Alenka  Rozman

Limfna drenaža za težke in otekle noge v poletni vročini

16. junij 2021    12 ogledov

Poleti je zatekanje nog še bolj pogosto, kot sicer. Ker smo v vročini že tako ali tako bolj utrujeni, so težke noge res zadnje, kar potrebujemo.  Limfna drenaža je malo znana oblika masaže, ki pa zelo pomaga pri takšnih težavah.

Ko sem se pred slabim letom začela ukvarjati z ročno limfno drenažo, nisem imela nobenih pričakovanj. V tem času pa sem spoznala, da je to nadvse koristna oblika masaže, ki pomaga pri številnih težavah. Nečista koža in celulit sta še najmanj nadležni težavi, ki jih limfna drenaža lahko odpravi.

Kaj je limfa?

Predstavljaj si krvni obtok. Kri steče iz srca proti kapilaram. Tam se del plazme izstisne med celice tkiva, ostala kri pa potuje po venah nazaj proti srcu. Tekočina med celicami pa se imenuje limfa. 

Limfa ima številne naloge. Je glavno mesto, kjer deluje imunski sistem. Pomaga, da so vse celice tvojega telesa primerno prehranjene. Limfa poskrbi tudi, da odvečne snovi zapustijo tkivo in se ne kopičijo. Kadar se to zgodi, koža postane nečista, občutljiva in zelo zahtevna.

Zakaj je limfa pomembna pri zatekanju nog?

Kri se po žilah pretaka, ker jo poganja srce. Limfa pa nima tako močne črpalke, zato je njen pretok veliko lažje ustaviti. Takrat gravitacija opravi svoje in limfa začne zastajati v najnižjem delu telesa - v nogah. Da bi ponovno stekla, ji moramo pomagati z ročno limfno drenažo.

Kako hitro ročna limfna drenaža pomaga?

Noge bodo občutno lažje že po prvem obisku, vendar se bo otekanje vrnilo po treh do sedmih dneh. Maksimalen učinek je dosežen po petih obiskih, ki jih opraviš v dveh mesecih. 

Kako poteka limfna drenaža?

Pri limfni drenaži gre za zelo nežno in rahlo premikanje kože. S tem stimuliramo limfne kapilare, ki so v koži in so pomembne za pretok limfe. Čeprav zatekajo noge, je vsakič nujno potrebna tudi limfna drenaža vratu. Tam so zelo pomembne bezgavke, ki uravnavajo pretok limfe po vsem telesu. En obisk traja 50 ali 80 minut, odvisno od stanja in ciljev, ki jih skupaj zastaviva.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...