Angelica Horvatic, Trauma Recovery practitioner

Pravzaprav delamo veliko napako, ko iščemo svoj življenjski namen …

piše: Teal Swan
24. marec 2020    470 ogledov

Namen življenja je, da ga živimo – biti potopljen v to, čemur pravimo 'izkušnja', do te mere, da bomo vedeli, kaj si v resnici želimo. In ker smo najbolj oddaljeni od tistega, čemur pravimo Izvor ali Bog, kadar se odkrito in neustrašno odpiramo novejši in bogatejši izkušnji, nesemo ta Vir s seboj v ta novi prostor. In zato je neizogibna posledica življenja v fizični dimenziji evolucija vsega, kar obstaja.

Prvi korak k iskanju smiselnega namena v vsakem vidiku vašega življenja je odpreti vrata vidiku sebe, ki ste ga izbrali v tem življenju: svojemu večnemu, bistvenemu, nefizičnemu jazu.

Bodite dovolj pogumni, da priznate in sprejmete tisto, do česar resnično občutite strast

Kaj vas osrečuje? Razlog, da vaši občutki obstajajo, je v tem, da vam pokažejo, ali ste usklajeni s svojim nefizičnim jazom (dušo) ali ne.

Vaša duša energetsko vibrira na isti ravni kot uresničitev vsake vaše želje. Vibrira na ravni vaše radosti. Kadar občutite radost, je to zato, ker ste se povezali s svojim višjim jazom, ste v sozvočju z njim.

To je zelo pomembno, saj ko ste v sozvočju s svojim višjim jazom (in s tem tudi s svojo radostjo), se ustvarjajo pogoji za izpolnitev vaše sreče.

Ko boste imeli pogum, da se opazujete, kako se počutite, in ko bodo vaši občutki edini kompas, ki vas usmerja skozi življenje, se bodo pojavile priložnosti, osebe, dogodki in okoliščine, ki podpirajo vašo srečo.

Vaše življenjsko poslanstvo vam bo dobesedno padlo v naročje, ko se boste zavezali živeti v radosti

Sledili boste svojim občutkom strasti in veselja, pri čemer ne boste naredili nič več kot le naslednji logični korak, dokler nekega dne ne boste odkrili, da počnete nekaj, kar ste popolnoma VI, in si boste rekli: Aha, to je moj namen tukaj.

Začutili boste prst usode, ker za svoje delo ne boste potrebovali truda. Naučeni smo, da je trud vrlina. To ni resnica. Vibracijska definicija truda je napor, boj. Prav ta občutek boja je znak, da trenutno ne greste v smer, po kateri vas skuša voditi vaša duša.

Ob delu, za katero boste čutili, da je vaše poslanstvo, boste, čeprav bo trajalo dlje časa in boste vanj vložili precej truda in predanosti, čutili radost. Zato temu delu ne boste mogli reči, da je borba. Ure, ki jih boste porabili za to delo, bodo za vas kot minute. Ne boste želeli biti nikjer drugje kot prav tam.

Razumljivo je, da številni, ki to berete, nimate občutka, da živite svoje življenjsko poslanstvo

V sodobni družbi se že od rojstva borimo za ohranjanje lastne smeri in sprejemamo zunanje vrednote, mnenja in nasvete ljudi okrog nas.

To počnemo iz enega samega razloga; živimo namreč v iluziji, da sreča, vrednost, varnost, ljubezen, skrb in usmeritev prihajajo od drugih, vendar vse to lahko izvira samo iz našega resničnega jaza. Ko odrastemo, je večina že tako navajena na trud, ki je potreben za življenje v skladu z vrednotami in smernicami drugih ljudi, da jemljemo to kot normalno.

Z drugimi besedami, četudi se ne počutimo dobro, se zdi normalno, da smo izgubili stik s seboj.

Ko izgubljamo stik s svojim resničnim jazom, izgubljamo tudi svoje poslanstvo. Zato je pomembno, da smo pripravljeni tvegati in sprejeti odgovornost za spremembe ter da prepoznamo vrednost svoje radosti.

Ko sprejmemo tveganje, se lahko prepustimo svojemu poslanstvu in smo pripravljeni na popolno spremembo svoje življenjske smeri, morda celo nekajkrat v življenju.

Le s takšno predanostjo je mogoče biti resnično srečen in živeti svoje poslanstvo.

Pravzaprav delamo napako, ko iščemo svoj življenjski namen …

Iščemo, kaj bi morali narediti ali imeti na tem svetu, toda naše poslanstvo je v tem, kaj imamo sami dati temu svetu.

Samo skozi dajanje tega daru lahko tudi prejmemo.

Samo z dajanjem tega daru dopustimo svojemu resničnemu jazu, da deluje skozi nas in se izrazi. To izražanje je bilo od nekdaj namen življenja.

Onemogočanje izražanja vodi v trpljenje, občutek, da smo izgubljeni in da ne izkoriščamo lastnega potenciala.

Ob dajanju tega daru se ne smemo počutiti, kot da kaj izgubljamo.

Namesto tega bi morali občutiti, da od življenja dobivamo več kot kdaj prej.

Vprašanja, ki bi si jih morali postavljati vsak dan, so:

  • Kaj je namenjeno, da dajem v tem življenju?
  • Kaj je tisto, kar se želi danes izraziti skozi mene?
Vir: prevedla Angelica Horvatić iz https://tealswan.com/resources/articles/the-purpose-of-your-life-and-how-to-find-it/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...