Marjanca Vergan

Nisi EDINA in nisi SAMA

22. november 2019    839 ogledov

"Srce je seme duše in matrica spiritualnega razvoja." Dalajlama

 Ljubiti in biti ljubljen. Ta želja obstaja globoko skrita v vsakem od nas. Sama sem o tem vedno sanjala, razmišljala in lahko rečem, da mi 'ljubiti' osebno zelo veliko pomeni.

Sposobnost dajanja in prejemanja ljubezni je našem srcu, ki  je resnično zelo poseben organ. Elektromagnetno polje srca zmore amplitude, ki so večje od delovanja vseh drugih organov. In prav ta sposobnost srca sinhronizira delovanje celotne naše fiziologije. Nekateri strokovnjaki in znanstveniki celo zatrjujejo, da je za vsakršen uspeh v življenju bolj pomembna čustvena inteligenca kot pa naš mentalni IQ.

Vibracijska energija oz. frekvenca srca je tista, prek katere se ljudje zlahka ali pa težko povezujemo oziroma zlahka ali težko dajemo in prejemamo.

V energijski astrologiji sta srce in njegova funkcija povezani s četrto čakro in simboliko Lune. Od pretočnosti energije v četrti čakri je odvisno, ali znamo sebe sprejeti takšne, kot smo, kako je razvita naša sposobnost dajanja in sprejemanja, ali znamo ljubiti brez pričakovanj in postavljanja pogojev. Koliko strpnosti premoremo in ali zmoremo brez obsojanja in etiketiranja sprejeti sebe, druge ljudi in svoje življenje?

Si dovolimo zaznati lastne potrebe, tiste iz globine svoje duše, jih upoštevati ter jim slediti tako, da ob tem ne izgubimo prijetnega sobivanja s preostalim svetom?

V primerih ko je naša srčna čakra preveč delujoča, svojo energijo razpršujemo in se pretirano razdajamo drugim, razdajamo svoj čas, pozornost in delujemo kot gumbek, ki je vedno pripravljen skočiti na pomoč, tudi v svoje breme in škodo. In če za svoje požrtvovalno razdajanje ne prejmemo hvaležnosti, in največkrat ga ne, postanemo žalosti in nesrečni.

Po drugi strani pa je pomembna tudi naša sposobnost sprejemanja, saj z njo omogočimo drugim ljudem okrog sebe, da lahko doživijo radost dajanja.

Preveč zaprta srčna čakra pa se kaže v nezmožnosti izražanja občutkov in čustev. V preveliki občutljivosti, nihanju razpoloženja in v težavah z delovanjem srca. Nezavedno nas preplavljajo čustva žalosti, jeze, obsojanja, nestrpnosti, ljubosumja …, ki jih ne znamo sprejeti, predelati in se z njimi soočiti. V vsaki celici našega telesa so čustva zapisana kot stari spomini, ki jih določene situacije znova sprožajo v nas z namenom, da jih kot duša prepoznamo, sprejmemo in ozavestimo njihovo sporočilo.

Uravnoteženo energijo srčne čakre pa v celoti začutimo in živimo takrat, ko resnično sprejmemo sebe in se prenehamo kritizirati, obtoževati in zavračati. Šele takrat lahko prepoznamo svojo lepoto in lepoto v drugih ljudeh. Zasijemo iz svoje notranjosti in tako žarčimo posebno vrsto lepote, ki je ne more nadomestiti nobena vrsta zunanje korekcije. Z odpiranjem srčne čakre tako dovolimo, da se skozi nas pretaka brezpogojna ljubezen, ki nam dovoli, da ne postavljamo prav nobenih pogojev, da bi čutili ljubezen do sebe ali do drugih. Ne bojimo se pokazati skritih kotičkov svoje duše in ranljivosti, saj se v svoji notranjosti, kjer zdaj raste in živi ljubezen, počutimo tako lepo.

Vem, da nas ima večina žensk izzive na tem področju, zato doživljamo izzive tudi v odnosih, predvsem partnerskih. A če je naš jutrišnji dan takšen, kot je bil včerajšnji, če danes čutimo, kar smo včeraj, tudi ne moremo jutri pričakovati sprememb in izboljšanja. 

Naj se sliši še tako 'zguslano', a zgolj z delom na sebi lahko spremenimo nekaj v svojem življenju. In le sami smo tisti, ki lahko to naredimo. Zadnje dve leti sem se intenzivno ukvarjala s svojo srčno čakro in prišla do odličnih rezultatov, za katere sem se trudila leta, odkar vem zase.

Svoje izkušnje sem strnila v prav poseben tečaj, ki sem ga pripravljala kar nekaj mesecev. Gradov v oblakih ti sicer ne ponujam, ne obljubljam ti tudi čudežev, kar še ne pomeni, da se ne morejo zgoditi, zagotavljam pa ti, da sem program ustvarila iz srca, ker sem tudi sama izkusila težo čustvenih bremen in neumorno iskala rešitev za svojo bolečo dušo z upanjem na ljubezen in srečo. Vem, kako težko je narediti spremembo, koliko energije, volje in predvsem vztrajnosti potrebuješ za kakršenkoli premik. In če imaš ob sebi nekoga, ki te motivira, spodbuja, razume, ker je ta del poti že sam prehodil, je veliko lažje, ker veš, da nisi edina in na poti nisi sama.

Draga dušna prijateljica, si pripravljena na ključno spremembo v letu 2020?

Če čutiš, da si, potem te vabim, da postaneš del ženske družbe in srčno vabljena v spletni tečaj: 'HRANA' ZA SREČNO DUŠO

Vse v življenju je namreč ODNOS. A takrat, ko spremeniš najpomembnejši odnos, ki ga imaš, in to je odnos do sebe, ko začneš hraniti svojo dušo s tistim, kar jo polni, razveseljuje in osrečuje, se spremenijo vsi tvoji odnosi, odnos do vsega, kar obstaja in prihaja v tvoje življenje.

Več v videu:

in v članku: "Hrana" za SREČNO dušo

P. S.: Srčno vabljena v spletni tečaj, za vpis do 15. 12. 2010 te čakajo izjemno dobri pogoji. :))

Spletni tečaj vodim Marjanca Vergan, profesionalna astrologinja z mednarodno priznanim certifikatom ISAR, certificirana energijska astrologinja, intutive & success coach in astroterapevtka z diplomo Inštituta Johannes Kepler iz Beograda.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...