ┼żelimo, kmalu spoznamo tudi, kaj je to, kar potrebujemo, da bi ┼żeleno tudi dosegli. Na┼í um je kot ra─Źunalnik in ga z zavestnim osredoto─Źanjem lahko reprogramiramo. Torej karkoli ┼żivite in dojemate, da tega ne ┼żelite, lahko to spremenite. Izberite, kar ┼żelite, in hkrati si zami┼íljajte, kot da ┼żeleno ┼że imate. Vsak ima v sebi svoje slike in ustvarjena prepri─Źanja. Ta so lahko zavora na poti sprejemanje sprememb. Teh delov ne moremo kar tako izbrisati, vendar z zavestnim osredoto─Źanjem na to, kar ┼żelimo uvesti kot spremembo, z osebno voljo in vztrajnostjo lahko spremenimo sliko. To je v resnici reprogramiranje. Zamenjati staro sliko sebe kot povpre─Źne┼ża z novo sliko, ki jo ┼żelite namestiti v svoj program. Vse tisto, na kar se zavestno osredoto─Źamo, posredujemo podzavestnemu umu, ki v resnici nima orodij, da bi prepoznal resnico od la┼żi, in tako v tem delu, v na┼íi podzavesti, ki je tudi ─Źustveni del na┼íega uma, svojo misel oplemenitimo s ─Źustvom. Ko pa v svojo misel in afirmacijo verjamemo, in to ┼íe za─Źutimo, smo ┼że v postopku reorganizacije. Vedite le, da se to ne zgodi ─Źez no─Ź. Sprejmite izziv in 30 dni zapored naredite to vajo. Zagotavljam vam, da boste s to izku┼ínjo le pridobili.

Enako┬ávelja za vizualizacijo. Pri tej je pomembno, da vidimo sebe, kot da ┼że imamo tisto, kar ┼żelimo. Zakaj je tako pomembno, da se vizualiziramo s tem, da ┼że imamo, kar si ┼żelimo? Enak┬ápostopek kot pri afirmacijah velja tudi pri vizualizaciji. Mogo─Źe ┼íe bolj. Ko samega sebe vidimo, da ┼że imamo to, kar v resnici ┼żelimo, in v to verjamemo, bo na┼ía podzavest sprejela sliko kot realno informacijo in s ─Źutenjem, da je to ┼że del na┼íe stvarnosti, oddajamo vibracije, s katerimi kli─Źemo to, kar ┼żelimo v svoj svet. Ko v sebi dojamete, kaj bo treba storiti za reprogramiranje uma, poi┼í─Źite temu primerno afirmacijo in jo ponavljajte.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...