Vesna Jogan

Pobarvaj si življenje v svoje barve z motivacijsko pobarvanko

piše: Vesna Jogan
3. marec 2021    598 ogledov

Vsi si želimo sreče, radosti, zdravja in veselja. Za nameček še lepo vzgojene in pametne otroke, odlične partnerske odnose in uspešno kariero. Je to sploh možno ali je to samo nočna mora, ki nas hromi in ne dovoli, da živimo življenje samo?

V večini primerov je to strmenje po ciljih in življenju, ki ni naše. In vsa ta tekmovanja z zunanjimi dražljaji, ki se nam na vseh korakih vsiljujejo z lažnimi vrednotami nas nemalokrat porinejo v občutke stresa, nemoči, neuspešnosti, tesnobe in depresije.

Da bi ostali povezani sami s sabo in svojim namenom je pomembno, da najdemo načine, ki nas podpirajo in nam dajejo možnost sprostitve ter posledično zdravega odnosa do sebe in zunanjih vplivov. Eden izmed takih načinov je tudi barvanje.

Kot slikarka sem ugotovila, da te slikanje in barvanje hitro sprosti in popelje v globine s katerimi se malokrat srečaš, če si preveč obremenjen z zunanjim svetom. Ker pa vem, da vsak nima možnosti in želje, da bi se spoprijel s čopičem sem pomislila, da bi bilo lepo, da naredim korak  v tej smeri in tako sem zasnovala svojo prvo Pobarvanko za odrasle z afirmacijami POBARVAJ SI ŽIVLJENJE, kjer si ti kreator svojih slik, saj jim z barvanjem vneseš svojo energijo in kreativnost. Z dodano afirmacijo pa se poglobiš v odkrivanju in nadgrajevanju pozitivne naravnanosti.

Ob samem barvanju se sprostiš in že v trenutku ko primeš barvico v roke in drsiš po papirju se tvoj um osredotoči na barvanje samo, misli se umirijo, izgine zunanji svet in ti si tukaj in zdaj. Barvanje samo je aktivna meditacija.

V takem stanju si veliko bolj dovzetna za nova prepričanja in nalaganje novih afirmacij, ki ti zelo koristijo pri opuščanju starih, nekoristnih vzorcev in prepričanj. Ob barvanju se povežeta leva in desna polovica možganov, kjer se združita kreativnost in razum. Barvanje je tudi zelo dobro za koncentracijo, motivacijo in motoriko, sploh pri starejših, saj se z rednim barvanjem izboljša njihova gibljivost rok, dlani, zapestij.

Motivacijska pobarvanka za ženske ŽIVLJENJE JE MOJE

Na svojih delavnica z barvanjem v živo sem dobila vedno bolj jasno sliko kaj si ženske želimo in kaj bi nam v tej smeri koristilo. Tako je od prve pobarvanke kar nekaj let zorela in se dopolnjevala Motivacijska pobarvanka za ženske ŽIVLJENJE JE MOJE, ki je ugledala luč konec Februraja 2021.

Ženske smo take nežne dušice, ki potrebujemo nežnost, ljubezen, podporo, cartanje in kar precej nege in skrbi zase, da lahko v odlični čustveni in fizični kondiciji skrbimo za vse obveznosti in nam drage osebe, ki so v našem življenju.

Prav s tem namenom je nastala skrbno pripravljena in vsebinsko zasnovana Motivacijsko pobarvanko za ženske ŽIVLJENJE JE MOJE , ki te podpre in vodi, da se sprostiš, da se zabavaš, da si spet radostna in navihana, da se začutiš in obudiš v sebi vse speče talente in darove, ter opustiš stara prepričanja. Podpre te, da si bolj samozavestna, močna, pogumna, ljubeča in ženstvena.

Zasnovala sem jo tako, da te vodi skozi 21 sklopov, ki so sestavljeni:

  • Najprej iz pobarvanke z afirmacijo, ki te nežno sprosti in zadrži v trenutku radosti, ter v tebi prebudi igrivost in navihano deklico, ki si v takem stanju ponavlja afirmacijo, ki ji je dana in s tem pozitiven pogled nase in življenje samo.
  • Sledi sklop motivacijskih misli, ki so povezane s to afirmacijo, ki jih je dobro večkrat prebrat in ponovit, saj nas držijo v pozitivnem pogledu nase in na svet.
  • Sklop se zaključi z vajo oz. nalogo, ki sovpada z dano afirmacijo in mislimi, da se poglobiš vase in najdeš pogled in način na življenje, ki resonira s tabo.
  • Na samem začetku so podana navodila in smernice, ki jim slediš za čim večji učinek. V Motivacijski pobarvanki si sama sebi podpišeš tudi izjavo s katero se zavežeš, da boš do sebe ljubeče predelala zastavljeni program. Na koncu pa je tabela, kjer spremljaš napredek in svoje razpoloženje na različnih področjih.

Da bo užitek pravi je natisnjena na kvaliteten 200g papir po katerem barvice nežno drsijo in povezana v špiralno vezavo, ki ti daje možnost pregiba in lažjega barvanja.

Tudi oblika je zelo prikupna saj sem jo tokrat zasnovala v format A5, katerega z lahkoto neseš kamorkoli s sabo v torbici ali nahrbtniku.

Po zaključenem barvanju in predelanem programu ti ostane lična, motivacijska knjižica, kateri si s svojim barvanjem in pisanjem vdahnila energijo, ki te lahko vsakokrat ko rabiš malo motivacije inspirira in spravi v boljše razpoloženje.

Pri večjih čustvenih težavah pa je barvanje del terapije, kateri za podporo priporočam še Bachove cvetne esence, ki sem jih okrepila z afirmacijo, ki ustreza čustveni težavi, ter EFT tehniko.

Več si lahko ogledaš na moji spletni strani www.vesnajogan.com, kjer jo lahko tudi kupiš. Spremljaj me na instagramu in Facebooku @pobarvajsizivljenje kjer imaš tudi povezave do različnih brezplačnih in plačljivih vsebin.

Pobarvaj si življenje v svoje barve in naj ti bo lepo!

Z ljubeznijo Vesna

Kako se pa tebi zdi? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Vesna
  komentiral 3 leto nazaj
Marjanca hvala za čestitke.
Marjanca
  komentiral 3 leto nazaj
Čestitam Vesna:)))
ženske to rabimo.....
Nalagam...