Nastja Spasojević

Oktobra nas čaka karmični detoks!

1. oktober 2020    6318 ogledov

Oktober prinaša svoje izzive, a je hkrati tudi mesec dokončevanja. Kot deseti mesec leta simbolizira nov začetek na našem obzorju.

Leto 2020 je prineslo veliko sprememb. Kolo se že vse leto vrti z izjemno hitrostjo in zdaj je čas, ko se bo začelo ustavljati. Ampak preden se bo to zgodilo, se moramo ustaviti sami in sprejeti, kje trenutno smo.

Pripravite se na karmični detoks!

Pomislite na oktober kot na letalo, ki pristaja. Ob tem si je treba pripeti pasove in se pripraviti na nekaj udarcev in grbin, medtem ko se letalo spušča, upočasnjuje in pristaja. Pojavi se veselje ob tem, da bomo prispeli, in hkrati tesnobnost, kaj vse gre lahko narobe. Navsezadnje se največ letalskih nezgod zgodi ob pristanku in vzletu.

Čeprav bomo ta mesec naleteli na nekaj grbin in udarcev ter tudi na napetosti, je v zvezdah zapisano, da bomo prispeli na svojo destinacijo.

Kolektivno in individualno namreč v oktobru zaključujemo karmični cikel, ki ga gonimo že več življenj.

Ko se oktobra približujemo zaključku tega, lahko pričakujemo velike zasuke energije in poti v našem življenju, stvari in prepričanj, ki jih je treba spustiti, da si bomo lahko sledili.

Tako kot se letalo upočasni pred svojim pristankom, se moramo upočasniti tudi mi. Za umiritev energije bodo poskrbeli retrogradni planeti, predvsem retrogradni Mars.

Mars je bil retrograden že od septembra, 13. oktobra pa se mu bo v tem gibanju pridružil še Merkur, ki bo pritisnil na zavoro in poskrbel za našo umiritev.

Skupaj s to retrogradnostjo oktober prinaša tudi kar dve polni luni, ki nas bosta ponesli v zadnjo sezono mrkov tega leta v novembru.

Mesec pa je kljub vsej svoji karmični naravnanosti naklonjen zavezam: zarokam, porokam in sprejetju odločitve za skupno življenje.

Kaj sploh je karma?

Svetovno znani jogi in mistik Sadhguru pojasnjuje:

Karma pomeni akcijo ali vtis akcije, ki se je vtisnil globoko v nas, v našo DNK. To so akcije dejanj in doživetij, vse izkušnje (tako dobre kot slabe), ki so jih izkusili naši predniki, so se zapisale v njihovo DNK, v njihov spomin. Prav te akcije, poleg seveda naših lastnih, se še danes preigravajo in delujejo v nas, v vsaki naši celici.

Zato se ni lahko 'znebiti' staršev, saj v resnici živijo v nas. Tudi če se jim kot najstniki upremo, številni do 40. oz. 45. leta opazijo, da se obnašajo, govorijo in živijo precej podobno kot njihovi starši. Njihove izkušnje se namreč ves čas preigravajo v nas, enako kot so se izkušnje njihovih prednikov v njih. In tako se vrti kolo karme …

Generacija, ki govori, se obnaša, živi kot generacija pred njo, je izgubljena generacija. Namesto da bi izkoristila in izkusila življenje v popolnoma novi luči, ki si ga prejšnja generacija ni mogla niti zamisliti, žal le poganja isto kolo karme, gor in dol, okrog in okrog. 

Ampak karma, ki se preigrava v tebi, ni le tvoja in od tvojega očeta, mame, starih staršev. Ne, gre vse nazaj do prvih enoceličnih organizmov. Vsa ta karma se preigrava znotraj tebe, v tvojih celicah, še danes. Torej vse ideje in predstave, ki jih imaš o sebi, so lažne in pogojene s preteklimi izkušnjami – zato joga govori, da smo obkroženi z iluzijo (mayo), saj je vse, kar se preigrava znotraj tebe, le izraz preteklih informacij življenja, ki se želi izraziti.

Če ti rečem, da se usedi in da ti mesec dni ni treba delati nič, da je zate poskrbljeno, le sedi in meditiraj 12 ur na dan, se ti bo zdelo, da se ti bo zmešalo. Če boš presegel to zmešnjavo, boš presegel vse. A večina ljudi obupa, ko se ta norost tako silovito dvigne znotraj njih, saj ne zdržijo intenzivnosti dvigajoče se karme.

Zakaj se dvigne? Zaradi tega, ker se življenje želi izraziti – slišal boš primarne krike svojih prednikov (staršev, starih staršev in drugih …). Milijon življenj bo kričalo (ne dobesedno!), da bi našli svoj izraz. Hočejo besedo. Ne bodo te kar tako osvobodili. Ne moreš jih ignorirati in se jim izogniti, saj živijo v tvojih celicah. 

To se dogaja ves čas, vse življenje. In ti jim prisluhneš, saj verjameš, da je to tvoja izkušnja.

