Kristina Dia, srčno mentorstvo za otroke

Nepopoln/-a si in to je fantastično!

piše: Kristina Dia
20. februar 2017    2419 ogledov

"Odpustite si vse 'napake' iz preteklosti, saj so bile te le izkušnje, ki so dodatno obrusile vaš notranji diamant, da danes še močneje sije. Ste popolni in žarite, ko se zaveste, da je prav vaša nepopolnost tisto, kar vas dela avtentične in edinstvene."

Smo v obdobju, ko je treba preveriti svoja notranja prepričanja in se osvoboditi tistih, ki nam ne služijo več. Na plan prihajajo potlačena čustva podzavesti, ki nam v obliki občutkov kažejo, katero področje je tisto, ki ga moramo osvoboditi, da lahko v naš notranji in zunanji svet priteka več obilja, ki si ga želimo.

Napetost, strah in stres so prazne posode znotraj nas, ki čakajo, da jih napolnimo s sočutjem, ljubeznijo, radostjo in zaupanjem

Ko prepoznamo v sebi katero od teh posod, jo poglejmo, blagoslovimo z ljubeznijo in jo napolnimo z lahkotnimi, ljubečimi prepričanji, ki koristijo naši trenutni ravni zavesti.

Če se nam posoda pokaže (v obliki notranje bolečine), a jo ignoriramo, bo vse bolj rasla in krčila prostor ljubezni, poguma in priložnosti, zato vam podarjam postopek, kako ravnati, ko se nam pojavi neprijeten občutek v telesu, ki sproža pesimistične misli.

Soočenje s svojimi občutki in odpuščanje sebi je ključnega pomena pri sproščenem uživanju trenutkov TUKAJ IN ZDAJ.

Kako se soočiti s svojimi občutki (svojim notranjim otrokom), jim prisluhniti in jih pomiriti:

  1. Občutek prepoznamo, se ga zavemo in mu dovolimo, da je.
  2. Nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje telo in misli.
  3. Umaknemo se v tih prostor, kjer bomo imeli čas zase. Vprašamo se, zakaj se je občutek pojavil.
    Na primer: če v določeni situaciji naše telo preplavi jeza in občutek nemoči, se vprašajmo: Od kod ta občutek izvira? Osredotočamo se na dihanje in počakamo na odgovor. Odgovor bo po vsej verjetnosti pokazal izvor v otroštvu, ko smo 'lažno prepričanje' povzeli iz okolice.
  4. Odgovor zapišemo oz. če se govorno lažje izražamo, ga lahko na glas povemo. Ozavestimo, da je to prepričanje, ki nam s trenutno ravnjo zavesti ne služi več. Poleg njega napišemo: Osvobajam te.
  5. V mislih si predstavljamo sebe kot majhnega otroka, ki joka/kriči (svobodno izraža občutek, ki se je pojavil). 
  6. Sebe-otroka ljubeče in sočutno objamemo ter mu povemo, da ga sprejemamo in da je varen. Govorimo mu pomirjujoče besede, ki se nanašajo na bolečo situacijo. V objemu ga držimo, dokler se ne pomiri.
  7. Pomirjujoče besede si zapomnimo (najbolje, če si jih zapišemo). Vsakokrat, ko se znajdemo v podobnem položaju, ko bo naš notranji otrok jokal, kričal, ko ga bo strah ali ko bo žalosten, ga sočutno objamemo in mu povemo pomirjujoče afirmacije, ki ga bodo potolažile, pomirile.
  8. Afirmacije (nove pomirjujoče misli) vključimo čim večkrat v svoj vsakdan, saj bodo tako čez čas ustvarile naše novo prepričanje in nižja čustva v obliki bolečine se bodo vedno manjkrat pojavila v našem notranjem svetu. Tako se izboljšuje naša samopodoba in do sebe ter okolice postajamo vedno bolj pristno sočutni, strpni in ljubeči.

Če v sebi čutimo nižja čustva in se zaradi njih kritiziramo, dosežemo nasprotni učinek. Če se na jezo, ki jo zaznamo zunaj sebe ali znotraj sebe, odzovemo s še več jeze, to v nas ustvarja občutek praznine, krivde in še več situacij, ki bodo v nas izzivale podobne občutke. Vse s popolnim namenom – da jih prepoznamo in osvobodimo.

Zato vedno, ko nekdo v vas sproži val nižjih čustev, tako rekoč pritisne na 'gumb', ki sproži čustvo (lahko je to otrok ali kdo drug iz vašega življenja), ponovite zgornji postopek. Tako krepite svetlobo v sebi in širite ljubezen znotraj sebe, ki bo ob redni vaji postala vaš novi vzorec odziva.

Bodite hvaležni in ponosni na vse, kar ste v življenju izkusili

Vsaka izkušnja, prijetna in manj prijetna, je le kamenček v mavričnem mozaiku vašega življenja. Če bi bili vsi kamenčki rožnate barve, bi bila slika prazna in pusta. Prav različne barve kamenčkov ustvarijo unikatno zgodbo in skupaj tvorijo čudovito sliko vašega življenja.

Članek je povzet iz knjige Žepna lučka. Če želite v pravem trenutku pravi nasvet, se želite globlje povezati s seboj in izboljšati svoj odnos (s seboj, otrokom, partnerjem ...) potem je ŽEPNA LUČKA knjiga za vas!

Naročite jo lahko po akcijski ceni (20% ceneje) tukaj . »

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...