Rachel Cheng

Meditacija kot blažitev stresa in potencialno varčevanje življenjske energije

piše: Rachel Cheng
11. julij 2018    36 ogledov

Zaradi hujših poplav je bila v juliju 2018 v jami ujeta tajska nogometna ekipa. Po čudežu so jih po 10 dneh izginulosti našli žive. Tako kot za njihovo fizično zdravje so strokovnjaki zaskrbljeni tudi za njihovo duševno stanje, ker so bili toliko časa pod tako intenzivnim stresom.


‘Zelo verjetno je, da so fantje, preden so jih našli reševalci in medtem ko so bili ujeti v jami, doživeli številne stopnje tesnobe, strahu, zmedenosti, ranljivosti in odvisnosti, morda tudi obupanosti,’ pravi Paul Auerbach z Oddelka urgentne medicine na Stanford University's medical school.

Videi, posneti znotraj votline, prikazujejo dečke, stare od 11 do 16 let, in trenerja, ki komunicira s potapljači tajske mornarice SEAL, ki so bili noter poslani, da bi jih preskrbeli z zdravniško oskrbo in jim delali družbo. Čeprav vidno shujšani in šibki, se dečki in trener zdijo dobre volje in močnega duha, medtem ko se smejejo v kamero in pripadniki mornariške enote SEAL pokajo šale.

Strokovnjaki pravijo, da je meditacija, ki je temelj budistične vere, po vsej verjetnosti skupini dobro služila. Meditacija je lahko ujetim pomagala pri nadziranju duševnega stanja, ‘da so strahotne in negativne misli plule skozi njihove misli kot pojemajoča nevihta namesto bojevanja s strahovi.’

Trener ekipe je treniral mlade fante nogometne ekipe Wild Boars (izmed katerih je bilo poleg njega ujetih 12), ki je desetletje preživel odet v barvo žafrana pri budističnih menihih. Občasno se še vedno nastani v templju in z menihi vsak dan meditira.

Pri Aku Energiji organiziramo brezplačna srečanja Qigong in meditacije. Za sodelovanje v učenju tega močnega orodja se naročite na naše e-novice ali pa nas kontaktirajte.

PREVOD: Tanja Topić

Vir: https://www.stuff.co.nz/world/asia/105262172/the-coach-of-the-thai-cave-boys-taught-them-to-meditate-to-survive-their-ordeal
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...