Pomembni astrološki dogodki oktobra

1. oktober: polna luna v ovnu

Ovnu vlada planet Mars, zato bomo to polno luno čutili na polno in izjemno močno zaznavali vibracije tega planeta. V dnevih okoli te lune se bo zdelo, da v nas nekaj vre, da nas razjeda, da bo eksplodiralo. Zelo bomo razdraženi. Kakršnakoli čustva boste čutili, dovolite jim, da pridejo na površje, spregovorite o njih. To ni nujno nekaj, s čimer se trenutno ukvarjate – lahko so zgolj stare blokade, ki vam ne pustijo zaživeti polno. Zato jim dovolite na plano, da se razgradijo. Ko jim boste to dovolili, jih boste povabili in jim omogočili, da se razgradijo enkrat za vselej. Čas te polne lune bo potenten čas čiščenja in osvobajanja.

3. oktober: Mars in Eris

Eris je boginja nesoglasja in sporov. Je pionirka, ki se brezkompromisno postavi zase in zahteva svojo moč nazaj.

Energija Eris skupaj z bojevito energijo Marsa je bombastična kombinacija, sila, ki prodre globoko v žensko dušo in jo spremeni za vedno.

Bodite previdni, da vas ta bojevita in ognjena energija ne odnese navzven. Uporabite jo za lastno preobrazbo, predvsem tega, kar je prišlo na površje v času polne lune. Postavite se zase in za to, v kar verjamete. Tako individualno kot kolektivno.

4. oktober: direktni Pluton

Pluton je bil retrograden vse od aprila letos, zato nas bo njegova ponovna poravnava znova malce odnesla v tisto obdobje in poskrbela, da se soočimo s stvarmi, s katerimi se takrat nismo.

6.–9. oktober: Mars

Mars bo v tem času najbližje Zemlji in s tem bo povečal svoj energetski vpliv na nas. Pričakujte intenzivno napetost in hkrati tudi intenzivno strast.

Če se počutite potlačene na kateremkoli področju svojega življenja, bo to osvetljeno v tem času. Naj vas ne bo strah pogledati in stopiti tja.

13. oktober: retrogradni Merkur

Merkur bo znova retrograden, tokrat v znamenju škorpijona.

Odgovori, ki jih iščemo, niso jasno vidni, zato je zdaj čas, da gremo vase in prisluhnemo svojemu notranjemu glasu.

Prinaša čas zmedenosti, zamud, a hkrati preobrazbe.

16. oktober: prazna superluna v tehnici

Ta luna kliče, da svojo pozornost usmerimo na ravnovesje.

Morda bomo morali biti tokrat malce ustvarjalni in najti nove poti, kako sprejeti in se premakniti s spremembami, ki so nas pričakale. Nazaj več ne moremo, zato je to čas za inovacijo in razmišljanje, kako se pomakniti naprej.

Prinaša nam globoke intuitivne vpoglede in nas opominja na našo povezanost z vsem, kar nas obdaja.

22. oktober: škorpijonova sezona

Dvaindvajsetega oktobra zapustimo znamenje tehtnice in se pomaknemo v vodno znamenje škorpijona. Na zodiakalnem kolesu znamenje škorpijona predstavlja točko ponovnega rojstva. Olupili in slekli bomo kožo in se prelevili, si dovolili, da se ponovno rodimo v novo.

31. oktober: polna luna v biku

Na noč čarovnic nas čaka druga polna luna meseca, modra luna. Ta pojav je izjemno redek, zato prinaša svojo intenzivnost. V tem času bodo prisotne duhovne energije še okrepljene, tančica med obema svetovoma pa najbolj prosojna.

Čutili bomo močno povezanost s svojimi predniki in intuicijo. Izkoristite ta čas, da začutite, kakšno sporočilo vam želijo predati – to je lahko tisti ključ, ki ga iščete. Sporočilo se bo pojavilo v obliki sanj, misli ali dogodka. Razkrilo vam bo prepričanje, ki vas omejuje in vam ne dovoli živeti sebe v celoti, prepričanje, ki se prenaša skozi generacije.

Naj vam oktober prinese malce upočasnitve in prehod  v jasnejši, notranji del leta. Če bo prehudo, ne pozabite na preproste stvari – poskusite se povezati z zemljo tako, da položite stopala na tla in hkrati opazujete svoje dihanje ter čutite travo in zemljo, kako se dotikata vaših stopal ... Tudi voda vam je lahko v veliko uteho, že en sam tuš bo odnesel veliko zastale energije in morda se boste za trenutek počutili lažji.

Preberi še: 

 

Vir: https://foreverconscious.com/
Kako se pa tebi zdi? 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Ljuba
  komentiral 2 teden nazaj
Prisrčna hvala
Matija
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala Nastja.
Ronja
  komentiral 3 teden nazaj
Nastja, lahko posreduješ link na ta Sadhgurujev prispevek, kjer govori o karmi? (se pravi na izvirnik tvojega prevoda, če prav razumem rumeni del članka)
Nalagam...