Mojca Koprivnikar

Je tvoja srčna čakra odprt ali zaprta? Kako to vpliva na tvoje odnose?

28. marec 2021    598 ogledov

Depresija, brezvoljnost, dlje trajajoča žalost in občutek osamljenosti, občutek razočaranja itn. so pogosto znaki, da je srčna čakra zaprta.

Razlogi za zaprto srčno čakro pa so lahko zelo različni. Lahko izvirajo iz otroštva ali kasnejših 'slabih' izkušenj. Hkrati je zaprta srčna čakra žal tudi ovira na poti do tistega, kar si zares želimo, v srcu, torej.

Zaprtost se izraža predvsem v odnosih in stiku z ljudmi

Ne zaupamo, težko se odpremo ali se sploh ne. Sprašujemo se lahko tudi, zakaj nam odnosi ne stečejo, kot bi si želeli. Prisoten je lahko notranji občutek, da se ne moremo zares povezati, kot da nekaj stoji vmes, in pogosto zares stoji – obrambe, ki smo jih ustvarili, da bi srce zavarovali pred (ponovno) bolečino.

Lahko se zares počutimo, da smo zaprti pred svetom, ali pa smo družabni, se povezujemo, vendar nekaj manjka v odnosih.

Čutimo praznino, tudi nezadovoljstvo. Ker ne zaupamo, začnemo nadzirati (partnerja denimo) in krog je zaključen.

Ključ do izpolnjujočih in radostnih, povezanih odnosov je odprta srčna čakra

Srčno čakro lahko zapremo že zgodaj v otroštvu, zaradi vzdušja, ki je vladalo v družini oz. v okolju, v katerem smo rasli. Če nas nihče zares ne vidi, sliši, čuti, otrok hitro zapre svoje srce ter obstane v žalosti in osamljenosti. In te iste občutke kasneje nosimo s seboj v odraslost.

V odnosu ali ne, čutimo praznino. Ne čutimo prave radosti in veselja. Težki smo. Menimo, da je 'kriv' drugi, da ni 'pravi', a pogosto s seboj nosimo prav otroško žalost in osamljenost, ki se vedno znova prebujata v odnosih.

Tudi v odrasli dobi lahko, zaradi slabih izkušenj ali travmatičnih doživetij, slabih stvari, ki jih vidimo, zapremo srčno čakro.

Odprta srčna čakra je ključ do vseh naših srčnih, morda celo otroških želja. Je ključ do radosti, lahkotnosti, zaupanja.

Človek, ki ima odprto srčno čakro, se pravzaprav ničesar ne boji, kajti življenje sprejema točno takšno, kot je, in je z njim pomirjen, zaupa, verjame.

Skozi odprto srčno čakro energije tečejo od našega srca do drugih src. Povezani smo z življenjem. V času, ki je pred nami, je izredno pomembno, da srčno čakro očistimo bolečine, zamer in razočaranj ter drugih energij, ki jih držimo v srcu in nas ovirajo. Tako bomo iz sebe odpustili in spustili težo, dobesedno na novo zadihali ter odprli vrata novim čarobnim možnostim. Zares čarobnim.

KAKO SI LAHKO SAMI POMAGAMO?

Po mojem mnenju in izkušnjah je čiščenje in odpiranje srca proces, ki se ga je treba lotiti z velikim razumevanjem in sočutjem. Menim, da srčno čakro lahko ozdravimo v odnosu z drugimi – bodisi z zelo razumevajočim partnerjem, prijateljem ali terapevtom.

Kaj lahko torej za začetek naredite sami?

Za začetek je treba biti popolnoma iskren s seboj, prepoznati svoje občutke in jih priznati, brez obsojanja. Za osvobajanje srčne čakre je dobro tudi pisanje pisem odpuščanja (konkretni osebi ali sebi). Podpre vas lahko tudi meditacija, kjer se povezujete s svojim srcem. Predvsem pa je ključno biti prijazen in sočuten do sebe.

Pri tem procesu vam lahko pomaga tudi nadangel Chamuel, ki je varuh in skrbnik srčne čakre. Njegova nežna in mehka energija staplja težke energije žalosti, zamer itn. Proces, seansa z nadangelom Chamuelom vedno poteka v vaše najvišje dobro, kajti angeli nikoli ne posegajo v nekaj, česar niste pripravljeni odpustiti ali to ne bi bilo v tem trenutku v višje dobro. Vsekakor pa z enim procesom lahko naredimo večjo ali manjšo spremembo v spuščanju energij in celjenju srčne čakre. Zato če ste začutili nadangela Chamuela, vabljeni v proces individualne seanse z njim.

Odprta srčna čakra je ključ do povezovanja, do ljubezni, ki teče med nami, do odpuščanja in sprejemanja, dajanja, radosti in zaupanja v življenje … Je ključ do tiste povezanosti, ki jo svet in mi sami trenutno iščemo.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...