Emily  Enveritas

Ko obrodi sreča

23. januar 2017    2452 ogledov

Tako generacija naših staršev kot naša generacija smo bili vzgajani na način, ki nam še danes povzroča občutke krivde, notranje stiske, pomanjkanje samozavesti in zdrave samopodobe. Kot najbolj želene lastnosti, posebno deklicam, so nam privzgajali pridnost, ubogljivost, ponižnost, skromnost in poštenje. Sistem nam lansira tiste vrednote, ki koristijo sistemu. Osebno svobodna oseba, ki se ne pusti manipulirati z občutki krivde, ki ne potrebuje zunanjega odobravanja in je ni strah prihodnosti – takšna oseba je srečna. In s tem ne koristi sistemu. Žal.

Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Oz. kar se deklica nauči, to ženska ve

Te vrednote prenašamo naprej. Sploh ne pomislimo, ali nam koristijo ali bolj škodujejo. Ni čudno, da imajo številne ženske v odrasli dobi težave zaradi slabe samopodobe. Želele bi v službi uspeti, rade bi se postavile zase, pri tem pa jih najbolj ovirata čudni občutek krivde in iskanje odobravanja.

Kot da nimajo pravice misliti nase. Oz. kot da pridobijo dovoljenje zase šele takrat, ko so najprej poskrbele za druge in v celoti zadovoljile potrebe svoje družine. Te naloge je nemogoče dokončati – vedno nekdo nekaj potrebuje.

Počnejo stvari, ki jih morajo početi, in jim zmanjkuje časa, da bi počele tisto, kar jih veseli in osrečuje. Sčasoma celo pozabijo, kaj jih resnično veseli. Tako padejo v past, da živijo svoje življenje po zunanjih pravilih, po vrednotah drugih, in namesto da bi v življenju uživale, nekako bolj ali manj čakajo, da mine. Da mine dan, da mine teden, da mine mesec, leto … In tako mine celo življenje, ne da bi ga resnično živele. Na koncu ostanejo praznih rok, le z drobnimi zrnci srečnih trenutkov. To nikakor ne velja zgolj za ženske. Tudi moški so ujeti v sistem, v katerem velikokrat dihajo kot riba na suhem in se rešujejo s stvarmi, ki omogočajo hitre, na žalost kratkotrajne zadovoljitve.

Zato vabljeni na Izobraževalno-izkustveni program Ko obrodi sreča, ki poteka 1x mesečno v različnih krajih po Sloveniji in združuje tako znanje numerologije kot najsodobnejša spoznanja epigenetike, pozitivne psihologije ter nevrolingvističnega programiranja. Začetek: Ljubljana, 8. februar 2017

Kaj storiti, da pridemo iz tega začaranega kroga?

Je res treba razbiti družino, obrniti hrbet otrokom, poslati šefa k vragu in se sebično posvetiti zgolj sebi?

Prepričana sem, da nikakor ni treba zanetiti vojne pod domačo streho ali narediti družinske revolucije. Ko posvetimo v temo nezavednih čustev, pravil, prepričanj in vrednot, ki nas vodijo, jih lahko neboleče in elegantno zamenjamo. Da, takšna preobrazba se ne zgodi čez noč. Potrebujemo čas in precej spodbude.

V svojem življenju sem imela nekaj resnično vrhunskih učiteljev. Edina težava je v tem, da po koncu izobraževanja nisem mogla kar tako po lastnih potrebah stopiti v stik z bivšimi učitelji. In to mi je manjkalo. Vsi v življenju se vsaj 1x (minimalno) soočamo z dalj časa trajajočimi neprijetnimi okoliščinami. Ko se zdi, da nam je sreča obrnila hrbet in ne deluje nič, kar poskušamo.

Pred leti sem se skoraj zlomila ...

Veliko dela, malo prostega časa, malo denarja.
V službo sem hodila s kepo v želodcu in ogromnim občutkom krivde.
Svoj čas, svojo energijo in svojo pomoč sem razdajala drugim, moj otrok pa je bil sam doma. 
Pa je bil šele v 5. razredu osnovne šole.
Nikoli ne bom pozabila tiste vožnje v službo.
Depresiven deževen dan. 
Smilila sem se sama sebi in trpela, ko sem se spomnila ubitega žara v sinovih očeh, ko sem mu povedala, da moram v službo.
Vse se je zgodilo naenkrat – posijal je žarek skozi oblake in zadelo me je vprašanje:
"Kje pa piše, da moram prav zdaj v službo? Kje v vesolju je knjiga, kjer to piše?"
Je ni!
In sem dala odpoved!
Ter stopila na pot svojih sanj.

Ko sem se pred leti selila v večje stanovanje, sem našla zvezek, kamor sem zapisovala svoje sanje.
Iz tistega mukotrpnega obdobja, ko sem živela le za proste konce tedna.
In berem: 
"Želim si službo, kjer bi delala to, kar me veseli, le 4 do 5 ur na dan, 3x na teden in imela 3x več denarja kot sedaj."

Hahaha, kako sem se nasmejala.
In se zamislila.
Še sedaj ne vem, kdaj točno se je zgodilo prav to!

Takrat sem pravzaprav doumela in začutila v vsaki celici svojega telesa, da se moram zavestno in načrtno posvetiti sebi in svojemu življenju, če želim iz tega obdobja s celo kožo, srcem in glavo.

