Tomo Tololeski

Plesno sproščanje I. del

26. maj 2016    498 ogledov

Sprostitev je stanje pretočnosti, živosti in ne inertnosti, kot se včasih napačno interpretira. Seveda pa smo lahko tudi v stanju mirovanja povsem pretočni in živi.

Veliko, celo ogromno lahko naredimo za svojo psihofizično sproščenost, če poskrbimo za svoje sklepe. Sklepe ozavestimo, začutimo in jih premikamo v skladu s trenutno energijo, ki je v njih. Tehnika je še posebej primerna za vse, ki radi plešete.

Lahko se poizkusite sprostiti takoj:

  1. Osredotičite se na naravno dihanje, ki ga čutite v predelu trupa.
  2. Nato poleg dihanja ozavestite sklep za sklepom in pustite, da se prične premikati (plesati). Ramena, komolci, zapestja, prsti, sklepi v medenici, vretenca v predelu trebuha, sklepi v višini prsnega dela, vratna vretenca, čeljust, kolena, stopala. Naj se nekaj časa premikajo (plešejo) vsi sklepi hkrati.
  3. Čez nekaj časa se sklepi počasi ustavijo. Zavzemite udoben položaj, ki vam trenutno najbolj ustreza. Položite eno dlan na prsa, drugo na popek. Čutite naravno dihanje. S toplimi dlanmi podprite sami sebe. Naj skozi njih teče neskončna podpora, sprejemanje, razumevanje in ljubezen do samega sebe.
  4. Sedaj ste pripravljeni za še kvalitetnejše bivanje, dajanje in sprejemanje sebi in svetu:).

Medtem, ko izvajate tehniko si lahko izberite glasbo, ki vam ustreza ta dan. Vprašajte in dobili boste odgovor.

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...