Monika Radič

Ljubezen je potrebno praznovati vsak dan, skozi celo leto

12. februar 2021    183 ogledov

Ljubezen je potrebno praznovati vsak dan, skozi celo leto.  
 
V to močno verjamem, zato prihajajočega praznika ljubezni sama ne praznujem.
 
Verjamem, da se je za ljubezen in odnose potrebno truditi vsak dan. S tem mislim na čisto vse odnose – prijateljske, družinske, partnerske in nenazadnje tudi na najbolj pomemben odnos: odnos do SEBE.
 
Ker če sami sebe nimamo radi, če sami sebi ne izkazujemo ljubezni, nismo zmožni resnično ljubiti nikogar drugega.
 
Zanima me, na kakšen način sebi izkažeš ljubezen? Kaj zate pomeni, da se imaš rad/a?
 
Zame to pomeni, da sem vedno iskrena do sebe, da se poslušam, da znam jasno izraziti svoje želje, mnenje. Da znam postaviti meje in da v svoj prostor spustim le tisto, kar me hrani in mi je v doprinos. Da nikoli ne delujem proti sebi. Da skrbim zase, da si znam vzeti čas samo zase in da se znam pocrkljati in obdariti. In da sem sama sebi na prvem mestu.
 
Vse to zame pomeni, da se imam rada. 
 
Čas, ki je namenjen samo meni, je zame zelo dragocen. Rada sem v družbi s seboj ravno zato, ker se imam rada in mi ni potrebno bežati od sebe. Ni mi potrebno iskati sto tisoč opravkov, da bi se zamotila z njimi, ker sama s seboj ne bi imela kaj početi.
 
Ravno nasprotno. Komaj čakam, da si zase vzamem čas. To je samo moj čas. In sploh ni nujno, da počnem kaj posebnega. Včasih je dovolj, da samo sem. Prisotna s seboj, v tišini. To je zame meditacija. 
 
Vabim te, da si tudi ti zase vzameš čas. Morda razmisliš o zapisanem in se vprašaš, na kateri točki si v odnosu do sebe ti sam/a. Lahko rečeš, da se imaš rad/a? Se najdeš v zgornjih vrsticah tudi ti, ali še ne povsem? Če se še ne najdeš, se vprašaj: ”S kakšnim dejanjem lahko sam/a sebi pokažem ljubezen?” Potem pa sledi namigom, ki jih prejmeš zase.
 
Pri tem ti je lahko v veliko pomoč meditacija, s katero boš lažje prišel/a v stik s seboj, razvil/a še boljši odnos s seboj in posledično tudi z drugimi ljudmi.
 
Prav meditacija je tista, ki je meni osebno pomagala pri tem, da sem se začela imeti rada. Na tak način sem začela spoznavati kdo sem, kaj si želim in kdo si želim biti. Spoznavala sem svoje strahove, prepričanja, omejitve. Spoznavala sem kaj je moja resnica in kaj je resnica drugih.
 
Meditacija je bila tista, s katero sem sama stopila na pot neskončnega raziskovanja sebe, zato vem, kakšen močan učinek ima. In vem, da lahko koristi tudi tebi, če to začutiš zase.
 
Sam/a sebi lahko ljubezen izkažeš na 947 tisoč načinov. Eden od njih je ta, da si vzameš čas za prisotnost s seboj. Čas za meditacijo. Ti pa najdi svoj način.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...