Špela Plemelj

Zadnji retrogradni Merkur leta 2018: kaj nam prinaša?

18. november 2018    3179 ogledov

Merkur se je znova obrnil retrogradno. Dvojčki in device najverjetneje že zaznavajo nekaj, kar jim ni najbolj povšeči. Najbolj bo to seveda opazno v medsebojni komunikaciji in pa v začetni fazi tudi v prometu.

Od 16. novembra do 7. decembra: Merkur retrogradno v znamenju strelca

Od 16. novembra je Merkur že retrograden, kar bomo lahko zaznavali večinoma kar vsi, saj vsi težimo k odnosom skozi komunikacijo, še posebej verbalno komunikacijo. Nkateri so tudi zelo neverbalni in znajo biti pri tem tudi zelo izvirni. To bo opazno že na daleč, saj bo Merkurjeva stacionarna začetna faza v znamenju strelca, ki velikokrat ne pozna meja in se ne zadovolji samo z enim rezultatom ali odgovorom. To je ena pozitivnejših lastnosti Merkurja v strelcu, ki lahko razlaga in pojasnjuje pozno v noč, in tudi jutra bo popestril z izjemnimi in vedno zanimivimi debatami. Kakor za koga. Moramo imeti nekoga, ki posluša, in nekoga, ki govori, sicer bo to ena zahtevnejših nalog, saj ne bomo zmožni konstruktivnih debat. To pa že lahko vodi v negativno lastnost Merkurja v strelcu, ki bo za vsako ceno izrazil svoje mnenje, pa če ga bo pri tem kdo poslušal ali ne. Povedal bo zelo glasno, zelo neposredno in lahko se zgodi, da bo povedal zelo zelo odločno. Kaj bo pomembno v tem pogovoru? O tem bomo presodili sami.

Merkurjev obrat pomeni obrat vase, navznoter in nazaj

Kaj bomo najbolj iskali v tem času Merkurjeve retrogradnosti? Resnico. Tisto pravo resnico, ki je podprta z moralnimi in etičnimi načeli. Iskali bomo svoje mesto, ki v nas vzbuja občutek, da nekaj smo in da tudi mi nekaj veljamo.

Ste vedeli, da ima vsak svojo resnico in svoje stališče, s katerega presoja dano situacijo in okoliščine, ki se vrstijo? Tokrat bo imel Merkur in z njim tudi mi veliko zadolžitev.

Pred nami je bogato obdobje neskončnega spoznavanja in učenja

Pred nami je bogato polje, ki čaka, da si vzamemo vse, kar nam ponuja. Morda je to polje še zelo daleč in bomo morali narediti nekaj korakov več, kot si predstavljamo, vendar bo to najboljša pot, ki jo bomo prehodili ta mesec vse do 7. decembra.

Z obračanjem nazaj in s tem, ko bomo sledili navodilom retrogradnega Merkurja, bomo krepili svojo vero, svoje samozaupanje, odločnost, pogum, drznost in vse, kar nas lahko postavi na višjo raven življenja, zavedanja, razmišljanja, delovanja in presojanja.

Strelec je znamenje, ki teži k temu, da je slišan, opažen ...

Tako bo tudi Merkur povzel te močne lastnosti in težko, res težko bomo zadrževali svoje mnenje, še posebej če nekaj ne bo sovpadalo z našimi načeli in vzorci. Tudi če bomo presodili, da nekaj ni prav, da se dogaja krivica, če bomo mnenja, da je nekdo v zmoti, bomo čutili, da moramo izraziti svoje mnenje, in to bo na trenutke tako močno in izrazito, da bodo številni obnemeli.

Ko se Merkur v strelcu začne obračati retrogradno, se bo obrnil tako močno, da nam utegne spodnesti tla pod nogami. In to lahko izkoristimo za doseganje višjih nivojev Jaza, zavesti, duše in vsega onstranskega sveta. Tudi za to potrebujemo pogum, odločnost, zaupanje, vero in predanost.

Vse, kar se bomo v tem obdobju naučili, nas bo dvignilo na višjo raven in lahko si bomo čestitali za izjemne dosežke, ki jih bomo naredili na osebni ravni.

Pa da ne pozabimo, kaj vse je še pod poglavjem retrogradnega Merkurja. Komunikacijo smo predelali že v začetku, vendar bo to področje od nas zahtevalo veliko mero potrpežljivosti, saj to povezovanje, ki ga bomo vršili med sabo, nikakor ne bo našlo ustrezne rešitve.

Morali bomo postati raziskovalci, interpreti, mediji, da se bomo lahko zadovoljili z odgovori. Različni dogovori, sporazumi bodo tako bolj zapleteni in lahko se zgodi, da bomo priča neskončnim vrstam in zastojem, ko bomo najmanj pričakovali.

To ni čas, da bi začenjali nove projekte

To ni čas, da bi začenjali nove projekte, snovali nove odločitve ali delali nove nakupe. To bo čas, ko bomo lahko pokazali, kaj vse smo že naredili. Merkurjeva retrogradnost vedno pride prav, da se srečamo s starimi prijatelji in nadoknadimo vse zamujeno. V vsem tem kaosu se zato posvetimo stvarem, ki nam prinašajo pozitivne izkušnje in pozitivne občutke. Učimo se biti povezani s seboj in bodimo prisotni v vsakem trenutku, brez obsojanja ali pričakovanj.

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Irena
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala, za tole razlago. Šele sedaj razumem svojo nejevoljo, hitro jezo, brezplodne komunikacije in to, da določene stvari ne gredo tako, kot naj bi šlr oz.kot jaz hočem. Imam pa srelca doma, ki že v svojih rosnih letih dela ravno to in tako, kot ste zapisali. Hvala še enkrat. Sedaj bo malce laźe preživeti dneve, ki so še pred mano.
Nalagam...