MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved 22. -28. 11.: Optimizem se vrača

22. november 2021    576 ogledov

NOV TEDEN, NOVA ASTROLOŠKA DEJSTVA,

Nove priložnosti in tudi prežeče pasti. A če vemo, če smo seznanjenji, presenečenja odpadejo.

Smo v obdobju med dvema mrkoma, v času upadajoče Lune in v pričakovanju mlaja, ki bo tudi Sončev mrk, 4.12.2021 v znamenju strelca. Zadnji med štirimi mrki v tem letu, kot napoved novega, prihajajočega leta in vsega dogajanja vsaj tja do 30. aprila 2022, ko bomo imeli ob mladi Luni v pomladi, v znamenju bika, tudi Sončev mrk.

Najpomembnejša informacija tega tedna – Sonce in Merkur prestopita v optimistično znamenje strelca, zadnje znamenje jeseni. Pred nami je obdobje najdaljših noči, saj Sonce potuje vse južneje. Še mesec dni, natančneje do 21.12.2021, ko se bo Sonce obrnilo na južni strani, obstalo 3 dni na mestu in nato nadaljevalo pot proti ekvatorju in proti severni poloobli. 

Trenutek ponovnega rojstva in upanja, zimski solsticij, začetek svetih noči decembra – energijsko posebno močni dnevi ob koncu leta, kot posledica razlike med Lunarnim in Sončevim mesecem. 

Do takrat je še nekaj tednov, a energije strelca prebudijo v nas spomine in hrepenenja prazničnih dni.

Tedenska astrološka napoved od 22.11 do 28.11.2021

Ponedeljek

Že navsezgodaj je Sonce prestopilo v znamenje strelca in nam prineslo vsaj malce optimizma, še posebej če imamo katerega izmed osebnih planetov ali ascendent v njem. Malo za njim Luna prestopi v čustvenega raka in je brez aspektov. A tokratna Luna je malce posebna, izven okvirov, podobno danes tudi Venera, prva presega sončevo deklinacijo v plus, druga v minus, mi pa temu rečemo OOB planeti, planeti, ki gredo po svoje. 

Torek

Čustven in občutljiv dan z upadajočo Luno v raku, ki bo preko dneva sestavljala in razstavljala številne aspekte ali odnose s preostalimi planeti, nam pa prinašala dinamiko dnevnega dogajanja – jutranji nemir, aspekt med Luno in Uranom bomo prespali, dopoldanski spopad Lune in Venere nas bo potiskal v zapravljivost, prenajedanje, ko bomo mašili čustvene praznine, izziv še posebej za žensko populacijo in kardinalna znamenja. Nemiru še ni konca, popoldan se Luna harmonično poveže z Marsom, a le ni tako slabo - okrepi našo intuicijo, pa tudi strast. Sanjav, romantičen večer in odmik od realnosti nam pričarata Luna in Neptun, kot nalašč za druženje v dvoje ali pobeg v filmski svet.

Sreda

Zanimiv dan bo današnja sreda, Luna bo soustvarila veliko povezav, a glavni akter bo Merkur, planet naše komunikacije, razmišljanj, povezovanj, prometa, prenosa informacij, … prestopi v znamenje strelca in še on doda malce vedrine, optimizma, veselja, …Po kratkotrajnem jutranjem občutku nemoči, sledi umirjeno dopoldne in zgodnje popoldne, vse do prehoda Lune v znamenje leva, nato pa prijeten, optimističen večer – dobra komunikacija, odlično za druženje( v teh časih pač preko telefona ali zooma) in povrne se nam samozavest, upanje in zaupanje. Večer v znamenju elementa ognja,…

Četrtek

Pravo nasprotje včerajšnjih energij, ognjeno Luno v levu dopoldan blokira Saturn, popoldan Uran. Luna izredno težko prenaša Saturna, v levu pa še težje, občutek »zadušitve«, ko ne dobiš pozornosti in podpore, pretirano aktivira lastni ego. Le kaj nas lahko preseneti popoldan – zagotovo nekaj z življenjskega področja ali astrološke hiše, kjer gostimo znamenje bika okoli 12. stopinje.

Petek

Še vedno ni miru, Luna v levu ne dobi potrebne podpore, nam pa se manifestira kot hlepenje po pozornosti, ki je ni. Pazimo, da nas popoldanska opozicija z Jupitrom ne potisne v prevelika pričakovanja in zaključke, saj bomo kasneje spet soočeni z razočaranji. Zvečer se povrne realen pogled na svet, saj Luna prestopi v znamenje device.

Sobota

Delovna, analitična in na trenutke tečna Luna v devici si bo danes dala duška, zelo si bo prizadevala za urejevanje, pospravljanje, odstranjevanje, neizprosna bo do sebe in okolice, kvadrat s Soncem jo še podkrepi. Zato se ne izmikajte, naredite kar je potrebno, naj bo tokratna sobota, Saturnov dan, priprava na prihajajoče praznike.

Nedelja

Prva adventna nedelja, napoved prazničnih dni, a naša Luna je bolj delovno, kot praznično razpoložena. Zjutraj in dopoldan se še lahko pojavi nemir, presenečenja in pospešeno dogajanje. Sledi prijetno popoldne in zasanjan večer. Ostanite realni, pazite kaj si želite in kaj obljubite.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...