Petra

Meditacija za sproščanje in spuščanje zastalih čustev

piše: Petra
14. julij 2022    912 ogledov

Vsak večer poskrbimo za tuširanje, umazana oblačila odvžemo, umijemo obraz, očistimo zobe,...

Preverimo tudi, kako se počutimo? Se je kje zataknila jeza, ki smo jo občutili dopoldne na poti v službo? Morda strah ob misli na prihodnost? Morda žalost ob misli na preteklost?

Vse, kar občutimo, a ne predelamo in spustimo, ostane v nas in vpliva na naše počutje. Zapiše se v organe, saj vsak organ vibrira z določenim čustvom. Pa ne samo v organe, tudi v celice. In se nato pretaka po telesu.

Želim ti, da se s to meditacijo resnično sprostiš, ob njej uživaš in narediš svoje življenje lahkotno in radostno. Predvsem pa sprostiš vse neprijetno.

Meditacija je sestavljena iz dveh delov:

  1. V prvem delu te vodim čez sprostitev celega telesa, da lahko ozavestiš kje v telesu začutiš napetost, neprijetne občutke. V drugem delu te vodim po potovanju notranjih organov.
  2. Z zvokom, ki pripada posameznemu organu spuščaš zastala čustva in se napolniš s pozitivnimi.

Da boš meditaciji lažje sledila oziroma razumela zvoke, ki jih ob izdihih izgovarjaš, sem ti pripravila seznam vseh glavnih petih organov in njihovih zvokov.

SRCE - HAAA

PLJUČA - SSSS

JETRA - ŠŠŠŠ

VRANICA - HUUU

LEDVICE - ČUUU

Torej, kako uporabiš zvoke? Ob vsakem organu in izdihu uporabiš zvok, ki pripada organu in hkrati s tem zvokom spustiš zastalo čustvo.

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...