Romana Črček

Nisem tvoj/-a bivši/-a!

4. maj 2017    1588 ogledov

Če sem se v življenju karkoli naučila, je to, da se cenim in da ne izgubljam časa tam, kjer nima smisla. Vem, koliko sem vredna, in vem, kaj lahko nekomu ponudim v odnosu. A zagotovo ne mislim nikogar prepričevati ne o svoji vrednosti, še najmanj pa o svoji ljubezni.

Če ljubezen ni dana prosto, ni vredno. Če morate nekaj izsiliti, to ni pravo. Tisti pravi odnos, prava ljubezen teče lahkotno, spontano, kjer se trudita oba. Če se trudi samo ena stran, potem mi verjemite, da to ni to. Lahko naletite še na tako čudovito osebo, a če vas ta oseba ni pripravljena ujeti, je vse zaman. Vi le izgubljate čas in na koncu boste prizadeti vi.

Ko vam nekdo reče, da ni pripravljen na odnos, da si ga ne želi, verjemite temu!!!

Ne pričakujte drugačnega rezultata. Predvsem ženske, nikar ne pričakujte, da ga boste spremenile. Ne boste!!! Samo trpele boste zraven. In verjemite, medtem ko vi poskušate 'prepričati' nekoga, da bi vas imel rad in vas vzljubil, zamujate toliko lepih priložnosti za kaj boljšega. Verjemite, da si vsak med nami zasluži, da ima ob sebi nekoga, ki ga ljubi, spoštuje, ceni in za kogar se tudi potrudi. Vsak, brez izjeme. Tudi vi!

Marsikdo ne prepozna prave ljubezni, tudi ko se zaleti vanjo

A ljudje so tako ranjeni, tako zaprti in se branijo vsega in vseh, ki bi jih lahko osrečili. Marsikdo ne prepozna prave ljubezni, tudi ko se zaleti vanjo. In ker k odnosom pristopamo racionalno, ker ne odpremo svojega srca, ker se bojimo biti ponovno ranjeni, odbijamo vse, kar ni v skladu z našim razumom. A ljubezni ne moremo doživljati racionalno.

Ne moremo se z razumom predati ljubezni

To ni ljubezen, temveč kalkulacija. Vsi smo že bili ranjeni in prizadeti v odnosih. Pa kaj? Bomo zaradi preteklih izkušenj vse ljudi obsojali po istem kopitu? Bomo obsodili nekoga samo zato, ker smo mi imeli slabo izkušnjo z nekom? Se vam zdi pošteno, da vas nekdo obsoja zaradi svojih preteklih izkušenj?
 
Dragi moški, bi vam bilo všeč, da vas ženska označi kot vse druge moške, da ste prasci, da se samo igrate s čustvi žensk, da vam je samo za seks, da ste nezreli, nesposobni … Mislim, da ne, kajne?
 
In drage ženske, bi vam bilo všeč, da vas moški označi za lahkoživko, za pleh p****, za ljubosumno, zadirčno, da so vse ženske enake, samo nergajo, tečnarijo in ne pustijo moškemu dihati … samo zato, ker so v preteklosti imeli takšno izkušnjo?

Vedite nekaj – vi ustvarjate svojo realnost in svoje odnose

Ko imate nalepke, da so vsi moški in vse ženske enake, delate krivico vsem, še najbolj pa sebi. Ker zaradi ega in ponosa niste pripravljeni nekomu ponuditi priložnosti, da se vam predstavi in pokaže v pravi luči. Ker ste vi že zaključili in označili to osebo s svojimi zaključki. In nekateri celo pričakujete, da se bo ta oseba vedla tako kot vse prejšnje osebe. A vedite, vi svoje zaključke in prepričanja projicirate na te osebe. Vi ustvarjate ta odnos med vami in drugo stranjo, s svojimi prepričanji, pogledi in izkušnjami. Oni so vam le ogledalo. Lahko tolčete po njem, lahko se jezite nanj, a vam bo ogledalo še naprej zrcalilo to, kar je znotraj vas. Niso drugi krivi, da ste vi jezni, nesrečni, zapuščeni, osamljeni … Niso drugi odgovorni za vašo srečo. To je vaša odgovornost in vaša dolžnost. Le vi lahko to spremenite. In ko to ozavestite, se spremeni tudi odnos.
 
Sama sem to neštetokrat videla ne samo pri strankah, temveč tudi na svojih primerih, v svojih odnosih. Ko sem spremenila svoja prepričanja o moških, so začeli v moje življenje prihajati drugačni, kakovostnejši moški. Dokler sem si govorila, da so vsi ljudje enaki in da me samo izkoriščajo, so taki ljudje prihajali v moje življenje. Da so ustrezali moji definiciji in prepričanjem. Seveda so bili v mojem življenju tudi drugi ljudje, a jaz jih nisem mogla videti, ker sem imela očala obsojanja na sebi (očala z napisom Vsi ljudje so enaki, vsi moški so isti …). NISO!!! Nihče ni enak drugemu in ni pošteno, da sodimo druge na podlagi preteklih izkušenj. Mislim, lahko nadaljujete, vendar ste vi na izgubi. Sama sem že neštetokrat dokazala, da lahko izboljšamo odnose s tem, ko izboljšamo odnos s seboj. To, da nam nekdo teži, nam nerga, nagaja, nas izsiljuje, manipulira …, to smo mi soustvarili. Mi smo jih povabili v svoje življenje. Nekateri ljudje, želimo ali ne, ostajajo del našega življenja. A vseeno imamo mi vpliv na ta odnos. Lahko potenciramo, obsojamo, obrekujemo, a oseba se zaradi tega ne bo spremenila, ravno obratno. Še bolj bo stopnjevala.

Ne sodimo novih partnerjev po bivših, ne sodimo drugih po ljudeh iz preteklosti

Niso oni krivi za naše izkušnje. In ni pošteno, da jim ne damo niti priložnosti, da pokažejo, kdo so oni v resnici. Kakšni bi bili odnosi, če bi k vsaki osebi pristopali brez obsojanj, zaključkov, prepričanj, kaj ta oseba je, kaj ni, kaj bi morala biti ali narediti in kaj ne? Poskusite in opazujte, kako se oseba pred vami spremeni. Ko odstranite vse etikete z nje, ko ji dovolite, da je lahko to, kar je, brez pretvarjanj, brez mask, boste prijetno presenečeni. Ljudje hrepenimo po tem, da bi nas sprejeli. A marsikdo se boji biti to, kar je, zaradi izkušenj iz preteklosti.

A sama sem taka, da če v odnosu ne morem biti to, kar sem, ali pa zaradi tega nisem sprejeta, se umaknem. Ne želim se pretvarjati, da sem nekaj, kar nisem, in hkrati ne želim, da drugi meni ugajajo in si nadevajo maske. Najpomembnejši v vseh odnosih sta mi prav iskrenost in avtentičnost. In če začutim, da oseba to ni, me začne odbijati. Ker ne vem, s kom imam opravka. Ker ne vem, kaj vse je oseba pripravljena narediti, da mi ugaja. Ne potrebujem tega, hvala. Potrebujem le iskrenost in avtentičnost, da oseba pove, kaj misli, kako se počuti, kaj želi in česa ne. Ker sem sama taka. Raje vidim, da me sovražijo zaradi tega, kar sem, kot da me ljubijo zaradi tega, kar nisem!

Vir: http://www.harmonijaodnosov.com/blog/nisem-tvoja-bivsia
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...