Začela sem vsakodnevno izvajati nekatere vaje, metode, tehnike in načine, ki sem se jih naučila pri različnih učiteljih in s katerimi sem popolnoma obrnila tok svojega počutja in svoje prihodnosti. Ker mi je manjkalo vztrajnosti (po izvajanju vaj se tako počutje kot okoliščine hitro vsaj malenkost izboljšajo), sem ugotovila, da potrebujem podporo. Dogovorila sem se z dvema osebama, naredila načrt vsakomesečnega delovanja in rezultati so bili večji od pričakovanj. Bili so predobri, da bi jih zadržala zase. Pridnost sem zamenjala s pogumom, ubogljivost s finančno neodvisnostjo, ponižnost z ustvarjalnostjo, skromnost z večjo aktivnostjo – in moje življenje je spremenilo smer. Postala sem poslovno samostojna, izdala knjigo in kasneje prve prave numerološke karte, začela potovati po svetu, spoznala inteligentne in srčne, samozavestne ljudi. Prvič v življenju sem dobila občutek, da živim svoje življenje sama. Da mi moje življenje v resnici pripada. Brez občutkov krivde, brez čustvenih manipulacij, brez nesmiselnih 'moram' variant.

Tako je nastal celoletni program Ko obrodi sreča

V tem programu načrtujemo čas zase in si ga tudi vzamemo. Takrat počnemo stvari, ki nam resnično dolgoročno koristijo. Da se spet vrnemo k svojemu bistvu in na svojo pot. Program vsebuje:

1.       Srečanje 1x mesečno za 4 ure

2.       Osebno numerološko usmeritev (s čim se vam v določenem mesecu najbolj splača ukvarjati)

3.       Pogovor 1x mesečno prek skypa ali telefona (ko ste na tleh ali se zataknete, pokličete in se pogovorite – niste sami).

 In kadar dobim takšna sporočila, kot sem tole pred kratkim, mi je resnično toplo pri srcu:

Ja, Taja, res je, s tvojo pomočjo sem se kar konkretno spremenila in sem bolj usklajena sama s sabo.  
Tudi reševanja družinskih težav in težavic se lotevam drugače, bolj umirjeno, z razmislekom (ne na prvo žogo), z ljubeznijo in sprejemanjem drugačnih mnenj mojih domačih. Ne jemljem več vsega kot napad nase ali kot pomanjkanje spoštovanja. Še vedno se kdaj spotaknem in padem, ampak z vajo in treningom sem vsak dan boljša mama in žena, predvsem pa prijateljica sama sebi. To mi je najpomembnejše, da nimam več tistega praznega občutka v prsih. Sedaj spet delujemo kot družina, za kar sem izredno hvaležna, saj smo vmes na poti že izgubili kompas …
Trenutno se tudi z možem trudiva izboljšati odnos … sva kar konkretno zašla s poti in med delom pozabila na naju dva, na pogovore in sprotno reševanje konfliktov … se je na obeh straneh nabralo zamer in nerešenih brezzveznih težav. Če bi se najin odnos zamajal pred obiskovanjem tvoje delavnice, bi bila danes ločena! Pa tudi pri delu na sebi sva se močno razhajala in njemu je bilo to vse brez zveze, ampak počasi spreminja svoje mišljenje in najin odnos gre na bolje.
Zato sem ti iskreno iz srca hvaležna, da si mi posredovala svoje znanje in za vedno spremenila moje življenje. Hvaležna sem, da te lahko imenujem Prijateljica. HVALA TI!!! Martina iz Gorenjske

Vem, da je leto 2017 izjemno pomembno

V njem si postavljamo temelje za naslednji devetletni ciklus. Sedaj je čas sejanja. Kar sejemo, to bomo želi.

Želim posejati čim več semen sreče in uspeha.

Vem, da je mogoče, ko se za to odločim.

Pa vi? Kaj boste vi sejali?

Saj veste, kot pravi naš pesnik Feri Leinšček: »Sreča ni nekaj, kar pride naproti.«

Treba se je malo potruditi. Letos je več kot odličen čas za to.

Osnovne informacije o programu:

Ljubljana, 8. februar 2017

Koliko? 65 € mesečno ali 600 € ob plačilu celotnega 10-mesečnega programa v enkratnem znesku.
Prijave na: taja.veroti@gmail.com ali na 031/535 581. 
Vodja? Taja Veroti, mednarodna licenčna trenerka NLP (nevrolingvističnega programiranja) in NLP Master Coach ter vodilna slovenska numerologinja.
Svojo prijavo ali dodatna vprašanja pošljite na taja.veroti@gmail.com, lahko pa me tudi pokličete na 031/535 581.

Ne prepuščajte vsega usodi. Včasih ji je treba pomagati!

Ko pozvoni sreča je program ustvarjanja prihodnosti. Kakšna bo vaša prihodnost, je odvisno od tega, kaj počnete in kako razmišljate danes. In prihodnost je v vaših rokah. Splača se vlagati vanjo, saj boste z njo preživeli preostanek življenja. Osrečite sebe in svoje najbližje.

Več informacij in tudi mnenj dosedanjih udeležencev najdete na www.numeros.si.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...